Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klapa w marei weekend

Featured Replies

Napisano

Proszę o dobra rade jak otworzyć tylną klapę w klombiku. Centralny zamek słychać że działa, kluczyk też się przekręca a klapy za nic nie da rady otworzyć frown.gif

Napisano

Musisz zdjąć tapicerkę i wtedy zobaczysz dwa druty rozchodzące się w kierunku zamków.Musisz je pociągnąć do Siebie i gotowe.Jak ja kupiłem maryśkę to też tak było.Wystarczyło rozebrać,wyczyścić,nasmarować,poprawić zaczep który wypadł i złożyć.Mi śmiga teraz jak złoto palacz.gif

Napisano

> Musisz zdjąć tapicerkę i wtedy zobaczysz dwa druty rozchodzące się w kierunku zamków.

Ze niby jak to zrobi nie otwierajac klapy? Musialby zniszczyc plastikowa oslone klapy...

Napisano

> Ze niby jak to zrobi nie otwierajac klapy? Musialby zniszczyc plastikowa oslone klapy...

Da się odkręcić(3 wkręty) od środka nie niszcząc.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Da się odkręcić(3 wkręty) od środka nie niszcząc.

> Pozdrawiam BAS

niby jak??

Napisano

> niby jak??

Wiesz gdzie są śruby?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> niby jak??

Da rade smile.gif

Przerabiałem dwukrotnie.

Wymieniłem sobie bębenek w tylnej klapie bo klucz sie nawet nie przekręcał to znowu mam problemy z samą klamką - nie odskakuje nieraz.

Napisano

> Wiesz gdzie są śruby?

> Pozdrawiam BAS

Są trzy wkręty:

1-pod uchwytem wewnętrznym klapy

2,3 na bokach pod zaślepkami odblaskowymi

Po odkręceniu zostają tylko spinki do wyciągnięcia

Napisano

> samą klamką - nie odskakuje nieraz.

Przerabiałem to przez ileś zim(demontaż, mycie i smarowanie - smar do łożysk sprawdzał się stosunkowo najlepiej).

W ubiegłym roku wkurzyłem się i kupiłem nową klamkę(cały ten czarny element) z zamkiem i mam święty spokój(poprawili trochę materiał samej klameczki).

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Są trzy wkręty:

> 1-pod uchwytem wewnętrznym klapy

> 2,3 na bokach pod zaślepkami odblaskowymi

> Po odkręceniu zostają tylko spinki do wyciągnięcia

Mi tego nie tłumacz.

Z tego co pamiętam jest 7 spinek smile.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Przerabiałem to przez ileś zim(demontaż, mycie i smarowanie - smar do łożysk sprawdzał się

> stosunkowo najlepiej).

> W ubiegłym roku wkurzyłem się i kupiłem nową klamkę(cały ten czarny element) z zamkiem i mam święty

> spokój(poprawili trochę materiał samej klameczki).

> Pozdrawiam BAS

No chyba się skusze na wymiane klamki. Wydaje mi się że wiesza się właśnie przez obrywającą się z niej gume i do tego pewnie sprężyna już ma najlepsze lata za sobą.

Napisano

> No chyba się skusze na wymiane klamki. Wydaje mi się że wiesza się właśnie przez obrywającą się z

> niej gume i do tego pewnie sprężyna już ma najlepsze lata za sobą.

Sprężyna na 99 % jest ugnita.

Napisano

> No chyba się skusze na wymiane klamki. Wydaje mi się że wiesza się właśnie przez obrywającą się z

> niej gume i do tego pewnie sprężyna już ma najlepsze lata za sobą.

Przy okazji zamów sobie w ASO(albo innym sklepie, który Ci je zamówi bo są nietypowe) te spinki i wymień, będziesz miał ciszej w samochodzie. Mnie wkurzało jak się wyrobiły i blenda się ruszała.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Sprężyna na 99 % jest ugnita.

Na wiosne jak wymieniałem bębenek, oczywiście przy okazji reanimowałem tylną wycieraczke to wygladała całkiem OK ale chyba jednak przyszedł jej czas

Napisano

> Przy okazji zamów sobie w ASO(albo innym sklepie, który Ci je zamówi bo są nietypowe) te spinki i

> wymień, będziesz miał ciszej w samochodzie. Mnie wkurzało jak się wyrobiły i blenda się

> ruszała.

> Pozdrawiam BAS

Jak zmieniałem głośniki w drzwiach, wytłumiałem drzwi to kupiłem sobie nowe całe komplety - spinki + gniazda - i może z miesiąc góra dwa było ok, później spinka najbliżej krawędzi od klamki puściła i tapicerka troche odłazi. Co ją wcisne to i tak za chwile wyskoczy.

Napisano

Ja zawsze mialem problem z zamknieciem klapy - wtedy rozbiorka nie stawi problemu. Dobrze wiedziec ze przy zamknietej klapie tez sie da do tego dostac zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo wszystkim za dobre rady smile.gif zaraz idę do garażu i zobaczę co i jak , jest tylko jeden mały problem że mam zamontowaną z tyłu kratkę , ale myślę ze że nie będzie z jej demontażem dużego problemu.

Napisano
  • Autor

> W ubiegłym roku wkurzyłem się i kupiłem nową klamkę(cały ten czarny element) z zamkiem i mam święty

> spokój(poprawili trochę materiał samej klameczki).

> Pozdrawiam BAS

Dzięki waszym radom udało się klapę otworzyć smile.gif , okazało się że wypadło prowadzenie od zamka . Podczas demontażu klamki powstał nowy problem , w tym czarnym elemencie zewnętrzne śruby odkleiły się z mocowań frown.gif

Mam pytanie do kolegi Bas gdzie kupowałeś klamkę z tym czarnym elementem i w jakiej cenie.

Pozdrawiam Bogdan

Napisano

> Mam pytanie do kolegi Bas gdzie kupowałeś klamkę z tym czarnym elementem i w jakiej cenie.

W Auto-sam'ie zamawiałem po nr z eper'a, cena coś około 350zł.

Jak chcesz to mogę Ci za jakieś nieduże pieniądze sprzedać moją starą klamkę do regeneracji(jak Ci się chce bo wątpię w efekt).

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> W Auto-sam'ie zamawiałem po nr z eper'a, cena coś około 350zł.

> Jak chcesz to mogę Ci za jakieś nieduże pieniądze sprzedać moją starą klamkę do regeneracji(jak Ci

> się chce bo wątpię w efekt).

> Pozdrawiam BAS

Dzięki Bas za szybką odpowiedz smile.gif skoro nowa tyle kosztuje to na pewno w nią nie zainwestuję, a co do Twojej propozycji to daj znać na PW w jakim stanie jest klamka i co jest do wymiany .

Napisano

> Dzięki Bas za szybką odpowiedz skoro nowa tyle kosztuje to na pewno w nią nie zainwestuję, a co

> do Twojej propozycji to daj znać na PW w jakim stanie jest klamka i co jest do wymiany .

Postaram się jutro po południu wygrzebać ją w garażu i zrobić parę zdjęć, ale właśnie mi się przypomniało(nie jestem pewien), że chyba przy demontażu urwała się jakaś śruba, więc lepiej szukaj po alledrogo, ale jeszcze jutro sprawdzę.

Pozdrawiam BAS

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cos 1,5 roku temu zakupilem cała klamkę na alledrogo - zapłaciłem coś 280 zl z przesyłką - ale warto było smile.gif) . Potem starą odkupil,ode mnie kolega z kącika- bardziej kumaty w regeneracji to i ta nowa nie wyszła za drogo .

A kupowałem tu :

http://allegro.pl/show_user.php?uid=7008886

negatywów mu nie przybyło smile.gif)

pzdr Robert

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.