Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F - C16NZ - wtyczka aparatu zapłonowego .

Featured Replies

Napisano

Witam

Na tej wtyczce mam jakis element zapinke, domyslam sie, ze ta wtyczka powinna byc zamontowana, przypieta. Tylko gdzie ? Moze jakies foto? Jest tez druga wtyczka z gniazdem, 4lub 5 pinow. Takze sobie ,,wisi" luzem w komorze silnika. Wielkoscia jak wtyczka od aparatu zaplonowego.

Zdjec nie mam, ale moge zrobic jesli trzeba ikonka_photo2.gif

EDIT:

Zrobie fotki aby bylo jasne o jakich wtyczkach pisze spy.gif

EDIT2:

Fotka słaba, gdyz robiona telefonem sick.gif, widac dwie wtyczki, oraz na jednej widac spinke.

Widac tez peknieta izolacje na jednym kablu. Dopiero to zauwazylem, jutro poprawie. smile.gif

284257754-PHOT0001.JPG

post-118493-14352509958197_thumb.jpg

Napisano

Wygrzebałem z dysku jakieś stare foty. Chyba o te złącza Ci chodzi:

284257961-pokr3.jpg

Tu zbliżenie z boku. Nie mam teraz auta, ale jest blaszka z kwadratowymi otworami, w które wtrzaśnięte są zapinki tych złącz. Blaszka o ile pamiętam jest przykręcona do bloku.

284257961-kab_2.JPG

Pozdroofka

post-36940-14352509959425_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Tak dokladnie o to waytogo.gifok.gif

U mnie niema tam zadnej blaszki, ale tak myslalem, ze chyba czegos brakuje.

Jutro bede robil rzeźbe.

Tylko musze jeszcze poszukac miejsca, ktore słuzy do przykrecenia mocowania. Na fotce tego nie widac. Chyba hmm.gif

Napisano

> Tylko musze jeszcze poszukac miejsca, ktore słuzy do przykrecenia mocowania. Na fotce tego nie

> widac. Chyba

Jak będę miał auto wieczorem, to zrobię dokładną fotę. Na tych to tylko przy okazji widać te złączki smile.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Jak będę miał auto wieczorem, to zrobię dokładną fotę. Na tych to tylko przy okazji widać te

> złączki

> Pozdroofka

Jesli nie problem 20.GIF

Wtyczki tak ,,dyndaja" prawie 6 lat, tyle czasu co mam te auto.

ok.gif

P.S. Masz czyste zbiorniczki. U mnie wyrownawczy jest brazowy, z trudem widac poziom, kiedys byl czystszy zlosnik.gif. Od spryskiwaczy natomiast jest czyms wymazany, ale na zewnatrz, zadna chemia tego nie zmywa.

Moze zafunduje dwa nowe, majatek nie powinny kosztowac.

Tylko pytanie czy nowy mi nie rozszczelni sie gdzies w trasie, moze lepiej pozostac przy starym sprawdzonym.

Napisano

Widok od przodu silnika:

284258324-zl1.jpg

Widok od tyłu silnika:

284258324-zl2.JPG

> P.S. Masz czyste zbiorniczki.

Od płynu chłodniczego nówka, od spryskiwaczy wymyty smile.gif

> Moze zafunduje dwa nowe, majatek nie powinny kosztowac.

> Tylko pytanie czy nowy mi nie rozszczelni sie gdzies w trasie, moze lepiej pozostac przy starym

> sprawdzonym.

Tu masz wątek o czyszczeniu zbiorniczków i nówkach sztukach wink.gif : KLIK

Pozdroofka

post-36940-14352509960185_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Ja szukalem nagwintowanego otworu, jak widać, blaszka jest pod nakretka, ktora jednoczesnie trzyma kolektor dolotowy. Nie bede tego odkrecal, obawiam sie rozszczelnienia. Moze u mnie jest troche wiecej gwintu przed nakretka, ale to juz jutro sprawdze.

Dziekuje za fatygę 20.GIF

EDIT: Złacza masz brudne hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Pozdroofka

,,Wystrugałem" mocowanie dla tych złacz. U mnie gwintu było tak duzo, ze wystarczyło na blaszke, podkladke oraz nakretkę. W przyszlosci jakbym odkrecał kolektor, to przykrece to wszystko pod jedna nakretkę.

Jeszcze raz dzięki za fotki 20.GIF

Dzis uderzam na Malage, 3700km w jedna stronę, i to tylko na 3 dni roboty tam facepalm.gif ,az pod Gibraltar. Płyny ustrojowe w Astrolocie sprawdzone, takze mozna wyruszac wieczorkiem. chipsy.gif

Pozdrawiam.

Napisano

To zdjęcie silnika jakieś bardzo stare, teraz chyba znaczniej czyściej i blask pokrywy bije po oczach zlosnik.gif

Napisano

> To zdjęcie silnika jakieś bardzo stare, teraz chyba znaczniej czyściej i blask pokrywy bije po

> oczach

Stare, stare smile.gif Sprzed polerowania pokrywy zaworów. No i korek wlewu oleju nie chromowany smile.gif

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.