Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gumowy łącznik intercoolera mokry...? Psuje się coś?

Featured Replies

Napisano

Witam, jak w temacie. Od jakiegoś czasu delikatnie mi sie pocił ten łącznik gumowy od strony akumulatora a dziś widzę a tu na tych fałdkach bardziej spocony tudzież mokry. Co to może byc i czy cos sie psuje??Chce to wymienić przy okazji wymiany świeczek żarowych... dziękuje za odpowiedzi

Napisano

mokry pewnie, bo z odmy wali olej w dolot, a jak zrobi się dziurka to silniczek dostanie mniej powietrza

Napisano
  • Autor

> mokry pewnie, bo z odmy wali olej w dolot, a jak zrobi się dziurka to silniczek dostanie mniej

> powietrza

czyli cos sie psuje? czy co to oznacza? slinka.gif

Napisano

> czyli cos sie psuje? czy co to oznacza?

Że bałwanki są do wymiany, a przynajmniej ten który jest mokry na zewnątrz. Układ turbo będzie łapał lewe powietrze.

Napisano

> raczej gubił, bo tam nadciśnienie jest

Generalnie niedobrze będzie wink.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> raczej gubił, bo tam nadciśnienie jest

a jakie sa skutki tego lub objawy?? jaka mega turbodziura czy brak mocy?

Napisano
  • Autor

> Generalnie niedobrze będzie

Powiedz mi czy lepiej dać oryginał czy zamiennik?? warto płacić 2 x drożej za cos podobnego? wolałbym oryginał jak n kawałek gumy? ale trochę drogo...

Napisano

> Powiedz mi czy lepiej dać oryginał czy zamiennik?? warto płacić 2 x drożej za cos podobnego?

> wolałbym oryginał jak n kawałek gumy? ale trochę drogo...

Ja jak kupiłem fokę miałem załozone jakieś zbrojone węże zamiast "bałwanków", potem zmieniałem intercooler i kupiłem razem z "bałwankami" to sobie zamieniłem, ale po 4-5 miesiącach jeden padl i z powrotem założylem wąż.

Rożnicy nie widzę.

Są takie ładne silikonowe na allegro, możesz spokojnie coś takiego zapodać według mnie.

Napisano
  • Autor

> Ja jak kupiłem fokę miałem załozone jakieś zbrojone węże zamiast "bałwanków", potem zmieniałem

> intercooler i kupiłem razem z "bałwankami" to sobie zamieniłem, ale po 4-5 miesiącach jeden

> padl i z powrotem założylem wąż.

> Rożnicy nie widzę.

> Są takie ładne silikonowe na allegro, możesz spokojnie coś takiego zapodać według mnie.

a mozesz podac linka? jakos nie umiem znalesc tego czegos slinka.gif i dziekuje za informacje kolego:) 20.GIF

Napisano

Jeżeli ta dziura jest już za przepływomierzem (chociaż nie wiem czy tdci taki posiada) to będzie Ci kopcił z powodu za małej ilości powietrza. Komp wyliczy, że powietrza jest więcej niż w rzeczywistości, podleje paliwa za dużo w stostunku do rzeczywistej ilości powietrza. Przez co zrobi sie spalanie nie zupełne, zapewne będzie też zmulony. Jeżeli jest to przed przepływką to kopcić mocniej nie będzie, jedynie co to może mieć mniejszego buta wink.gif

Napisano

> a mozesz podac linka? jakos nie umiem znalesc tego czegos i dziekuje za informacje kolego:)

Coś z takich możesz dobrać

Łączniki silikonowe

Napisano
  • Autor

zamówiłem zamiennik w sklepie Fordowskim na necie. Jutro ma przywieść kurier. Podczas wymian świec żarowych wyczyściłem czyli przedmuchałem intercooler i zakleiłem taśmą ten łącznik i od razu auto lepiej sie zbiera, smile.gif

Napisano

> zamówiłem zamiennik w sklepie Fordowskim na necie. Jutro ma przywieść kurier. Podczas wymian świec

> żarowych wyczyściłem czyli przedmuchałem intercooler i zakleiłem taśmą ten łącznik i od razu

> auto lepiej sie zbiera,

Szczelny układ dolotowy to podstawa, inaczej gubi ciśnienie i nie jedzie ok.gif. A bałwanki to słaby jego punkt.

Napisano

> zamówiłem zamiennik w sklepie Fordowskim na necie. Jutro ma przywieść kurier. Podczas wymian świec

> żarowych wyczyściłem czyli przedmuchałem intercooler i zakleiłem taśmą ten łącznik i od razu

> auto lepiej sie zbiera,

Jezdzilem z peknietym przewodem IC, ze az swistalo przy przyspieszaniu. Nie zauwazylem, zeby spadly osiagi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.