Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przemyślenia w sprawie lpg II gen.

Featured Replies

Napisano

tak się zastanawiam na jedną sprawą...mam lpg elpigaz II gen ze sterownikiem leonardo, gaz wyregulowany na tip top jak to mówią nad wszystkim czuwa sterwownik i silniczek krokowy, ale zauważyłem że ta konfiguracja ma b. dużą bezwładność- ma na to wpływ kawałem kabla i pojemność kolekotra dolotowego inaczej sterownik widząc za bogatą mieszankę zuboża ją i silniczek krokowy sie przymyka ale w kolektorze i na przewodzie nadal jest duza ilość lpg więc dalej zuboża mieszankę żeby po pewnej chwili znowu odczytać za ubogą mieszankę i tak wkoło ale okazuje sie że np ok. połowa cykli jest na ubogiej mieszance czyli wiąże sie z tym wys. temp spalania....i tu pytanie czy nie lepiej założyć śrubę- register i uregulować troszkę na bogato??? dodam ze założyłe w dniu dzisiejszym registerka i lepiej śmiga, w spalaniu nieduża różnica..... hmm.gif aha dodam tez ze podłączony egr to w testach ok. 1 litr lpg na 100 km mniej shocked.gif aż się sam zdziwiłem zlosnik.gif

Napisano

oslabiony.gif mógłbyś tworzyć zdania mniej zbudowane bo się źle to czyta

> wyregulowany na tip top jak to mówią nad wszystkim czuwa sterwownik i silniczek krokowy, ale

> zauważyłem że ta konfiguracja ma b. dużą bezwładność- ma na to wpływ kawałem kabla i pojemność

> kolekotra dolotowego

Zgadza się, dochodzi jeszcze bezwładność działania sondy lambda, ale ona także oddziałuje w instalacji wtryskowej.

> okazuje sie że np ok. połowa cykli jest na ubogiej mieszance czyli wiąże sie z tym wys. temp spalania....

No ale na benzynie czy sekwencji też tak jest, z tym że oczywiście zmiany są ok dwukrotnie szybsze.

> i tu pytanie czy nie lepiej założyć śrubę- register i uregulować troszkę na

> bogato???

ten temat był już omawiany , także brałeś udział w wątku

Napisano

Wyobraź sobie kibel ze spłuczką.

II generacja to spłuczka z pływakiem odcinającym wodę przy pewnym jej poziomie.

I generacja, to czasowy zaworek odcinający wodę po jakimś czasie.

A teraz odpowiem Ci jako wykształcony automatyk.

Jak dobrze ustawisz instalke 2 generacji, to opóźnienie nawet 1 sek nie będzie miało znaczenia dla długofalowego działania instalacji.

Co więcej - jeśli układ będzie odpowiadał szybciej, niż możliwość odczytania stanu obiektu (a obiekt jest szybkozmienny, tylko odczyt stanu i wprowadzenie sterowania trwa długo), czyli silnika, to bardzo łatwo go przesterować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.