Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralka punto 2 1.2 8v

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem i poszukuje jakiegos fachowca z okolic warszawy ktory zrobi to sumiennie i bez problemu prosze o jakies namiary komu padla to wie jakie sa obiawy

Napisano

kocar , wysylasz kurierem i po sprawie ok.gif

zapytaj jeszcze kolegi WaldiGSI bo miał na sprzedaż sprawną rozkodowaną centralkę w dobrej cenie ok.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

Witam

Jak prawidłowo "zakodować" sterownik/centralkę? Dzisiaj dostałem z Ko-Car regenerowany sterownik. Pan z Ko-Car mówił, że mam odpalić silnik, poczekać aż się załączy wentylator chłodnicy, zrobić ze 3 przygazówki, wyłączyć silnik i powinno być ok. U mnie niestety cały czas miga kontrolka Check Engine.

Napisano

> Ja robilem przegazowki nie czekajac na pelne zagrzanie sie silnika. Musisz zrobic 3, najlepiej do

> odcinki.

Uuaa...aż tak nie przygazowałem wink.gif

Jutro zrobię, jak radzicie. Dzięki serdeczne.

Swoją drogą, dlaczego aż tak mocno trzeba przygazować?

Napisano

> Uuaa...aż tak nie przygazowałem

> Jutro zrobię, jak radzicie. Dzięki serdeczne.

> Swoją drogą, dlaczego aż tak mocno trzeba przygazować?

Przypuszczam, ze centralka musi sie nauczyc samochodu. Tak samo sie przegazowuje po zrobieniu resetu ustawien ECU.

Napisano

> Swoją drogą, dlaczego aż tak mocno trzeba przygazować?

bo tak zostal napisany algorytm.

nie radze przygazowywac na zimnym silniku, bo jak komputer zapamieta parametry zimnego silnika i bedzie je stosowal do cieplego, to moga byc jaja... ja mialem, wiec ostrzegam.

Napisano

Witam

Już po sprawie. Rano nagrzałem autko, kawałek pojechałem, zaparkowałem, dałem 2 razy obroty do odcięcia i kontrolka przestała migać.

Szkoda tylko, że stary sterownik był aż tak uszkodzony, że nie dało się firmie Ko-Car go naprawić, bo i koszta byłyby mniejsze.

Pozdrawiam

Napisano

> bo tak zostal napisany algorytm.

> nie radze przygazowywac na zimnym silniku, bo jak komputer zapamieta parametry zimnego silnika i

> bedzie je stosowal do cieplego, to moga byc jaja... ja mialem, wiec ostrzegam.

Dwa razy u siebie robilem reset w ASO, raz czekali do az wlaczyl sie wentylator, innym razem nie czekali do pelnego nagrzania silnika. Komp i tak caly czas sie uczy podczas eksploatacji samochodu i nie ma swoich ustawien wpisanych na sztywno. U mnie np: zle ustawiona instalacja LPG rozjechala mape ECU i dlatego trzeba bylo robic reset ustawien.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.