Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przy 1,5 tys ob. dziura

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak jak w temacie przy bardzo delikatnym przyspieszaniu niezaleznie od biegu(choc wydaje mi sie ze na 5ce juz nie) jest takie delikatne szarpniecie jakby dziura ale tylko przy bardzo delikatnym przyspieszaniu i tylko na wysokosci 1,5tys obr przy duzym bucie nic nie czuc?Chodzi komus cos po glowie?

Napisano

> [...] przy bardzo delikatnym przyspieszaniu niezaleznie od biegu(choc wydaje mi sie ze

> na 5ce juz nie) jest takie delikatne szarpniecie jakby dziura ale tylko przy bardzo delikatnym

> przyspieszaniu i tylko na wysokosci 1,5tys obr przy duzym bucie nic nie czuc?Chodzi komus cos

> po glowie?

U mnie nie jest to jedno szarpnięcie, raczej silnik wpada w drgawki takie jak przy zbyt niskich obrotach. I pojawia się to raczej na biegach 2-4 przy "minimalnym gazie", przy ok 1700obr./min. (mam JTD80KM), odjęcie zupełne gazu lub mocniejsze przyśpieszenie niweluje objaw. U mnie to prawie na pewno wina jednego z (na szczęście niedrogich) czujników (w każdym razie jeden podczas logowania potrafił dać błędny odczyt). Co ważne, dopiero "aktywne logowanie" pokazało skubańca, jako że nigdzie indziej/inaczej się nie objawiał (żaden "check", żaden błąd w pamięci itd.).

Jestem już wstępnie umówiony na wymianę w CINSOFT zlosnik.gif

Napisano

> ciach

jak kolega wymieni to się podzieli wrażeniami może jakieś foto komp.gif

Napisano

> jak kolega wymieni to się podzieli wrażeniami może jakieś foto

Nie ja to będę wymieniał 033102bebe_1_prv.gif tylko mnie to będą wymieniać palacz.gif

Poza tym w mojej wypowiedzi bardziej chodziło o to, że tyle to ja mogę powiedzieć na podstawie własnych zbliżonych doświadczeń, ale dla OP-a to jak wróżenie z fusów: możliwości jest sporo i bez dokładnego sprawdzenia kompem może nie udać się znaleźć przyczyny. Podobne poszarpywania/zmulenia (ale nie w tym/tylko tym przedziale obrotów) miałem też kiedyś z powodu zapchanego EGR. Może coś z przepływką nie tak, a może... itd. itp.. sick.gif

Albo szklana kula, albo wymiana/czyszczenie wszystkiego jak leci na oślep, albo dokładna (aktywna) diagnostyka kompem i dopiero potem ew. szukanie innych przyczyn ok.gif

Napisano

> co to za czujnik bo ja mam chyba podbnie

No ręce opadają...dopiero co pisałem, że powodów może być kilka i trzeba zlogować, a tu następny chce dla siebie wróżby z fusów lub wizji ze szklanej kuli faint.gifoink.gifzlosnik.gif

A szczerze, to nie pamiętam, spytaj Cinka rotfl.gif

PS facepalm.gifpanic.gif kurka ludziska, ciąć cytaty old.gif

Napisano

> ciach

> PS kurka ludziska, ciąć cytaty

Napisałeś też

Quote:

U mnie to prawie na pewno wina jednego z (na szczęście niedrogich) czujników

więc zadałem proste pytanie o czujnik.

Powiedziałeś A to powiedz też B bo chyba po to mamy to forum, żeby pytać i odpowiadać, a czasem ciąć cytaty wink.gif

Napisano

Panowie..... Delikatne przypominam pogawędki piętro niżej... zolta.gif

Napisano

@tomtom

Zostałem wywołany do tablicy, na dodatek pytanie (uściślające) jakby nie było odnośnie sprawy technicznej, więc jeszcze raz odpowiem, ale jak dla mnie to już będzie EOT ok.gifzlosnik.gif

@hevimental

> Powiedziałeś A to powiedz też B

Ale kiedy przecież właśnie powiedziałem:

Quote:

[...] powodów może być kilka i trzeba zlogować [...]

[...]

A szczerze, to
nie pamiętam
, spytaj Cinka {"co to za czujnik" -dopisek jako cytat z Twojego pytania dla zachowania kontekstu}

> [...] a czasem ciąć cytaty

Zbędne ciąć trza zawsze! old.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Problem rozwiazany.EGR sie przycinal i to dosc powaznie.Pytanie tylko dlaczego?Nie bym zawalony a jedynie okopcony poza tym czyscilem go jakies 3 moze 4 miesiace temu i nie zrobilem duzo km ok 4 tys.

Napisano

> Problem rozwiazany.EGR sie przycinal

Czyli druga z wymienionych przeze mnie rzeczy, a tak naprawdę pierwsza z obstawianych zlosnik.gif

> Pytanie tylko dlaczego?

Bo się zepsuł oink.gif (EGR nie "psuje się" tylko poprzez "zawalenie")

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.