Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odsadzenie alternatora p2 1.2 16v

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś moze wie jakiej grubości podkładki zastosować aby odsadzić w odpowiedni sposób alternator z 1.1 spi montując go do silnika z punto 2 1.2 16v ? Bardzo zależy mi na tej informacji bo urwałem już 3 paski przejeźdzając średnio po 5 km 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Czy ktoś moze wie jakiej grubości podkładki zastosować aby odsadzić w odpowiedni sposób alternator

> z 1.1 spi montując go do silnika z punto 2 1.2 16v ? Bardzo zależy mi na tej informacji bo

> urwałem już 3 paski przejeźdzając średnio po 5 km

jak silnik miales luzem trzeba bylo przykrecic altka, zalozyc pasek i sprawdzic ile trzeba podlozyc by wsio szlo w jednej lini

teraz bedzie troche trudniej sprawdzic czy wszystko jest w osi ale twardym trza byc

ja u siebie mam chyba 4 podkladki ale jaj nie dam sobie urwac

Napisano
  • Autor

No tak trzeba było, tylko wtedy o tym jeszcze nie wiedziałem wink.gif Mówisz że 4 podkładki. A wiesz może jakiej grubości masz te podkładki?? 1mm?? 1.5mm??

Napisano

> No tak trzeba było, tylko wtedy o tym jeszcze nie wiedziałem Mówisz że 4 podkładki. A wiesz może

> jakiej grubości masz te podkładki?? 1mm?? 1.5mm??

niewiem.gif jakiej sa grubosci, z gory ciezko bedzie Ci obczaic wiec na Twoim miejscu zdjal bym kolo, nadkole i tam jakos badac sprawe

Napisano
  • Autor

no będe musiał w jakiś podobny sposob powalczyć. Ale tak patrząc na szybko ta różnica wynosi własnie koło 0.5 cm. Ale jeśli ktoś wie dokładnie to może mi oszczędzić eksperymentów i napisac dokladną wartość wink.gif

Napisano

ja mam bodajze 0.7 cm tylko musialem lekkoszlifowac zeby paska nie cielo:)

Napisano
  • Autor

> ja mam bodajze 0.7 cm tylko musialem lekkoszlifowac zeby paska nie cielo:)

Mówisz tutaj o szlifowaniu ramienia łapy silnika ?? smile.gif dobra zrobie odsadzenie na 0.7 cm i zobaczymy co się stanie smile.gif

Napisano

tak musialem minimalnie ja drasnac zeby nie tarlo a teraz pasek jest na zyletki od lapy ale jak narazie 1.5kkm nic sie nie dzieje nie strzepi paska.

Napisano

> Mówisz tutaj o szlifowaniu ramienia łapy silnika ?? dobra zrobie odsadzenie na 0.7 cm i zobaczymy

> co się stanie

barabuch jak to mawiał Czesio zeby.GIF nie wiem jak p2(właśnie o te łape chyba sie rozchodzi w porównaniu do p1)ale w p1 dajesz około 13 mm i o tyle dłuższe śruby.Dokładnie Ci nie podam,na żywo trzeba sprawdzić wizualnie czy pasek idzie prostopadle do osi kółek na wale i altku.Metoda "założe i zobaczymy" może się kiedyś źle skończyć(jeśli zamiast altka bedziesz wymieniał np. klocki hamulcowe)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.