Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator padł :( co robić ?

Featured Replies

Napisano

Coś mi się tłucze pod samochodem w rurze - pojechałem do tłumikarza, powiedział że to katalizator, że w środku się to coś oderwało i sobie teraz tłucze.

co teraz z nim zrobić ?

- wyciąć i wspawać rurkę ?

- wyciąć i wspawać strumienice ?

- wyciąć, wyrzucić środek z kata i znowu wspawać ?

A może wspawać rurkę a kata sprzedać ? Podobno można niezłą cenę za niego uzyskać, ma ktoś jakieś doświadczenia ??

Napisano

Wstawić nowy uniwersalny a obecny sprzedać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Wstawić nowy uniwersalny a obecny sprzedać.

> Pozdrawiam BAS

I auto przestanie jechac... Np takie HGT jezdzi dobrze tylko na oryginalnym katalizatorze (ktory jest w jednej obudowie z tlumikiem). Inne kombinacje w postaci uniwersalnych katalizatorow, strumienic czy tez metalowych katalizatorow powoduja ze auta traca na mocy i to wyraznie! No chyba ze to Ci nie przeszkadza to montuj uniwersalny - ale licz sie z mniej przyjemnym dzwiekiem w pewnym zakresie obrotow.

Napisano

> I auto przestanie jechac... Np takie HGT jezdzi dobrze tylko na oryginalnym katalizatorze (ktory

> jest w jednej obudowie z tlumikiem). Inne kombinacje w postaci uniwersalnych katalizatorow,

> strumienic czy tez metalowych katalizatorow powoduja ze auta traca na mocy i to wyraznie! No

> chyba ze to Ci nie przeszkadza to montuj uniwersalny - ale licz sie z mniej przyjemnym

> dzwiekiem w pewnym zakresie obrotow.

Jesli uniwersalny katalizator ma wielkosc, a co za tym idzie, przepustowosc, zblizona do oryginalu, nie widze powodow, zeby mial negatywnie wplywac na parametry silnika.

Wszystkie te wady, jakie kolega opisal, czyli utrata mocy i charakterystyczny dzwiek, to zasluga strumiennicy, ktora identycznie wyglada jak Fiatowy katalizator.

cyt z przegladu

Panie, a ten katalizator, to specjalnie dziurawiony, czy sie konczy

katalizatora nie mam juz dawno, ale przy kolejnej wymianie ukladu, powracam do kata, bo faktycznie muli i brzeczoli

Napisano

> Wszystkie te wady, jakie kolega opisal, czyli utrata mocy i charakterystyczny dzwiek, to zasluga

> strumiennicy, ktora identycznie wyglada jak Fiatowy katalizator.

> cyt z przegladu

nie wiem, u mnie siedzi strumienica a żadnych z tych efektów nie mam...

nie brzęczy nie piszczy nie świszczy nie muli jedzie jak jechał nie przerywa etc...

może źle Ci dobrali średnice

Napisano

Koledzy mierzyli, liczyli, dobierali - robili wszystko zeby pojemnosc kata byla taka sama. Niestety w 2.0 nie idzie dobrac wydechu tak aby auto nie stracilo mocy. Zaznacze tez ze kupowali metalowe katalizatory za 500-600zl i po 2-3 miesiacach wracali do oryginalnych katalizatorow ktore wczesniej zdemontowali.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.