Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane IphII nakładka na próg

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj na mieście widziałem 2 Renaty, które miały na progach małe nakładki z tworzywa - zaraz za przednim kołem, krótka nakładka w kolorze czarnym. Przejrzałem kilkanaście ogłoszeń sprzedaży Megane i żadna nie ma tych nakładek, nasza też ich nie posiada. Czy to jest jakiś aftermarket czy dodatkowe wyposażenie? Gdzie tego szukać, jak to nazwać, ile kosztuje? zlosnik.gif Bo przed zimą bym chętnie coś takiego założył, by błoto i sól nie piaskowała progów...

..a tak w ogóle, to wiecie, o czym ja do Was rozmawiam, prawda? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ..a tak w ogóle, to wiecie, o czym ja do Was rozmawiam, prawda?

Pewnie nie wiecie, więc nic nie mówicie zlosnik.gif

Przejrzałem chyba połowę ogłoszeń na otomoto pad.gif ale znalazłem jedno foto, na którym widać taką nakładkę:

284283928-meg.jpg

Gdzie to kupić? hmm.gif

post-6413-14352510062369_thumb.jpg

Napisano

W dokumentacji nazwane jest to chlapacz, nr. org. 7701409266, cena ostatnia ktora byla to 171zl za komplet...

Napisano
  • Autor

> W dokumentacji nazwane jest to chlapacz, nr. org. 7701409266, cena ostatnia ktora byla to 171zl za

> komplet...

blush.gif dobra... już mi nie potrzebne frown.gif

Ale dziękuję za info, przeszukam sobie allegro, może jakaś używka sie trafi...

Napisano

> dobra... już mi nie potrzebne

> Ale dziękuję za info, przeszukam sobie allegro, może jakaś używka sie trafi...

Kupiłem na giełdzie uniwersalne chlapacze .Na zimę zlosnik.gif. Dlatego ze wyciera sie lakier z progów od kamyczków. No i błota nie ma na progach. Tych nakładek nie widziałem do kupienia jak narazie. Jutro zrobie fote grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Kupiłem na giełdzie uniwersalne chlapacze .Na zimę . Dlatego ze wyciera sie lakier z progów od

> kamyczków. No i błota nie ma na progach. Tych nakładek nie widziałem do kupienia jak narazie.

> Jutro zrobie fote

zrób - chętnie zobaczę. Jak mocowałeś te chlapacze?

Napisano

> zrób - chętnie zobaczę. Jak mocowałeś te chlapacze?

Przykręciłem jedna srubka tą dolna od nadkola i żabką z kompletu u góry.

post-51980-1435251007385_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Przykręciłem jedna srubka tą dolna od nadkola i żabką z kompletu u góry.

ale wierciłeś jakieś otwory w nadwoziu?

Napisano

> ale wierciłeś jakieś otwory w nadwoziu?

Nie nic nie wierce.wyzej masz zdjeie z boku jak to wyglada.Nie przylega do progu idealnie i nie wiem jak tam bedzie ze zbierajacym sie sniegiem.Te akurat kupiłem z giełdy do reno za 30zł na przód do wszystkich modeli.

post-51980-14352510074591_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Nie nic nie wierce.wyzej masz zdjeie z boku jak to wyglada.Nie przylega do progu idealnie i nie

> wiem jak tam bedzie ze zbierajacym sie sniegiem.Te akurat kupiłem z giełdy do reno za 30zł na

> przód do wszystkich modeli.

OKI, rozejrzę się za czymś takim ok.gif

Ale przy okazji zaintrygowała mnie inna rzecz zlosnik.gif

Otóż nasza Renata ma na lewej listwie (od kierowcy) oznaczenie wersji - RXE, a na prawej oznaczenie silnika - 1.4 16V

U Ciebie silnik jest na lewej. To tak to robili jak pasowało, czy ktoś z nas ma coś nie tak? zlosnik.gif

Napisano

> OKI, rozejrzę się za czymś takim

> Ale przy okazji zaintrygowała mnie inna rzecz

> Otóż nasza Renata ma na lewej listwie (od kierowcy) oznaczenie wersji - RXE, a na prawej oznaczenie

> silnika - 1.4 16V

> U Ciebie silnik jest na lewej. To tak to robili jak pasowało, czy ktoś z nas ma coś nie tak?

Oznaczenie silnika mam po dwóch stronach .Nie przyuważyłem tego na allegro,to nie wiem. Pewnie zależy od wersji i rocznika .A jak był robiony jaki ,to moze od innego tez wsadza i dobra jest 270635636-JUMP2.gif

Napisano

mam tak samo jak Ty, po lewej wersja, po prawej silnik waytogo.gif

Napisano

>...Oznaczenie silnika mam po dwóch stronach...

To tak samo jak ja

>...uniwersalne chlapacze...

Te uniwersalne to o kant d... ,o ile z tyłu jeszcze jako tako idzie dopasować,to z przodu porażka.

Napisano

> mam tak samo jak Ty, po lewej wersja, po prawej silnik

kiedyś w komisie oglądałem Megankę,

przylazł handlarz i nawija makaron ..................................

mówię gościowi: "Jak oni te francuzy składają na tych drzwiach oznaczenie dCi a na drugich 1,6 16v facepalm.gif"

gość zrobił sciana.gificon_rolleyes.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gif No wie pan, draśnieta była ....

ale przecież przed chwilą mówił Pan zupełnie co innego biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Te uniwersalne to o kant d... ,o ile z tyłu jeszcze jako tako idzie dopasować,to z przodu porażka.

To tylko na zime ,pózniej odkręce najwyżej

Napisano

Mam takie coś na sprzedaż zlosnik.gif Ale ze scenica I phI(nie wiem czy pasuje do phII) orginał renaulta smile.gif

Napisano

> Mam takie coś na sprzedaż Ale ze scenica I phI(nie wiem czy pasuje do phII) orginał renaulta

Ile chcesz ,jak sie to montuje? palacz.gif

Napisano

> Ile chcesz ,jak sie to montuje?

dałem za to 80zł + wysyłka. Oddam sa 80zl z wysyłka. oczywiście za uzywane.Miałem to zakładać ale raczej kupie na cały próg.

Jutro zrobie foty,bo dzisiaj mi aparat padł sick.gif

Na dwie lub trzy śruby.Te to z przody nad kole jest.A na prób taśma dwu stronna ok.gif

Na fotach będziesz widział co i jak smile.gif

Tylko nie wiem czy do megane I ph II będą pasować hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.