Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator z allegro kto ma

Featured Replies

Napisano

wiem ze napewno 1 osoba ma taki niby nowy ale regenerowany alternator z allegro.... i teraz jak to się sparwuje po dłuższym okresie.. bo chyba mnie czeka wymiana i zainwestuje w taki wynalazek chynba że ktoś ma niamaiar na dobre zródło/// bo wyczytałem że pdobno pasują też z tipo 1.4 do siena 1.4!?

Napisano

> wiem ze napewno 1 osoba ma taki niby nowy ale regenerowany alternator z allegro.... i teraz jak to

> się sparwuje po dłuższym okresie.. bo chyba mnie czeka wymiana i zainwestuje w taki wynalazek

> chynba że ktoś ma niamaiar na dobre zródło/// bo wyczytałem że pdobno pasują też z tipo 1.4

> do siena 1.4!?

ja mam z 1,6 16v ale nie wiem czy by Ci spasował confused.gif

Napisano

> ja mam z 1,6 16v ale nie wiem czy by Ci spasował

altek z wersji 1,6 różni się tylko kołem pasowym - należałoby przełożyć ze starego...

Napisano
  • Autor

> ja mam z 1,6 16v ale nie wiem czy by Ci spasował

spawsować by na 100% nie spasował chodzi mi o to jak to się sprawuje po dłuższym użytkowaniu, czy warto w to zainwestować

bo swój cche wymienić tylko dlatego że mam już dość wymiany regulatorów napiecia .. w tamtym roku wymienił w tym znowy chyba padł... dyskoteka na desce i słabe łądowanie 13,6 13,8

tymczasem żeby dobrze u mnie było musze miec powyzej 14V

a masz możliwość zmierzenia ile u ciebie ładuje ten wynalazek?!

Napisano

> spawsować by na 100% nie spasował chodzi mi o to jak to się sprawuje po dłuższym użytkowaniu, czy

> warto w to zainwestować

> bo swój cche wymienić tylko dlatego że mam już dość wymiany regulatorów napiecia .. w tamtym roku

> wymienił w tym znowy chyba padł... dyskoteka na desce i słabe łądowanie 13,6 13,8

> tymczasem żeby dobrze u mnie było musze miec powyzej 14V

> a masz możliwość zmierzenia ile u ciebie ładuje ten wynalazek?!

13,8 jest wystarczające... O.o przecież...

Napisano
  • Autor

> 13,8 jest wystarczające... O.o przecież...

no u mnie nie jest .... jak robie krótkie odcinki, światło, nadmuch... to potem nie daje rady odpalić.. jak wymieniłe regulator i łądował powyżej 14v było ok..

Napisano

> wiem ze napewno 1 osoba ma taki niby nowy ale regenerowany alternator z allegro.... i teraz jak to

> się sparwuje po dłuższym okresie.. ....<

Witam,

Swego czasu kupiłem na Allego regenerowany do fiacika UNO. Przejeżdziłem całą zeszłą zimę, nie miałem żadnych problemów z akumulatorem (a zima była ciężka). O ile pamiętam dałem 149 zł, otrzymałem pisemną gwarancję na 6 -mcy.

Po zakupie dokładnie go sprawdziłem w aucie miernikiem cęgowym DC, bardzo ładnie trzymał napięcie (od 14,5 V na jałowym do 14,1 przy max obciążeniu), osobiście polecam takie alternatory.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.