Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno reflektory przód

Featured Replies

Napisano

Witam!!

Panowie niestety nadzsedł czas aby pomyśleć o nowych reflektorach dla mojego niuńka,był czas że niestety nie mogłem dokupić tych gum uszcelniających do lamp i niestety trochę kurzu dostało się do lamp,klosze też lekko są zżółknięte,decyzja podjęta wymiana,pytanie natomiast mam takie,czy jest szansa uratować rgulację reflektorów bo o dziwo 10 lat użytkowania i działa a nie chciał bym tego uwalić,jeżeli da się to uratować bardzo proszę o poradę jak to zrobić.

Napisano

Regulacje się normalnie odpina od reflektorów, nie jest w żaden sposób z nimi zintegrowana. Płyn się nie wyleje jak ją odłączysz wink.gif Jedyne co to musisz teraz kupić lampy pod hydrokorektor, a nie pod regulacje ręczną.

Napisano
  • Autor

Ok czyli można spokojnie odpiąć te wężyki i regulacji nie trafi??

Tak przy okazji link do stronki może się komuś przyda http://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,10912,czesci+nadwozia+fiat+zderzaki+i+ich+czesci+fiat+uno-+08-83-06-02+zderzak+przedni.html

Pozdrawiam i dzięki

Napisano

> Ok czyli można spokojnie odpiąć te wężyki i regulacji nie trafi??

> Tak przy okazji link do stronki może się komuś przyda

> http://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,10912,czesci+nadwozia+fiat+zderzaki+i+ich+czesci+fiat+uno-+08-83-06-02+zderzak+przedni.html

> Pozdrawiam i dzięki

tych wężyków niewolno ci odpiąć bo wtedy właśnei ci padnei regulacja

cały siłownik sie od lampy odpina

główke siłownieka z tego czerwonego wypinasz a sam siłowynk po przekręceniu o jakiś kąt sie da wyjąć z lampy i tylko takl nei uszkodzisz regulacjii

Napisano
  • Autor

> tych wężyków niewolno ci odpiąć bo wtedy właśnei ci padnei regulacja

> cały siłownik sie od lampy odpina

> główke siłownieka z tego czerwonego wypinasz a sam siłowynk po przekręceniu o jakiś kąt sie da

> wyjąć z lampy i tylko takl nei uszkodzisz regulacjii

Witam!!

No to całe szczęście że nie rozebrałem tego jeszcze bo pewnie bym uwalił to sterowanie,czyli w żadnym wypadku nie odpinamy wężyków z tym płynem,dobra wszystko jasne.

Napisano

przy odpinaniu dźwigni od siłownika uważaj, żeby nie wyciągnąć siłownika! musisz go czymś przytrzymać! inaczej zapowietrzysz sobie układ jak to sobie zrobiłem przy demontażu reflektorów

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam nie będę zakładał nowego wątku skoro tutaj tyle sie dzieje cool.gif

Posiadam uno ie fire 1.0 z 1998r. Zmuszony jestem wymienić reflektory, a w związku z tym, że hydroregulacja nie działa od bardzo dawna i próby jej naprawy niewiele dały, zastanawiam się nad zakupem z regulacją manualną. Niestety nie wiem jakie będą pasować, bo modeli uno było tyle, że trudno się połapać. Proszę o podanie informacji o tym jakie reflektory kupić najlepiej z linkami allegro lub sklepów internetowych.

Pozdrawiam

Napisano

jeśli chodzi o regulację, to podłóż coś pod siłowniki, i wyreguluj śrubkami.

a jeśli chcesz nowe lampy, to boerz jakiekolwiek pod H4, najlepiej oryginały IThankYou.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.