Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wlacznik swiatel e46 a x5 :)

Featured Replies

Napisano

zastanawiam sie czy mozna przelozyc srodki z przelacznika z X5 do obudowy z e46 i zeby wszystko dzialalo??

Dla mnie wyglda tak samo (uklad klawiszy- pokretel) a cena o polowe tansza niz do e46 (wersja xenon z auto)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300472366261&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Napisano

> zastanawiam sie czy mozna przelozyc srodki z przelacznika z X5 do obudowy z e46 i zeby wszystko

> dzialalo??

> Dla mnie wyglda tak samo (uklad klawiszy- pokretel) a cena o polowe tansza niz do e46 (wersja xenon

pnp kupuj to wink.gif przy przekładce wzięliśmy takowy z X5 do E46 i bangla

Napisano

Oczywiście masz na uwadze, ze komp zarejestruje bład przebiegu ? Bo w tym module zapisywany jest przebieg grinser006.gif Czasem zeby wsio latało trzeba jeszcze przekodowac na xenon włacznik

Napisano
  • Autor

> Oczywiście masz na uwadze, ze komp zarejestruje bład przebiegu ? Bo w tym module zapisywany jest

> przebieg Czasem zeby wsio latało trzeba jeszcze przekodowac na xenon włacznik

no ale ten to juz jest chyba jako xenon prawda?? bo nie ma pokretla ustawienia wysokosci swiatel..

Wlasnie chce ominac kodowanie wlacznika bo rowniez moglbym moj kodowac..

Napisano
  • Autor

> pnp kupuj to przy przekładce wzięliśmy takowy z X5 do E46 i bangla

smile.gif spoko zaraz zaatakuje wink.gif a powiedz mi bo gdziesz czytalem ze mozna przelozyc sam modol xenon i uzywac nadal pokretla wysokosci przy xenonie..

Wiesz cos na ten temat??

Napisano

Oczywiście, ze tak. Jak podlaczysz przetwornice pod wtyczke od LCM (light control module) to nie bedzie wyświetlał spalonych zarówek i bedzie działac regulacja.

Jesli zakodujesz swoj moduł LCM z pokrętłem na moduł xenon (bez pokrętła), stracisz możliwość regulowania wysokości podczas jazdy (regulacja bedzie działac jedynie przy pierwszym włączeniu).

Tyle z własnego doświadczenia.

Co do przekładki LCM z X5 z xenonem (bez pokrętłą), to oczywiscie bedzie wszystko ekstra chodzic, tyle że sterownik złapie błąd o nie zgadzającym się przebiegu w LCM względem DDE (digital diesel electronics). Nie bedzie to miało wpływu na działanie, ale jest podstawą do określania możliwości zmiany przebiegu - jesli jest ten bład to znaczy ze ktoś grzebał. Pozdr

Napisano

> spoko zaraz zaatakuje a powiedz mi bo gdziesz czytalem ze mozna przelozyc sam modol xenon i

> uzywac nadal pokretla wysokosci przy xenonie..

> Wiesz cos na ten temat??

niestety nic na ten temat nie wiem, choć z teoretycznego punktu widzenia dało by się to zrobić

Napisano
  • Autor

> Oczywiście, ze tak. Jak podlaczysz przetwornice pod wtyczke od LCM (light control module) to nie

> bedzie wyświetlał spalonych zarówek i bedzie działac regulacja.

> Jesli zakodujesz swoj moduł LCM z pokrętłem na moduł xenon (bez pokrętła), stracisz możliwość

> regulowania wysokości podczas jazdy (regulacja bedzie działac jedynie przy pierwszym

> włączeniu).

> Tyle z własnego doświadczenia.

> Co do przekładki LCM z X5 z xenonem (bez pokrętłą), to oczywiscie bedzie wszystko ekstra chodzic,

> tyle że sterownik złapie błąd o nie zgadzającym się przebiegu w LCM względem DDE (digital

> diesel electronics). Nie bedzie to miało wpływu na działanie, ale jest podstawą do określania

> możliwości zmiany przebiegu - jesli jest ten bład to znaczy ze ktoś grzebał. Pozdr

Oczywiście, ze tak. Jak podlaczysz przetwornice pod wtyczke od LCM (light control module) to nie bedzie wyświetlał spalonych zarówek i bedzie działac regulacja.

tzn jak ?? bo sie pogubilem lekko hmm.gif

Napisano

... jeszcze trochę i normalnie sam sobie złożysz e46 grinser006.gifwaytogo.gif

Napisano
  • Autor

> ... jeszcze trochę i normalnie sam sobie złożysz e46

taka mam nadzieje wink.gif oraz mam ndzieje ze zloze M3 smile.gif za 15tys zl hehe.gif

Napisano

Jak normalnie - do reflektorów idą Ci dwie wtyczki - jedna od swiateł mijania, druga od długich. Obydwie są podlączone prosto pod żarówki. Przetwornice podlączasz przecież w miejsce zarówki mijania. W moim przypadku, nie wyświetlało błędu spalonych zarówek.

Napisano
  • Autor

> Jak normalnie - do reflektorów idą Ci dwie wtyczki - jedna od swiateł mijania, druga od długich.

> Obydwie są podlączone prosto pod żarówki. Przetwornice podlączasz przecież w miejsce zarówki

> mijania. W moim przypadku, nie wyświetlało błędu spalonych zarówek.

aha no tak tez mam i mi robi roznie raz jezdze jest OK innym razem migaja jak powalone smile.gif a jeszcze innym spalone zarowki albo jedna albo obie wink.gif i migaja i sie wylanczaja smile.gif

a najlepsze to to ze czesto jest tak ze ladnie dziala i swieci i nie ma problemow smile.gif

aha oczywiscie na wlaczonym silniku bo na wylaczonym jest spoko smile.gif hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.