Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mechanizm wycieraczek PII a PII FL - taki sam?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Moje auto to PII 2001 r.

Miałem dzisiaj w ręku Magneti Marelli:

TGE 511 A do Punto 1999-2003

iYDvE.jpg

i TGE 511 E do Punto 2003 -

9gEBW.jpg

na oko są identyczne - wtyczki, budowa, silniczki. Przy dłuższych oględzinach i porównaniach wydaje mi się że ten z FL'a ma delikatnie inny rozstaw sworzni, na których mocowane są ramiona - ale tylko minimalnie hmm.gif ale może mi się wydawać tongue.gif bo podszybie to chyba się w po liftingu nie zmieniło hmm.gif

Miałem możliwość dzisiaj (dzięki koleżance z pracy - dzięki Belinda wink.gif skontaktwać się z osobami z MM w Polsce, ale niestety nikt nie jest w stanie udzielić informacji czy da się je stosować zamiennie, jakie są między nimi różnice itd. (jeśli są oczywiście).

Numery O.E są inne.

kaLlO.jpg

Sprawdzałem też w eperze.

Sprawa nie daje mi spokoju zlosnik.gif

Może ktoś montował mechanizm z FL'a do wersji sprzed liftu i może się podzielić informacjami?

Z góry dzięki!

Napisano
moze roznica taka jak w cento, czyli w ilosci biegow?
Napisano
  • Autor

> moze roznica taka jak w cento, czyli w ilosci biegow?

Też biorę to pod uwagę. Sam nawet nie wiem ile dokładnie jest u mnie hehe.gif ale chyba góra - szybki strzał, jedno w dół czasowe, dwa w dół - ciągłe.

Zaznaczam - chyba zlosnik.gif

A napisze ktoś moze jak jest w boje_sie.gif ?

Jeśli różnica leży właśnie w materii "funkcji" - czy po podłączeniu będzie to w ogóle działać? hmm.gif

P.S ale tutaj sprzedają jako jeden i ten sam confused.gifspineyes.gif

Napisano

rozbieralem kiedys od srodka i roznice sa w przekladni zebatkowej - nie samej jej tylko slizgach tj. funkcji elektrycznej od PII ma kołko 3 slizgi a of FL'a 2. modul elektroniki jest identiko.

ale czy to niesie ze soba jakies istotniejsze zmiany nie wiem. w hurtowniach czy allegro i tak sprzedawany jest najczessciej mechanizm od PII.

Napisano

<*********>

A w jakim celu chcesz założyć od boje_sie.gifhmm.gif

odpowiedz wymagala zacytowania calej wypowiedzi hmm.gif

Napisano

> góra - szybki

> strzał, jedno w dół czasowe, dwa w dół - ciągłe.

a jak jest zalaczana tylna wycieraczka, jesli pajak pod kierownica nie ma takiego przelacznika jak ja w HGT mam?

Napisano
  • Autor

> a jak jest zalaczana tylna wycieraczka, jesli pajak pod kierownica nie ma takiego przelacznika jak

> ja w HGT mam?

na końcu manetki mam przełącznik obrotowy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> rozbieralem kiedys od srodka i roznice sa w przekladni zebatkowej - nie samej jej tylko slizgach

> tj. funkcji elektrycznej od PII ma kołko 3 slizgi a of FL'a 2. modul elektroniki jest

> identiko.

> ale czy to niesie ze soba jakies istotniejsze zmiany nie wiem. w hurtowniach czy allegro i tak

> sprzedawany jest najczessciej mechanizm od PII.

Dzięki wielkie za info. Biorę dzisiaj od FL i będę próbował go podłączyć (bez montażu) i zobaczyć czy i jak to będzie działać.

Napisano

> na końcu manetki mam przełącznik obrotowy

ale ja tez mam - reguluje czas zwloki miedzy machnieciami.

Napisano

Tak jak mówiłem Ci przez tel, dla mnie jest to samo zlosnik.gif

Ciekawi mnie inny fakt, jak kupowałem wycieraczki oryginalne od FL do siebie. To sprzedawca powiedział że nie będą pasować do wersji przed FL zlosnik.gif

Napisano

pub2.gif mówiłem wink.gif

Ilość biegów oraz tryby pracy te same?

Napisano

> Gdyby ktoś był ciekaw - pasuje, wszystko działa. Zakładałem w PII kompletny mechanizm z silniczkiem

> od PII FL

A w jakim celu zmieniałeś cały mechanizm ?? Czy możne wyrobiły się tobie te plastikowe przeguby confused.gif Jaki koszt ??

Napisano
  • Autor

> A w jakim celu zmieniałeś cały mechanizm ?? Czy możne wyrobiły się tobie te plastikowe przeguby

> Jaki koszt ??

Tak, miały spore luzy, wycieraczki skakały mi po szybie jak szalone co mnie **** **** **** (bardzo denerwowało) zlosnik.gif czy szyba było stosunkowo sucha (lekka rosa), czy psiknęło się spryskiem, czy lało... pracowały skokami co było bardzo uciążliwe - kiepska widoczność, nie wycierały szyby jak trzeba. Na początku przerobiłem kika kompletów różnych piór, lepszych i gorszych, tańszych i droższych, ale bez skutku - po zainwestowaniu 200 zł i poświęceniu 30 minut na wymianę - wreszcie wszystko działa jak należy.

Napisano

> Tak, miały spore luzy, wycieraczki skakały mi po szybie jak szalone co mnie **** **** **** (bardzo

> denerwowało)

U mnie jest z deka inaczej, tzn jak wycieraczki dochodzą do maksymalnego wychylenia w momencie nawrotu powstaje stukot co mnie również bardzo denerwuje crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.