Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Zimny nawiew "na twarz"

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio się ochłodziło i zauważyłem pewien problem. Kiedy kierunek powietrza mam ustawiony na nogi i twarz (lewe skrajne położenie) lub na samą twarz to z nawiewu leci tylko lekko ciepłe powietrze. Kiedy pokrętło obrócę jeszcze dalej zgodnie z ruchem wskazówek zegara to od okolic wskazania nawiewu na szybę przednią zaczyna lecieć ciepłe powietrze (oczywiście tylko na szybę), dalsze nastawy - na szybę i nogi, na same nogi też są "ciepłe". Jedynie w przypadku nadmuchu "z deski" coś się powietrze nie dogrzewa... I teraz mam pytanie gdzie szukać przyczyny? Czyżby jakaś klapka się zablokowała?

PS Klimatyzacja automatyczna, bez klimatronika. Temp. trzyma ładnie (przy nastawach od szyby "w prawo" czyli na szybę, na szybę i nogi, na same nogi) więc to raczej nie jest problem z czujnikiem temperatury w kabinie. W sumie nawiew na szybę i nogi jest wystarczający ale chciałbym mieć sprawne autko smile.gif

POZDRAWIAM

Napisano

Może jest podobnie jak w AG - z nawiewu na desce leci chłodniejsze powietrze niż z pozostałych kratek? (Wg instrukcji jest to podobno bardziej komfortowe smile.gif)

Napisano
  • Autor

> Może jest podobnie jak w AG - z nawiewu na desce leci chłodniejsze powietrze niż z pozostałych

> kratek? (Wg instrukcji jest to podobno bardziej komfortowe )

No może być.. ale kiedy mam np. ustawione 21° to przy ustawieniu na szybę jest odpowiednio ciepło w samochodzie ale wystarczy, że przestawię nawiew "na twarz" i zaczyna lecieć chłodne/zimne. Ja rozumiem gdyby leciało o 1 czy 2 stopnie chłodniejsze, wtedy mógłbym uznać to za działanie celowe ale ono z ciepłego zamienia się w zimne.

Może wypowie się ktoś kto ma AH, najlepiej z klimą automatyczną, bez klimatronika.

Tak czy inaczej, dzięki za podpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.