Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z zamkiem drzwi - Megane IphII

Featured Replies

Napisano

Żona otworzyła tylne drzwi, by wpuścić syna do środka. Drzwi już nie chciały się zamknąć. bo rygielek został w położeniu "zamknięte". Zadzwoniła, podjechałem, miałem mało czasu, więc prysnąłem WD-40, wziąłem wkrętak i spróbowałem opuścić rygielek, ale nie chciał drgnąć. Ale po pociągnięciu za wewnętrzną klamkę leniwie się opuścił - nie tak od razu, tylko jakby brakowało mu jakiejś sprężynki niewiem.gif - opadł grawitacyjnie zlosnik.gif. Pozwoliło to na zamknięcie drzwi - ale teraz nie chcą się otworzyć z zewnątrz. Nie wnikałem już, czy otwierają się od środka czy nie, bo wyrwałem się na chwilę z pracy. Grunt, że można było jechać dalej autem (z otwartymi drzwiami nie bardzo można zlosnik.gif).

Co się mogło popsuć? Może jakiś rysunek wnętrza tylnych drzwi ktoś posiada? Mam nadzieję, że jednak otworzę je od środka i awarią okaże się "spadnięte" jakieś cięgno cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Nikt nie ma żadnego rysunku wnętrza drzwi? Nie chciałbym grzebać zanim sobie nie pooglądam zlosnik.gif

Na razie problem istnieje dalej, bo nie mam czasu do tego zajrzeć. Z tym, że drzwi nie da się otworzyć od zewnątrz, natomiast od środka bezproblemowo.

Gdyby teraz ktoś mi przesunął blokadę rodzicielską - zabiłbym angryfire.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nikt nie ma żadnego rysunku wnętrza drzwi? Nie chciałbym grzebać zanim sobie nie pooglądam

> Na razie problem istnieje dalej, bo nie mam czasu do tego zajrzeć. Z tym, że drzwi nie da się

> otworzyć od zewnątrz, natomiast od środka bezproblemowo.

> Gdyby teraz ktoś mi przesunął blokadę rodzicielską - zabiłbym

zdjęcia nie mam ale robiłem

stało się to gdy zona ciągnęła drzwi od zewnątrz a jeszcze nie odskoczył zamek centralny

ułamał się taki plastikowy kołeczek który spina klamkę z zamkiem

zdejmij boczek, wykręć klamkę (ciężko jest tłumaczyć bez zdjęć, ale w klamce jest takie ucho przez które przechodzi ten kołek/zapinka)

prawdopodobnie w mechanizmie zamka zostanie taki drucik z gwintem smile.gif

sam się zaczynam śmiać jak to pisze hahaha.gif

generalnie tu masz zdjęcie klamki

przy tej niebieskiej tasiemce jest ten kołeczek o którym piszę

ja rozebrałem całość, kołeczek zastąpiłem śrubka chyba ok 3mm i trzyma waytogo.gif ciężko jest spiąć później klamkę z zamkiem (całość spina ten drucik) bo dostęp jest mizerny, mało miejsca i ciemno jak u Afroamerykanina w ......

może ci trochę pomogłem, powodzenia w pracach

Napisano
  • Autor

> zdjęcia nie mam ale robiłem

> stało się to gdy zona ciągnęła drzwi od zewnątrz a jeszcze nie odskoczył zamek centralny

> ułamał się taki plastikowy kołeczek który spina klamkę z zamkiem

> zdejmij boczek, wykręć klamkę (ciężko jest tłumaczyć bez zdjęć, ale w klamce jest takie ucho przez

> które przechodzi ten kołek/zapinka)

> prawdopodobnie w mechanizmie zamka zostanie taki drucik z gwintem

> sam się zaczynam śmiać jak to pisze

> generalnie tu masz zdjęcie klamki

> przy tej niebieskiej tasiemce jest ten kołeczek o którym piszę

> ja rozebrałem całość, kołeczek zastąpiłem śrubka chyba ok 3mm i trzyma ciężko jest spiąć później

> klamkę z zamkiem (całość spina ten drucik) bo dostęp jest mizerny, mało miejsca i ciemno jak u

> Afroamerykanina w ......

> może ci trochę pomogłem, powodzenia w pracach

ok.gif

U nas mogło być podobnie - żona nacisnęła pilota, a młody już mógł ciągnąć za klamkę

Muszę się za to zabrać, ale czasu nie ma... a po pracy jak nie pada, to zaraz ciemno oslabiony.gif ale może znajdę chwilę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.