Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co zrobić z warsztatem, dziwna historia

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu miałem małe przeróbki w zawieszeniu i ukł. kierowniczym w moim Combo.

Postanowiłem po zakończonych pracach zrobić geometrię, założyłem nowe gumy u gumiarza (mam fakture) i pojechałem do serwisu, który usługę geometrii oferuje (moje stały mechanik pojechał na urlop wiec chciałem wypróbować kogoś innego).

1,5 h i gotowe, efekt kierownica skręcona w prawą stronę i auto ściaga na lewo (FV na geometrię)

Po telefonie do serwisu ugadałem sie na kolejną wizytę klotnia.gif(poprawki), musiałem autko zostawić na dwa dni.

-Zadzwonili, że wybity sworzeń czy wymienić? (25sworzeń+35wymiana) odrzekłem wymienić...

-Zadzwonili czy poprawić tylną geometrię? (coś tam trzeba minimalnie przesunąc) odrzeklem poprawić....

Przyjeżdzam, płacę 190zł (łaska że nie biora za ponowną geometrię przodu, mam FV za sworzeń itp)

Jeżdze pare dni i dalej ściaga w lewo oraz kierownica krzywo w prawo.

Telefon i dyskusja z szefem klotnia.gif

-widocznie nie da sie ustawić geometri na Pańskich oponach blah.gif bo za duże (205/45/16), prosze wymienić na inne screwy.gif...Wymiana na zimówki bo juz nadchodzi pora, podczas wymiany okazuje sie ze moje letnie obrobione po wewnętrznej stronie każdej z opon irked.gif(zrobione parę setek od wymiany u gumiarza)

Zostawiam autko w wtorek ( z łaską przyjeli, opony to nie ich wina, twierdzi że tak było) i w czwartek rano telefon "rozkręcona przekładnia kierownicza...prosze przyjechac zobaczyć".

Przyjeżdzam i okazuje się że lewy kołnierz maglownicy rozwalony i wykręca sie z gwintu lewy drążek kierowniczy (powinien kręcić sie w przegubie)

Wymienili gume (48zł guma +34 wymiana, mam FV)

Odbieram samochód auto ściąga na lewo i tym razem kierownica przekręcona na lewo.

Jade w trase 200km; opony piszczą na prostej drodze na zakrętach bardzo. Zatrzymuje sie na trasie i dłonią czuje że mam ciepły bieżnik od wewnętrznej strony każdej z opon i do tego opony kierunkowe obrócone icon_eek.gif (założyłem sam tak jak powinno, widocznie zamienili stronami w warsztacie)

Jadę do kolegi aby to sprawdził (mam już dosyć) okazuje sie że wybity drążek kierowniczy prawy oraz spadł lewy kołnierz maglownicy (ten wymieniony) i możliwe że teraz woda w przekładni.

Telefon do pseudo Serwisu i niby mam przyjechać, naprawią. sciana.gif

Jestem zabrali autko dłubią 20min i tekst "tego kołnierza nie da sie założyć bo ma Pan lekko ubitą obudowę maglownicy i opaska nie trzyma", dyskusja słowna i w konsekwencji sam podwijam rękawy, opaską plastikową zaciągam tak że trzyma (na całym warsztacie brak cybanta metalowego). Zabieram autko i widzę jak koleś przymierza sie do skasowania mnie jeszcze za to co sam zrobiłem. Dyskusja słowna i odjeżdzam klotnia.gif.

Jade do mojego znajomego, kupuje drążek, on mi zmienia.

Co sie okazuje; opony zimowe przybrane lekko po wewnętrznej, dwie strony pochył o 2' w lewo dodatkowo sie rozchodzą.

godzinka ustawiania i wszystko prosto jeździ, kierownica prosto, zero problemu

Teraz Pytanie; Czy mogę gdzieś to zgłosić i domagać sie zadość uczynienia skoro mam na wszystko faktury i opinie innych warsztatów o stanie autka. Wulkanizator potwierdzi stan opon na dzień założenia na autko, mechanik potwierdzi poprawność montażu kołnierza i innych elementów zawieszenia i ukł. kierowniczego, drugi mechanik potwierdzi że po trzech geometriach auto nadal niszczyło opony i zagrażało kierowcy.

blagam.gifCo zrobić aby tego tak nie zostawić?

Napisano

> Jakiś czas temu miałem małe przeróbki w zawieszeniu i ukł. kierowniczym w moim Combo.

................................

> Co zrobić aby tego tak nie zostawić?

opinia rzeczoznawcy 200 - 300 zł dalej do sądu. Ale wiesz ciężka sprawa

Napisano

> opinia rzeczoznawcy 200 - 300 zł dalej do sądu. Ale wiesz ciężka sprawa

napiszę ja Ci ... zanim mody przyjdo ...

tnij cycaty

facepalm.gif

Napisano

> napiszę ja Ci ... zanim mody przyjdo ...

> tnij cycaty

kolego zanim napisałeś już było poprawione bo potem nadgorliwcy się wykazują.

A żeby nie było Ot, to kolego skoro już poprawił ci znajomy auto to niestety po temacie

Napisano

1. Obawiam się, że pozostaje tylko walka przed sądem i nie będzie to łatwa sprawa...

2. Napisz cóż ro za genialny warsztat - może pozwoli to innym uniknięcia takiego partactwa blush.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.