Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Yaris I (2005) - pisk po stacyjce

Featured Replies

Napisano

Witam

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Yarisa I. Po przekręceniu stacyjki zapalają się kontrolki i słychać krótki pisk - dosyć głośny. Po zapaleniu wszystko pięknie gaśnie.

Czy ten pisk/sygnał dźwiękowy to normalne? Coś ma sygnalizować? W instrukcji nie znalazłem frown.gif

Napisano

> Witam

> Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Yarisa I. Po przekręceniu stacyjki zapalają się kontrolki

> i słychać krótki pisk - dosyć głośny. Po zapaleniu wszystko pięknie gaśnie.

> Czy ten pisk/sygnał dźwiękowy to normalne? Coś ma sygnalizować? W instrukcji nie znalazłem

otwarte drzwi, antynapad?

Napisano

> Witam

> Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Yarisa I. Po przekręceniu stacyjki zapalają się kontrolki

> i słychać krótki pisk - dosyć głośny. Po zapaleniu wszystko pięknie gaśnie.

> Czy ten pisk/sygnał dźwiękowy to normalne? Coś ma sygnalizować? W instrukcji nie znalazłem

Tryb serwisowy "antynapadu".

Kontrolka (dioda) alarmu pali się ciągle jak włączysz zapłon ?

Napisano
  • Autor

> Tryb serwisowy "antynapadu".

> Kontrolka (dioda) alarmu pali się ciągle jak włączysz zapłon ?

No właśnie do tego doszedłem, że to może być to, nie wiedziałem tylko, czy może jeszcze piszczeć, bo faktycznie kontrolka się świeci cały czas. Jestem w trakcie poszukiwania przycisku, w instrukcji napisali pinkod i miejsce ukrycia przycisku, ale coś go nie mogę znaleźć.

Napisano

> No właśnie do tego doszedłem, że to może być to, nie wiedziałem tylko, czy może jeszcze piszczeć,

> bo faktycznie kontrolka się świeci cały czas. Jestem w trakcie poszukiwania przycisku, w

> instrukcji napisali pinkod i miejsce ukrycia przycisku, ale coś go nie mogę znaleźć.

Jeżeli podejdę i rozkoduję bez czytania instrukcji, to dostanę go na własność ? ;-)

Napisano
  • Autor

> Jeżeli podejdę i rozkoduję bez czytania instrukcji, to dostanę go na własność ? ;-)

Nie. Chyba że przyjdziesz w nocy i ta własność będzie bez mojej zgody smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli podejdę i rozkoduję bez czytania instrukcji, to dostanę go na własność ? ;-)

A w ogóle znasz może jakieś możliwości programowania tego alarmu? Takie, którymi się możesz podzielić tu lub na priv?

Napisano

> otwarte drzwi, antynapad?

Dorzucę jeszcze pasy - choć pewnie niepotrzebnie - już Wujcio rozpracował problem... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tryb serwisowy "antynapadu".

> Kontrolka (dioda) alarmu pali się ciągle jak włączysz zapłon ?

Znalazłem wyłacznik, wprowadzenie Pin kodu nie zmienia nic w zachowaniu alarmu frown.gif Tak, jakby nie dało się wyłączyć serwisowego trybu immo frown.gif

Napisano

> Znalazłem wyłacznik, wprowadzenie Pin kodu nie zmienia nic w zachowaniu alarmu Tak, jakby nie dało

> się wyłączyć serwisowego trybu immo

Musisz przytrzymać na ostatnim wciśnięciu.

Jeżeli masz np wciśnięcie 3x to naciskasz raz-dwa-trzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy aż zapiszczy i zamruga i wtedy wyjdzie z trybu serwisowego.

Przy odpalaniu musisz wtedy za każdym razem wprowadzić kod.

Wejście w tryb serwisowy w dokładnie ten sam sposób - na ostatnim "razie" trzymasz aż do skutku - chyba z 10 sekund się trzyma.

Napisano

> A w ogóle znasz może jakieś możliwości programowania tego alarmu? Takie, którymi się możesz

> podzielić tu lub na priv?

W sensie zmianę kodu itp ?

Nie - podobno "tylko w serwisie" - zapewne da się z guzika programować, tylko nie mówią jak, żeby kwasów potem nie było, że user sobie sam coś pomania a potem płacz, bo zimno, ciemno, wilcy wyją a fura nie pali.

Napisano
  • Autor

> Musisz przytrzymać na ostatnim wciśnięciu.

> Jeżeli masz np wciśnięcie 3x to naciskasz

> raz-dwa-trzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

> aż zapiszczy i zamruga i wtedy wyjdzie z trybu serwisowego.

> Przy odpalaniu musisz wtedy za każdym razem wprowadzić kod.

> Wejście w tryb serwisowy w dokładnie ten sam sposób - na ostatnim "razie" trzymasz aż do skutku -

> chyba z 10 sekund się trzyma.

Czyli albo piszczy za każdym razem przy uruchomieniu albo za każdym razem wpisywać Pin? eeee, wolę piszczenie.

Dzięki bardzo za pomoc.

Napisano

> Czyli albo piszczy za każdym razem przy uruchomieniu albo za każdym razem wpisywać Pin? eeee, wolę

> piszczenie.

faint.gificon_eek.giffacepalm.gif

Napisano
  • Autor

a możesz precyzyjniej?

Napisano

> a możesz precyzyjniej?

Jak Ci się nie chce używać alarmu to go wyrwij po co ma Ci piskać grinser006.gif

Napisano

> Czyli albo piszczy za każdym razem przy uruchomieniu albo za każdym razem wpisywać Pin?

Tak.

Napisano

> Jak Ci się nie chce używać alarmu to go wyrwij po co ma Ci piskać

To nie jest alarm, tylko antynapad/immobiliser.

Wprowadzenie tego ustrojstwa w tryb serwisowy nie wpływa na f-kcjonalność alarmu jako takiego.

Napisano
  • Autor

> Jak Ci się nie chce używać alarmu to go wyrwij po co ma Ci piskać

Jakbym był złośliwy, to bym napisal, ze jak Ci sie nie chce czytać o czym mowa, to nie pisz w temacie, ale że złośliwy nie jestem, to nie napisze wink.gif

Jak Sibui napisał, alarm zostaje niezmieniony, immo jest jeszcze fabryczny. A musisz przyznać, że wpisywanie pinu przy każdorazowym uruchamianiu silnika jest mocno upierdliwe, zwłaszcza dla kobiety.

Napisano

A musisz przyznać, że

> wpisywanie pinu przy każdorazowym uruchamianiu silnika jest mocno upierdliwe, zwłaszcza dla

> kobiety.

Guzik prawda moja dziewczyna ma to samo w Yarisie II i wklepuje pin za każdym razem i Ona problemu żadnego nie widzi. Po to ktoś takie coś wymyślił aby utrudnić ewentualne zaiwanienie autka i powinno się z tego korzystać.

Napisano
  • Autor

> A musisz przyznać, że

> Guzik prawda moja dziewczyna ma to samo w Yarisie II i wklepuje pin za każdym razem i Ona problemu

> żadnego nie widzi. Po to ktoś takie coś wymyślił aby utrudnić ewentualne zaiwanienie autka i

> powinno się z tego korzystać.

Oki, Twoja sprawa, dla mnie jest to zbędne utrudnienie.

Napisano

> A musisz przyznać, że

> Guzik prawda moja dziewczyna ma to samo w Yarisie II i wklepuje pin za każdym razem i Ona problemu

> żadnego nie widzi. Po to ktoś takie coś wymyślił aby utrudnić ewentualne zaiwanienie autka i

> powinno się z tego korzystać.

Zaprawdę powiadam Ci.

90+% Toyot z polskiego rynku z tym patencikiem odpalę z pierwszego kopa.

W 10 sekund.

A nawet w 5, jeżeli pin jest odpowiednio krótki.

Zabezpieczenia fabryczne i/lub dilerskie są równie skuteczne jakbyś przykleił gumę do żucia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.