Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Traci moc jak przy EGR ale to nie to , może Turbo

Featured Replies

Napisano

Temat EGR juz przerabiałem, więc odpada, był czyszczony a teraz zaślepiony. Ostatnio STilon stracił moc przy przyśpieszaniu, nie wbija w fotel jak kiedyś, jest jakiś zamulony, czasem się odblokuje i przyśpieszenie jest znakomite, ale to rzadkość. Czy to może już Turbo daje znać. Przebieg 202 000 km. Nic nie było robione przy Turbinie. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł proszę o sugestię.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj odpiąłem przepływkę i moc powróciła. Cięgno przy gruszce chodzi ładnie. Czyli to wina przepływki. Jakaś paranoja kupiłem ją 60 000 temu nową oryginalną. I już po niej.

1. Jest możliwość jeżdzenia bez przepływki?

2. Czy czyszczenie przepływki coś da? W sumie prawie nowa jest.

3. Przy okazji ile Turbo jeszcze pohula ?

Napisano

> Dzisiaj odpiąłem przepływkę i moc powróciła. Cięgno przy gruszce chodzi ładnie. Czyli to wina

> przepływki. Jakaś paranoja kupiłem ją 60 000 temu nową oryginalną. I już po niej.

> 1. Jest możliwość jeżdzenia bez przepływki?

> 2. Czy czyszczenie przepływki coś da? W sumie prawie nowa jest.

> 3. Przy okazji ile Turbo jeszcze pohula ?

szczerze to fabryczna przepływka a aftermarket to całkiem inna liga , też to przerabiałem , to i tak długo wytrzymała ;

co do czyszczenia to są np takie preparaty :

http://allegro.pl/preparat-crc-air-sensor-clean-do-przeplywomierzy-i1291025472.html

ten konkretny był polecany na forum audi a4 , na jakiś czas pomaga , ale należy wiedzieć jak czyścić aby nie zabić;

po odpięciu wtyczki od przepływki , centralka przyjmuje sztywną wartość domyślną masy powietrza - stałą , i wysterowywuje zawór egr na 1% - czyli non stop zamknięty w każdych warunkach ;

natomiast istnieje opcja wycięcia przez tunera pomiarów z przepływki z oprogramowania centralki, i także sztywna mapa ,

i tutaj prośba aby CINEK coś więcej o tym napisał jako fachowiec od modyfikacji , na jakiej zasadzie to działa, czy tak samo jak ma to miejsce przy odpięciu przepływki ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.