Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pug207 strzałka na wyświetlaczu?

Featured Replies

Napisano

Dziś miałem okazję pojeździć Pugiem 207. Auto nowe, tegoroczne, 5 kkm przebiegu. Szczerze - to takie sobie zlosnik.gif, może za sprawą silniczka 1.4 75KM. Ale zaciekawiła mnie jedna sprawa - na wyświetlaczu obok przebiegu pojawiała się co jakiś czas taka strzałka z niepełnym grotem zlosnik.gif skierowana do góry... o - coś na kształt cyfry 1 tylko odbitej w lustrze zlosnik.gif. Ki ciort? co to oznacza? Niestety - odprowadziłem auto i nie zapytałem co to oznacza, ale jakoś mi nie daje spokoju zlosnik.gif

Wiecie o co chodzi? hmm.gif

Napisano

> wyświetlaczu obok przebiegu pojawiała się co jakiś czas taka strzałka z niepełnym grotem

> skierowana do góry...

13 lat temu za wielką kałużą jeździłem Fordem Aspire, który też taką strzałką błyskał.

Ponieważ tam nie umieją jeździć z manualem, to ta strzałka wskazywała, kiedy zmienić bieg do góry.

> Wiecie o co chodzi?

Ekonomia, ekologia - te bzdury.

Napisano
  • Autor

> 13 lat temu za wielką kałużą jeździłem Fordem Aspire, który też taką strzałką błyskał.

> Ponieważ tam nie umieją jeździć z manualem, to ta strzałka wskazywała, kiedy zmienić bieg do góry.

> Ekonomia, ekologia - te bzdury.

hmm...nie zwracałem uwagi, kiedy i na jak długo zapala się ta strzałka, ale w sumie to może być to. Chociaż mam wrażenie, że zapalała się raczej przy przypadkowych obrotach zlosnik.gif - no nic - może będę miał jeszcze okazję, to zwrócę na to uwagę ok.gif

Napisano

Kolega Noras ma rację. Ta strzałka to wskaźnik zmiany biegów. Pojawił się w najnowszych 207, z silnikami spełniającymi normy Euro 5. Stosowanie się do migającej strzałki i zmiana biegów, powinna wpłynąć na zmniejszenie spalania i ograniczenie emisji spalin.

Napisano
  • Autor

> Może czas na serwis?

przebieg 5 kkm, realny zlosnik.gif

po przekręceniu klucza wyświetlacz mówi o serwisie za 20 ? kkm a może nawet 25...

Napisano
  • Autor

> Kolega Noras ma rację. Ta strzałka to wskaźnik zmiany biegów. Pojawił się w najnowszych 207, z

> silnikami spełniającymi normy Euro 5. Stosowanie się do migającej strzałki i zmiana biegów,

> powinna wpłynąć na zmniejszenie spalania i ograniczenie emisji spalin.

ok.gif

nie katowałem auta, nie kręciłem do końca obrotomierza - jechałem normalnie, spokojnie - strzałka mrugała sobie radośnie... jak będę miał okazję jeszcze pojeździć tym autem, to spróbuję zgodnie ze strzałką, ale już teraz wiem, że to męczące zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.