Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AGR i wtryski 216

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie ktorys z tutejszych kacikowiczow bawil sie w taki setup? Slyszalem ze sama zamiana wtryskiwaczu plus kontrola kata oraz dawki na jalowym potrafi dac okolo 110-120KM. Jakies doswiadczenia?

Napisano

> Witam. Mam pytanie ktorys z tutejszych kacikowiczow bawil sie w taki setup? Slyszalem ze sama

> zamiana wtryskiwaczu plus kontrola kata oraz dawki na jalowym potrafi dac okolo 110-120KM.

> Jakies doswiadczenia?

W pasacie AHH ( pompa wtryskowa 11 )

Jak go kupiłem to miał 125 km softem zrobione ( seria katalogowo 90 )

Później założyłem kolektor od AWX i większy cooler ale nie hamowałem auta ( ale w odczuciach mocy nie przybyło), dopiero po zmianie wtrysków na 216 moc 167km i370Nm , tylko strasznie dymił, turbo za mało pompowało, po zmianie sprężarki na taka z BRD ( 2,0 170KM ) moc wzrosła do 188 km, ale moment strasznie uciekł do góry tzn jest duża turbo dziura, teraz przydało by się zrobić soft i moment żeby był na dole

Napisano

> W pasacie AHH ( pompa wtryskowa 11 )

> Jak go kupiłem to miał 125 km softem zrobione ( seria katalogowo 90 )

> Później założyłem kolektor od AWX i większy cooler ale nie hamowałem auta ( ale w odczuciach mocy

> nie przybyło), dopiero po zmianie wtrysków na 216 moc 167km i370Nm , tylko strasznie dymił,

> turbo za mało pompowało, po zmianie sprężarki na taka z BRD ( 2,0 170KM ) moc wzrosła do 188

> km, ale moment strasznie uciekł do góry tzn jest duża turbo dziura, teraz przydało by się

> zrobić soft i moment żeby był na dole

Jak bardzo zwiększyło się spalanie po zmianie wtrysków oraz chipie? Jaki przebieg miał silnik przed modyfikacją? Mam AGR z przebiegiem 270 kkm, i nie wiem czy warto jeszcze się bawić czy lepiej odpuścić.

Napisano

> Jak bardzo zwiększyło się spalanie po zmianie wtrysków oraz chipie? Jaki przebieg miał silnik przed

> modyfikacją? Mam AGR z przebiegiem 270 kkm, i nie wiem czy warto jeszcze się bawić czy lepiej

> odpuścić.

Po zmianie wtrysków auto pali ok 7 l na 100km normalnej jazd, większość jazda około miejska ( mieszkam pod warszawa )

przebieg auta licznikowe 225 tys km

Jak pisałem wcześniej auto kupiłem z chipem na 125 km, wiec jeszcze softu nie ruszyłem tylko osprzęt pozmieniałem, i takie moce wyszły smile.gif

wczesniej palil okolo 6,4 l na 100km

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Witam. Mam pytanie ktorys z tutejszych kacikowiczow bawil sie w taki setup? Slyszalem ze sama

> zamiana wtryskiwaczu plus kontrola kata oraz dawki na jalowym potrafi dac okolo 110-120KM.

> Jakies doswiadczenia?

ja tak mialem -po samych wtryskach-117 koni

po wtryskach i programie -130 koni i 311nm

po wtryskach ,turbo od asz i programie 158 koni i 340 nm

po wtryskach , turbo asz i pompie 11 i coolerze 171 koni i 370 nm

to bylo na 216tkach.

NA 230tkach + ten sam setup _ turbo z arl 191 koni i 395nm

przebieg 550 tys .ale auto miało coraz wieksze przedmuchy .

Teraz na nowym słupku niewiem ile jest

Napisano
  • Autor

A po wymianie wtryskow zaczal mocniej dymic?

Napisano

> A po wymianie wtryskow zaczal mocniej dymic?

Będzie przykapcac - boost się przecież nie zmieni. Ibiza 90tka na większej sprężarce, pompie 11, 216tkach wypluła 155ps i 350nm. Teraz wsadziłem jednomas i sprzęgło z G60 bo seryjne już nie dawało rady, zrobi się cooler po nowym roku i ok 180ps powinno byc. U Ciebie trzeba pomyslec o zmianie sprężarki na vnt + przeróbka softu pod to.

Pozdro

Napisano

> A po wymianie wtryskow zaczal mocniej dymic?

no cudów nie ma , seryjne potrafi chmure puscic ,to co dopiero jakies mocne 200/400 ,ale z tego co kojarze po samych wtryskach było widać lekka sadzową mgiełke

• 1 miesiąc później...
Napisano

Hej słuchajcie a jaki moment obr max można wyciągnąć żeby sprzęgło nie klękło za szybko jaki max wytrzymuje w pełni sprawne w AGR?

Napisano

> Hej słuchajcie a jaki moment obr max można wyciągnąć żeby sprzęgło nie klękło za szybko jaki max

> wytrzymuje w pełni sprawne w AGR?

u mnie agr zaczoł uślizgiwać przy 130 KM i 311 nm .Po wyciągniecu nie było tragedii .

Napisano

> Będzie przykapcac - boost się przecież nie zmieni. Ibiza 90tka na większej sprężarce, pompie 11,

> 216tkach wypluła 155ps i 350nm. Teraz wsadziłem jednomas i sprzęgło z G60 bo seryjne już nie

> dawało rady, zrobi się cooler po nowym roku i ok 180ps powinno byc. U Ciebie trzeba pomyslec o

> zmianie sprężarki na vnt + przeróbka softu pod to.

> Pozdro

vnt15?

Napisano

> u mnie agr zaczoł uślizgiwać przy 130 KM i 311 nm .Po wyciągniecu nie było tragedii .

Ach dzięki ,czyli lepiej zatrzymać się przed 300 nmetrami .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.