Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup skutera na rocznicę 40 lat spełnienie marzeń

Featured Replies

Napisano

40 lat wchodzi na kark

w garazu czeka na reaktywacje jawa 350 rocznik 82.

tak sobie obmyslam że reaktywuję ją jako antyk jak bede w wieku emerytalym ( dziadkowym )

na dzień dziesiejszy rozgladalem sie za skuterem 125 - 250 coby podjechac do pracy , z żoną na wycieczka w plener zwlaszcza że synowi kupilem skuter 50.

i tak sobie obmyslam zakup skutera 125 -250

czy ktoś mail stycznosc z firmą robogo.pl

http://robogo.pl/cennik/garaz/56/gilera-nexus-125/

tak mi chodzi w domysle skuter kymco dink ewentualnie wpadł mi w oko gilera nexus.

czy ktoś z was miał stycznosc z ta firmą

czy warto dać 8 tys zA TEN SKUTEREK ?

a może polecicie cos innego ?

Napisano

> 40 lat wchodzi na kark

> w garazu czeka na reaktywacje jawa 350 rocznik 82.

> tak sobie obmyslam że reaktywuję ją jako antyk jak bede w wieku emerytalym ( dziadkowym )

> na dzień dziesiejszy rozgladalem sie za skuterem 125 - 250 coby podjechac do pracy , z żoną na

> wycieczka w plener zwlaszcza że synowi kupilem skuter 50.

> i tak sobie obmyslam zakup skutera 125 -250

> czy ktoś mail stycznosc z firmą robogo.pl

> http://robogo.pl/cennik/garaz/56/gilera-nexus-125/

> tak mi chodzi w domysle skuter kymco dink ewentualnie wpadł mi w oko gilera nexus.

> czy ktoś z was miał stycznosc z ta firmą

> czy warto dać 8 tys zA TEN SKUTEREK ?

> a może polecicie cos innego ?

Mechanicznie Gilera jest ok ale nie radzę. To jest mały, niewygodny skuter, o dość sportowej charakterystyce a więc mizernym komforcie. Poza tym 125cm to trochę mało na jazdę z żoną poza miasto, będzie brakowało mocy. Ilością schowków też nie grzeszy więc na dzień dobry myślisz o kufrze na klamoty. Poszukaj majesty albo burgmana z silnikiem chociaż 250

Napisano
  • Autor

> Mechanicznie Gilera jest ok ale nie radzę. To jest mały, niewygodny skuter, o dość sportowej

> charakterystyce a więc mizernym komforcie. Poza tym 125cm to trochę mało na jazdę z żoną poza

> miasto, będzie brakowało mocy. Ilością schowków też nie grzeszy więc na dzień dobry myślisz o

> kufrze na klamoty. Poszukaj majesty albo burgmana z silnikiem chociaż 250

a majesty yamaha jest wieksza od gilerki ?

mam tez na oku w miejscu zamieszkania majesty 2005 rok z przebiegiem 5000 km za cene 3 tys.

tylko że jest sprowadzona i cena wydaje mi sie podejrzenie niska.

w Łodzi jest do sprzedazy kymco grand dink 125 cena 4 tys

http://allegro.pl/bardzo-zadbany-kymco-grand-dink-125-z-hiszpanii-i1282817964.html

wiem że to typowy skuter turystyczny

ale zastanawiam sie nad cena czy nie za wysoka.

wiadomo 125 to mało , ale szczerze to mi spokojnie wystarczy góra 250 cm

a może inne propozycje ze strony kolegów?

Napisano
  • Autor

w założeniu głownie chodzi o dojazdy do pracy 10 km w jedna stronę.

a wycieczki z zonką sporadycznie - przejazd na działkę itd.

Napisano
  • Autor

mam taką majesty na oku 2005 rok cena 3 tys.

przebieg około 8 tys km

czy warto się nią zainteresować ?

post-19458-14352510394978_thumb.jpg

Napisano

> a majesty yamaha jest wieksza od gilerki ?

> mam tez na oku w miejscu zamieszkania majesty 2005 rok z przebiegiem 5000 km za cene 3 tys.

> tylko że jest sprowadzona i cena wydaje mi sie podejrzenie niska.

> w Łodzi jest do sprzedazy kymco grand dink 125 cena 4 tys

> http://allegro.pl/bardzo-zadbany-kymco-grand-dink-125-z-hiszpanii-i1282817964.html

> wiem że to typowy skuter turystyczny

> ale zastanawiam sie nad cena czy nie za wysoka.

> wiadomo 125 to mało , ale szczerze to mi spokojnie wystarczy góra 250 cm

> a może inne propozycje ze strony kolegów?

Na wszystkie pytania Ci nie odpowiem bo nie ogarniam wszystkich skuterów. Miałem Runnera, przez pewien czas myślałem o zmianie na Nexusa. Odpadło zdecydowanie. Gilera jest mało popularna, sportowa i droga. Uszkodziłem kilka plastików i miesiacami męczyłem się żeby je zdobyć w rozsądnych cenach. Komfort w Runnerze nie istniał a Nexus też jest jednym z najtwardszych skuterów.

Czy Majesty jest większa? Na pewno wygodniejsza i bardziej pojemna a to podstawowe cechy skutera. O Dinku tak naprawdę nie wiem nic dlatego się nie wypowiadam

Jeszcze jedno, możesz edytować swoje wypowiedzi idea.gif Będzie dużo przejrzyściej smile.gif

Napisano

Jeżdżę od kilku miesięcy Piaggio X9 z silnikiem 125. Stanowczo za mała pojemność, pomimo że ma 15 koni to jazda z pasażerką /innych nie wożę :-)/ jest nieprzyjemna gdyż zarówno start jak i manewry wymagają już kombinowania i ciągłego otwarcia przepustnicy. Efekt jest taki że pali toto więcej niż silnik 250.

Kup sobie Scarabeo, albo Kymco People

Napisano

Sugeruję coś z przyzwoitym bagażnikiem jak na plenerowe wycieczki - piaggio X 8 lub X 7 (mniejszy bagażnik)

Ze względu na dostępność i przystępność serwisu wypadałoby zakupić coś z grupy Piaggio za wyjątkiem Gilery bo ta w grupie Piaggio zachowała odrębność konstrukcyjną ma nawet inny wtyk do komputera serwisowego .

Peugeoty maja trudny serwis i z nimi jest OK , dopóki coś nie zepsuje sie - szukanie dobrego serwisu z komputerem serwisowym może przyprawic o ból głowy .

O azjatach nie wypowiadam sie - nie wiem .

Polecam wytyczne z moich skromnych doświadczeń - skuter na nasze drogi powinien mieć duże koła - co najmniej 13" lub 14" ,

nikt nie każe jeździć z dużymi prędkościami , ale 200- 250 ccm pojemności silnika w przypadku posiadania PJ i jazd pozamiejskich byłoby wskazane moc silnika to też bezpieczeństwo .

Wskazana byłaby też duża stabilność układu jezdnego czyli markowy sprzęt .

Moim zdaniem posiadanie skutera obliguje do posiadania stroju motocyklowego a nie tylko hełmu - choc w modzie są tu dżinsy i klapki ale tak można jeździć na południu gdzie wszyscy wiedzą co to jest skuter a nie w Polsce - to tak a propos .

Ja osobiśćie zakupiłem Piaggio X7 250 .

Napisano

najwięcej używanych jest Burgmanów więc pewnie serwis i części łatwo dostępne

Napisano

> z tej aukcji

> http://allegro.pl/kymco-xciting-250-i1304109409.html

> zastanawiam sie jak z kosztami serwisowania , utrzymania takiego skuterka ?

> może ktorys z kolegow miał stycznosć z tym modelem

niestety w tym temacie odpowiedzi znajdziesz na burgmanii

sam stałem ostatnio przed takim wyborem - tylko ze u mnie nie 40 a 38 lat wink.gif - ja kupiłem YAMAHĘ XC 300 VERSITY

model rzadki u nas bo króluje Majesty ale dla mnie ważna była pozycja tzw stołkowa lub taboretowa smile.gif

wchodząc tam masz skarbnice wiedzy o modelach, serwisach naprawach

będąc np w temacie xcitinga-250 czytałem ze z tym silnikiem to on "nie jeździ" znaczy pojemność za mała do tego skutera pad.gif

z drugiej zaś strony 250 to tylko etap przejściowy bo dużo osob dośc szybko zmienia skuter na taki z większą pojemnością zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Z ta jazda masz racje , ale co prawda spokojnie powinno mi wystarczyć.

Co do xcitinga , byle ogladnolem

i tak brakuje prawej gumki i części osłony lewego lusterka

jest lekko przytarta lewy cieżarek i raczka hamulca.

stąd moje podejrzenia że mogl mieć szlif lewa stroną, czy lekki czy cięzki tego jako laik nie jestem w stanie odkryć.

według zapewnień wlasciciela wymieniał rozrusznik, moduł , klocki i robił przeglad w serwisie - ale nie brał faktur i to jest dla mnie zastanawiające.

najciekawsze że według ogłoszenia ma przebieg 21 tys, a w zakupach sprzedawcy skutera na allegro wykryłem że w kwietniu kupował licznik do Xcitinga 250

i teraz na ile jest prawdziwy stan przebiegu licznika

czy przebieg jest zapisywany w liczniku czy w innym module ?

szczerze podobał mi sie skuterek , ale dla mnie ważne jest uczciwośc sprzedajacego.

wiem że cena jest atrakcyjna , ale wole wiedzieć dlaczego i jaką historię rzeczywista ma sprzęt .

może byc po slizgu , ale wole to usłyszec niż odkrywać

także sma nie wiem co robic , czy go sprawdzać w serwisie kymco ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.