Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak tablic rej a rejestracja.

Featured Replies

Napisano

Witam, sprawa wygląda tak, kupiłem motocykl, sprowadzony z Anglii, mam go na żółtych angielskich blachach. Byłem zrobić przegląd no i Pan się mnie pyta czy wpisywać tablice, pytałem go co to za różnica, mówi, że tylko tyle że nie będe musiał ich oddawać i że zadnych problemów nie będzie. No to się zgodziłem żeby nie wpisywać tablic. Teraz poszedłem do wydziału komunikacji i babka się mnie pyta gdzie tablice, no to mówie że nie mam, kazała mi pisać oświadczenie o braku tablic. Najchętniej to bym zmienił na tym przeglądzie że te tablice jednak są i byłoby bez problemów ale dzwoniłem tam i juz nie da rady żeby to zmienić. Co robić z takij sytuacji? Co wpisać jako powód na tym oświadczeniu? Mam gotowe oświadczenie i mam do wyboru 3 opcje:

- Został sprowadzony z zagranicy bez tablic rejestracyjnych

- Konieczny był zwrot tych tablic do organu rejestrującego państwa, z którego został sprowadzony.

- Inny powód: ...

Napisano

Wpisz:

> - Został sprowadzony z zagranicy bez tablic rejestracyjnych

i po kłopocie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wpisz:

> i po kłopocie

Tylko, że jak będa się pytać dlaczego został sprowadzony bez tablic to jak się tłumaczyć?

Napisano

> i po kłopocie

a przypadkiem na granicy nie mogli gdzieś wpisywać tych tablic??

Nie lepiej inny powód: odpadła w transporcie / zgubiona ??

Przecież chyba nie doniosą na niego do GB i nie będzie musiał za nią płacić smile.gif

Napisano

> Tylko, że jak będa się pytać dlaczego został sprowadzony bez tablic to jak się tłumaczyć?

Nikt się nie będzie pytać, bo składasz oświadczenie pisemne a nie jesteś przesłuchiwany.

W razie gdyby Pani w okienku podczas luźnej niezobowiązującej rozmowy zapytała w jaki sposób przyjechał, powiedz że w busie na pace/na przyczepce/pociągiem...

Napisano

> Tylko, że jak będa się pytać dlaczego został sprowadzony bez tablic to jak się tłumaczyć?

" bo tak "

i tyle ...

Napisano
  • Autor

A może lepiej wpisać że zostały zgubione w trakcie transportu ?

Napisano

> A może lepiej wpisać że zostały zgubione w trakcie transportu ?

a jak Ci powiedzą, że masz wracać ich szukać? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> a jak Ci powiedzą, że masz wracać ich szukać?

No tak tez może być, poprostu trochę się boje wpisać że został sprowadzony bez bo jesli w jakichś innych papierach jest informacja że jednak są to moga być kłopoty.

Napisano

> No tak tez może być, poprostu trochę się boje wpisać że został sprowadzony bez bo jesli w jakichś

> innych papierach jest informacja że jednak są to moga być kłopoty.

to weż do ręki te papiery i przejrzyj facepalm.gif

albo idz na inny przeglad zrób go od nowa i tym razem niech Ci wpiszą numery. smirk.gif

Napisano

> albo idz na inny przeglad zrób go od nowa i tym razem niech Ci wpiszą numery.

a w CEPIKu nie będzie bałaganu?

to znaczy informacji, że niedawno przegląd był i tablic nie było

Napisano
  • Autor

> to weż do ręki te papiery i przejrzyj

> albo idz na inny przeglad zrób go od nowa i tym razem niech Ci wpiszą numery.

W tych papierach co ja mam nie ma informacji o numerze rej, chyba, że w dowodzie rejestracyjnym angielskim (ale do tego narazie nie mam wglądu bo poszedł do tłumaczenia). Opcja druga raczej nie wchodzi w grę.

Napisano

nie ma tablic bo poprzedni właściciel zabrał ....................

w oświadczeniu piszesz j/w i nie ma problemu

miesiąc temu rejestrowałem auto bez tablic ( z niemiec ) pani w okienku UM tylko zapytała co się stało z tablicami to powiedziałem j/w i dostałem do wypełnienia oświadczenie i tyle ------ problemu nie było żadnego ok.gif

ubezpieczenie OC na Vin

przegląd na Vin

Napisano

> W tych papierach co ja mam nie ma informacji o numerze rej, chyba, że w dowodzie rejestracyjnym

> angielskim (ale do tego narazie nie mam wglądu bo poszedł do tłumaczenia).

chaja.gif

a widziałeś dowód rejestracyjny bez numerów pojazdu?

Opcja druga raczej

> nie wchodzi w grę.

to przeczytaj jeszcze raz moja pierwsza odp w tym temacie

Napisano

> a w CEPIKu nie będzie bałaganu?

> to znaczy informacji, że niedawno przegląd był i tablic nie było

nie wiem,

ja robiłem przegląd jednego auta w dwóch różnych stacja w przeciągu 3 dni i nikt nie miał zastrzeżeń.

Napisano

> ja robiłem przegląd jednego auta w dwóch różnych stacja w przeciągu 3 dni i nikt nie miał

> zastrzeżeń.

o, to dobre info.

Ciekawe tylko jak ten cepik działa, w sensie aktualizacji, czy dane wchodzą na bieżąco czy raz na jakiś czas niewiem.gif

Przydałby się chyba jakiś diagnosta na forum

Napisano

> Witam, sprawa wygląda tak, kupiłem motocykl, sprowadzony z Anglii, mam go na żółtych angielskich

> blachach. Byłem zrobić przegląd no i Pan się mnie pyta czy wpisywać tablice, pytałem go co to

> za różnica, mówi, że tylko tyle że nie będe musiał ich oddawać i że zadnych problemów nie

> będzie. No to się zgodziłem żeby nie wpisywać tablic. Teraz poszedłem do wydziału komunikacji

> i babka się mnie pyta gdzie tablice, no to mówie że nie mam, kazała mi pisać oświadczenie o

> braku tablic. Najchętniej to bym zmienił na tym przeglądzie że te tablice jednak są i byłoby

> bez problemów ale dzwoniłem tam i juz nie da rady żeby to zmienić. Co robić z takij sytuacji?

> Co wpisać jako powód na tym oświadczeniu? Mam gotowe oświadczenie i mam do wyboru 3 opcje:

> - Został sprowadzony z zagranicy bez tablic rejestracyjnych

> - Konieczny był zwrot tych tablic do organu rejestrującego państwa, z którego został sprowadzony.

> - Inny powód: ...

Mówi się, że auto / motor przyjechało na lawecie... I spokój z numerami....

Napisano

> Mówi się, że auto / motor przyjechało na lawecie... I spokój z numerami....

w przypadku samochodów (nie wiem jak z motorami) to pytają wtedy o numer lawety.

Poza tym mógł przyjechać na lawecie mając tablicę

Napisano

> w przypadku samochodów (nie wiem jak z motorami) to pytają wtedy o numer lawety.

Nie prawda.

> Poza tym mógł przyjechać na lawecie mając tablicę

Prawda

Napisano

> Nie prawda.

to w takim razie może zależy od wścibskości 'baby za ladą'.

Kumpel mówił, że go pytali (w WK) i musiał szukać u znajomego lawety, co akurat była tego dnia wolna. Ale potem nie miał problemów więc chyba za bardzo tego nie sprawdzają.

Napisano

Chwila chwila.

A nie mozesz powiedziec ze tablice ulegly uszkodzeniu i wyrzuciles?

W UK tablica to tylko kawal platku.

To nie jest zaden urzedowy dokument tak jak u nas wydawany przez urzad.

Jak potrzeba to zawsze mozesz sobie zamowic dodatkowy komplet online.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.