Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

R Megane II - airbag

Featured Replies

Napisano

Czołem Koleżanki i Koledzy grinser006.gif

Czasem zapala się kontrolka poduszek i wtedy wiadomo, trzeba poprawić wtyczkę pod fotelem kierowcy. Gaśnie i wszystko jest OK.

Dzisiaj zauważyłem oprócz tego, że obok, pod tym samym fotelem kierowcy leży bezwładnie na podłodze jakaś plastikowa "wtyczka", która jest zwieńczeniem wąskiej wiązki przewodów, wychodzących ze wspólnej wiązki po fotelem. Piszę niby "wtyczka", ponieważ nie ma typowego kształtu, natomiast podejrzewam, że była gdzieś, wetknięta grinser006.gif. Ma też w sobie taką blaszkę, jakby jakiś włącznik, bo pstryka, jak się ją naciśnie...

I teraz pytanie, czy to faktycznie wtyczka, która wypadła z jakiegoś gniazda, jeśli tak to gdzie ją trzeba umieścić?

A może ja jej wcześniej nie zauważyłem hmm.gif

Nadmienię, że po tradycyjnym poprawieniu wtyczki w podłodze, kontrolka poduszek już się nie świeci.

Napisano

> Nadmienię, że po tradycyjnym poprawieniu wtyczki w podłodze, kontrolka poduszek już się nie świeci.

No to witaj Kolego w klubie poduszkowców. zlosnik.gifTeż tak mam.Zapala się na chwilkę.Potem gaśnie i znowu cały tydzień spokoju.

Co do wtyczki opisanej przez Ciebie, u mnie nic takiego nie występuje. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> No to witaj Kolego w klubie poduszkowców. Też tak mam.Zapala się na chwilkę.Potem gaśnie i znowu

> cały tydzień spokoju.

> Co do wtyczki opisanej przez Ciebie, u mnie nic takiego nie występuje.

Czyli jednak qrde skądś wypadła...

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się,że jest tylko jedna wtyczka, ale głowy nie dam. Może to wtyk od podgrzewania fotela?

Nie ma podgrzewanych foteli. Wydaje mi się, że wypadła gdzieś z fotela, a nie z podłogi, tylko nie mogę zlokalizować miejsca skąd. Mogła się jakoś wysunąć z okolic kotwiczenia pasów przy tunelu, a tam to jest zabudowane i nie widać...

Napisano

może któraś z tych??

20101009001wtyczkizlacz.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Raczej nie, poza tym stwierrdziłem, że przewód do tej wtyczki jest za krótki, żeby przy każdym położeniu fotela bez problemu dostawał w okolice tego gniazda.

Napisano
  • Autor

Ta wtyczka wygląda tak, może teraz coś komuś przyjdzie do głowy hmm.gif...

284420997-Megane1.jpg

284420997-Megane2.jpg

post-75713-14352510572783_thumb.jpg

Napisano

> Ta wtyczka wygląda tak, może teraz coś komuś przyjdzie do głowy ...

A nie jest to przypadkiem czujnik od przesuwania fotela? Czy nie psuje to gdzieś na szynie od fotela? Maiłem coś takiego w clio że czujnik włączał się albo wyłączał w zależności jak daleko fotel kierowcy był odsunięty od kierownicy. Chodzi tam chyba o napełnienie poduszki w razie w... . Poduszka ma chyba 3 stopnie napełnienia .

Napisano
  • Autor

> A nie jest to przypadkiem czujnik od przesuwania fotela? Czy nie psuje to gdzieś na szynie od

> fotela? Maiłem coś takiego w clio że czujnik włączał się albo wyłączał w zależności jak daleko

> fotel kierowcy był odsunięty od kierownicy. Chodzi tam chyba o napełnienie poduszki w razie

> w... . Poduszka ma chyba 3 stopnie napełnienia .

No tak by mi to pasowało, tylko nie bardzo mogę to gdzies przypasować...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.