Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ogrzewanie

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów z sąsiedniego kącika wink.gif

Jako, że mój unolot już zbliża się do końca i chcę tym razem posiadać kombiacza chylę się ku palio - bo:

1. chcę silniczek 1.2 który ciągnie lepiej niż astra 1.6 (obydwa oczywiście 8V) - spalając przy tym niej paliwka - czyt. gazu

2. śmieszne ceny za rok 2000-2001 nierzadko od 1 właścicela

3. duuuży kufer - i nie mam tu na myśli litrów (bo np. mondeo ma oczywiście większy- niby, no ani na ysokość (do rolety) nic nie włożysz ani na szerokość bo "świetne" nadkola)

4.lubię fiaty- tzn. włochy

ALE

no właśnie mam jedno ale- mianowicie:

1. czy ciepłe powietrze leci zewsząd czy tak jak w uno - czyt. z nikąd swieca.gif

2. przeglądałem DTR-ki i palio ma największą nagrzewnicę ze wszystkich aut eeeuropejskich w swojej iwyższej klasie- a więc pytam jak to w praktyce grzeje - bo akurat astra czy golf (pomimo posiadania mniejszych nagrzewnic niż palio) grzeją cudownie - bardzo mocno i dosłownie po przejechaniu już 1 km.

Bo nie ukrywam iż po doświadczeniach z Uno może to przekreślić zakup tak fajnego dla mnie autka.

I jeszcze jedno odnośnie wersji wyposażenia - przeglądając Allegro zauważyłem iż wiele aut nawet w wersji HL nie ma dzielonej tylnej kanapy - są natomiast w autach sprowadzonych z Niemiec, a zatem jak się do tego ustosunkować hmm.gif

Napisano

Te auta grzeją bardzo dobrze. 1,2 nagrzewa się bardzo szybko.

HL to w standardzie dzielona kanapa.

To co widziałeś to pewnie auta zarejestrowane jako ciężarowe. Stad brak dzielonej kanapy.

Napisano
  • Autor

> Te auta grzeją bardzo dobrze. 1,2 nagrzewa się bardzo szybko.

> HL to w standardzie dzielona kanapa.

> To co widziałeś to pewnie auta zarejestrowane jako ciężarowe. Stad brak dzielonej kanapy.

A powiedz mi jeszcze jak w zeszłym roku mieliśmy tempetarury rzędu -20 do -25 w dzień to powiedzmy po ilu km przestawałeś się trząść z zimna po wejściu do autka i ponawiam zapytanie o drogę ciepłego powietrza czy leci ze wszystkich kratek???

Napisano

mi po 2 km juz zagorąco jest w aucie, ale ja w goracej wodzie kapany i nigdy nie miałem nadmuchu ciepła na maxa ustawionego. Natomiast moja zona to typowy zmarzluch i po 1 może 2 km przestaje trząść więc nie jest strasznie.

Ja to częsciej używam nadmuchu na szybe i deko na nogi i otwarte okno nawet zimą.

Mi brak nadmuchu na tylną kanape tak jak to ma miejsce w mereii, ale da się przeżyć.

a co do bagaznika to ostatnio sofa mi się zmieściła 2 osobowa i zamkniętą klape miałem więc jest pakowny

Napisano
  • Autor

> mi po 2 km juz zagorąco jest w aucie, ale ja w goracej wodzie kapany i nigdy nie miałem nadmuchu

> ciepła na maxa ustawionego. Natomiast moja zona to typowy zmarzluch i po 1 może 2 km przestaje

> trząść więc nie jest strasznie.

> Ja to częsciej używam nadmuchu na szybe i deko na nogi i otwarte okno nawet zimą.

> Mi brak nadmuchu na tylną kanape tak jak to ma miejsce w mereii, ale da się przeżyć.

> a co do bagaznika to ostatnio sofa mi się zmieściła 2 osobowa i zamkniętą klape miałem więc jest

> pakowny

A to teraz po tych 2 km tak? Bo jak tak to mi w uno też po ~15km zaczyna lecieć cieplejsze powietrze ale tylko do 100km/h bo potem prędkość wiatru ochładza już nagrzewnice.

A w zeszłym roku jak miałeś w warunkach opisanych powyżej?

No i fajnie jeszcze by było gdyby ktoś mi odpisał albo zamieścił rysunek z książki obsługowej skąd (z jakich kratek) levi ciepłe powietrze.

I jeszcze jedno jak np. jechałeś w trasę powiedzmy ok. 150 km i zakładamy że się nie zatrzymujesz to mniej więcej po jakim czasie mogłeś zdjąć kurtkę? - mam na myśli zeszły rok oczywiście i założenie że ten odcinek pokoujesz w ok. 2 godziny.

Napisano

cieple powietrze leci ze wszystkich kratek, nie tak jak w uno ze ze srodkowych dmucha zimnym zlosnik.gif

Napisano

proszę

strona030031.jpg

Napisano

> I jeszcze jedno jak np. jechałeś w trasę powiedzmy ok. 150 km i zakładamy że się nie zatrzymujesz

> to mniej więcej po jakim czasie mogłeś zdjąć kurtkę? - mam na myśli zeszły rok oczywiście i

> założenie że ten odcinek pokoujesz w ok. 2 godziny.

kurtkę to ja wożę zawsze w bagażniku. w kaszlu jak miałem 650 potem 900 i tak samo w palio. Ja jestem gorący chłopak. Jedynie do skrobania szyb używam rękawiczek, a nie kurtki i czapki w aucie, ale palio szybko się nagrzewa i jest ciepło.

Zima jechałem do czech jak było z -15 w dzień i było ciepło mimo że nie używam grzania na maxa. Jak pęd powietrza ochładza nagrzewnice to można ustawić na obieg zamknięty i będzie łapać powietrze z kabiny auta.

W sumie nawet jakby mi było zimno to wolę 2 bluzki lżejsze niż kurtkę i wyglądać jak puchacz

w sumie jak w trase to syn jakoś zaraz jak się wyjechało z miasta to ściągał kurtke by się nie przegrzał. No powaga niema paniki takiej z ogrzewaniem.

Napisano
  • Autor

> kurtkę to ja wożę zawsze w bagażniku. w kaszlu jak miałem 650 potem 900 i tak samo w palio. Ja

> jestem gorący chłopak. Jedynie do skrobania szyb używam rękawiczek, a nie kurtki i czapki w

> aucie, ale palio szybko się nagrzewa i jest ciepło.

> Zima jechałem do czech jak było z -15 w dzień i było ciepło mimo że nie używam grzania na maxa. Jak

> pęd powietrza ochładza nagrzewnice to można ustawić na obieg zamknięty i będzie łapać

> powietrze z kabiny auta.

> W sumie nawet jakby mi było zimno to wolę 2 bluzki lżejsze niż kurtkę i wyglądać jak puchacz

> w sumie jak w trase to syn jakoś zaraz jak się wyjechało z miasta to ściągał kurtke by się nie

> przegrzał. No powaga niema paniki takiej z ogrzewaniem.

dzięki ok.gif

Napisano

> A powiedz mi jeszcze jak w zeszłym roku mieliśmy tempetarury rzędu -20 do -25 w dzień to powiedzmy

> po ilu km przestawałeś się trząść z zimna

Po jakiś 2-3km było ciepło.

Tylko ja mam problem, bo wydaje mi się, że zawsze zimno mi w nogi grinser006.gif

Napisano

> Po jakiś 2-3km było ciepło.

> Tylko ja mam problem, bo wydaje mi się, że zawsze zimno mi w nogi

to i ja tak mam, tylko najpierw najwazniejsza szyba, a jak szyba odejdzie to już mam ciepło w całym aucie, więc jak dalej jadę to dmucham na nogi w polowie i w połowie na szybe.

Napisano

> HL to w standardzie dzielona kanapa.

ale to sie tyczy chyba tylko palio? bo u mnie w sienie hl nie mam dzielonej kanapy

Napisano

> ale to sie tyczy chyba tylko palio? bo u mnie w sienie hl nie mam dzielonej kanapy

mnie sie wydaje ze dzielona kanapa nie byla w standardzie tylko za doplata, ja posiadam ok.gif

Napisano

> mnie sie wydaje ze dzielona kanapa nie byla w standardzie tylko za doplata, ja posiadam

tez mam dzieloną, a mam paszczaka ze szwablandii

Napisano
  • Autor

> tez mam dzieloną, a mam paszczaka ze szwablandii

ja wczoraj jechałem palio koliegi ;99 rok wersja hl i nie dzielonej kanapy

Napisano

> ja wczoraj jechałem palio koliegi ;99 rok wersja hl i nie dzielonej kanapy

Czyli musiała być za dopłatą ok.gif

Napisano

> ja wczoraj jechałem palio koliegi ;99 rok wersja hl i nie dzielonej kanapy

ja mam dokładnie tak samo,

ale to nie Ty jechałeś ze mną grinser006.gif

a czy u mnie było za dopłatą to nie wiem, jestem 3. właścicielem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.