Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozrząd

Featured Replies

Napisano

witam

wrzucam moje zapytanie tutaj, ponieważ na kąciku Brava nie dostałem odp. dlatego proszę o wyrozumiałość smile.gif

od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem FIATA BRAVA 1.6 autko ma przejechane 150 tys. i jak to po zakupie używanego autka trzeba w nim trochę porobić (oleje, filtry rozrząd itp.) i tutaj moje pytanie, czy z rozrządem są jakieś problemy?? jeden mechanik odmówił mi wymiany. Powiedział, że był kiedyś na szkoleniu jakimś i był tam ten silnik i tam mówiono, że z nim są duże problemy, że nawet jak się wszystko zrobi idealnie, części będą oryginalne itd. to i tak jest duża szansa, że pasek przeskoczy, że potem same problemy itp. I dlatego proszę użytkowników autka o opinie i rady, ewentualnie może jest ktoś z Krk i poleciłby mi jakiś dobry warsztat??? I jeszcze jedno pytanie, w tym silniku pompa wody jest osobno tzn. chodzi mi o to, czy wymieniać przy okazji wymiany rozrządu czy zostawić w spokoju???

Z góry dziękuje wszystkim za wszystkie rady.

Napisano

pompa wody nie jest na pasku rozrzadu wiec nie musisz sie nia martwic, z rozrzadem nie ma problemow jak zrobi go mechanik ktory ma o nim pojecie ok.gif spytaj sie o zaufany zaklad w twojej okolicy i nie powiniennes miec problemu z rozrzadem przez kilkadziesiat tysiecy kilometrow smile.gif

Napisano
  • Autor

a znajdzie się tu ktoś kto będzie w stanie mi polecić jakiś dobry zakład w Krakowie??

Napisano

mechanik też ważny ale kup części dobre tj nie takie jakie zachwala sklep czy mechanik ale: pasek contitech (tylko i jedynie tej firmy) oraz napinacz i rolka koyo, ina, skf to już nieważne aby było wyprodukowane w jakimś normalnym kraju (nie made in korea itp) i wszystko będzie dobrze. ja już mam w takim silniku 352000 km i tylko takie części i spokój mam na 70-80 tyś km. (ps. świece DENSO)

Napisano
  • Autor

dzięki za rade smile.gif

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.