Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Krakow - kto zrobi regeneracje parownika ?

Featured Replies

Napisano

Witam !

Wszystkie znaki na niebie wskazuja, ze parownik dogorywa. Z biegiem czasu auto coraz trudniej jedzi na LPG gdy silnik nie zagrzeje sie mocniej.

Mam reduktor BRC AT90E - plastikowe kolanka, krokowiec wkrecany w reduktor.

Kto moze mi zrobic taka regeneacje ? Obawiam sie sam - przeciez to gaz, obwod chlodzenia, 1-szy raz... Ile kosztuje taka usluga ? (materialy + robota)

Po regeneracji instalka do regulacji ?

Miejsce: Krakow

Napisano

BKZ Auto Al. JPII - calkowity koszt 200 zl, w tym czesci i regulacja po 1000 km.

Napisano

> BKZ Auto Al. JPII - calkowity koszt 200 zl, w tym czesci i regulacja

> po 1000 km.

Kiedy robiłeś? Miałeś u nich zakładaną instalkę?

Ja byłem u nich w zeszłym roku, chciałem żeby coś podregulowali, wcześniej chciałem aby przelożyli mi reduktor, w obu przypadkach zlali mnie ciepłym moczem - bo instalka nie u nich zakładana, moja noga więcej u nich nie postanie!

Pozdr

Napisano

> Kiedy robiłeś? Miałeś u nich zakładaną instalkę?

> Ja byłem u nich w zeszłym roku, chciałem żeby coś podregulowali,

> wcześniej chciałem aby przelożyli mi reduktor, w obu przypadkach

> zlali mnie ciepłym moczem - bo instalka nie u nich zakładana,

> moja noga więcej u nich nie postanie!

Pierwsze slysze, zeby miejsce zakladania instalacji mialo wplyw na wybor warsztatu. hmm.gif No chyba, ze cos chciales w ramach gwarancji robic...Nie mialem u nich montowanego LPG, a o cene pytalem kilka tygodni temu, bo mam do regeneracji AT90P.

Napisano

> Pierwsze slysze, zeby miejsce zakladania instalacji mialo wplyw na

> wybor warsztatu.

Ja też byłem niemile zaskoczony, ale panowie pierwsze pyt. jakie zadali to czy u nich była montowana instalka, jak powiedziałem że nie to zaczeli mruczeć stękać i powiedzieli że trzeba się umówić, jak zapytałem na kiedy, to odpowiedzieli że może w przyszłym tygodniu, ale nie wiadomo itd., więc ich olałem.

> No chyba, ze cos chciales w ramach gwarancji

> robic...

nie gwarancja już dawno mi się skończyła.

> Nie mialem u nich montowanego LPG, a o cene pytalem

> kilka tygodni temu, bo mam do regeneracji AT90P.

Ja jak chciałem wymienić reduktor, to gość powiedział że mają tylko zestawy i że nie wymieną mi samego reduktora.

Pozdr

Napisano

> Ja też byłem niemile zaskoczony, ale panowie pierwsze pyt. jakie

> zadali to czy u nich była montowana instalka, jak powiedziałem

> że nie to zaczeli mruczeć stękać i powiedzieli że trzeba się

> umówić, jak zapytałem na kiedy, to odpowiedzieli że może w

> przyszłym tygodniu, ale nie wiadomo itd., więc ich olałem.

Chyba sie cos z nimi nie dogadales hmm.gif Fakt, umawiac sie czesto trzeba z wyprzedzeniem, bo ruch w interesie maja na okraglo. U mnie instalacja nawet nie byla zakladana w Krakowie, a do nich mam najblizej i pare razy juz tam serwisowalem gazik.

Napisano

> Chyba sie cos z nimi nie dogadales Fakt, umawiac sie czesto trzeba

> z wyprzedzeniem, bo ruch w interesie maja na okraglo.

Wiesz ja miałem dobre chęci, tzn umówił bym się na konkretną godzinke i już. Jednak panowie wyraźnie dali mi odczuć że nie chce im się gmyrać w mojej instalce i to raczej oni nie chcieli się dogadać.

Mimo dobrej opini tego zakładu, dla mnie są spaleni i tyle.

Może mieli dużo roboty, może typ sterownika który mam im nie pasił, na szczęście mamy konkurencję i nie są jedynym zakładem.

Finał moich przejść był taki że teraz sam sobie serwisuje instalkę i paną gazowniką powiedziałem 30.GIF

pozdr

Napisano
  • Autor

> BKZ Auto Al. JPII - calkowity koszt 200 zl, w tym czesci i regulacja

> po 1000 km.

Za Chiny do nich nie pojade ! U nich zakladalem instalacje i od roku nie moga dojsc co sie dzieje z LPG, dlaczego niedogrzany silnik wariuje. I to nie zima (wtedy jest najgorzej), ale w najwieksze upaly rowniez. Gasnie i koniec. Mowia mi, ze tak ma byc, a tak nie bylo przez 2,5 roku od montazu.

Wydalem juz kupe kasy na regulacje, przeglady. Gdybym jezdzil do nich co 2 dni, to by pamietali sprawe. A tak zapominaja i za kazdym razem trzeba im opowiadac historie. Oczywiscie najwieksze niedowierzanie, ze to u nich byl montaz oraz regulacje.

Napisano

> Za Chiny do nich nie pojade ! U nich zakladalem instalacje i od roku

> nie moga dojsc co sie dzieje z LPG,

Witam

Kiedyś mieli dobrą opinię, nawet na AK ich polecali, dlatego jak miałem problemy z instalką to się do nich udałem.

Znajomy zakładał u nich instalkę za 3,5kzł do puga, po dwóch latach musiał wymieniać niby silniczek krokowy za 1,2kzł icon_eek.gif

Może gubi ich rutyna, może poszli na ilość a nie jakość, ale już kilka osób przejechało się na tym zakładzie.

Tak jak pisałem ja ich więcej nie odwiedze

Pozdr

Napisano

> Witam !

> Wszystkie znaki na niebie wskazuja, ze parownik dogorywa. Z biegiem

> czasu auto coraz trudniej jedzi na LPG gdy silnik nie zagrzeje

> sie mocniej.

> Mam reduktor BRC AT90E - plastikowe kolanka, krokowiec wkrecany w

> reduktor.

> Kto moze mi zrobic taka regeneacje ? Obawiam sie sam - przeciez to

> gaz, obwod chlodzenia, 1-szy raz... Ile kosztuje taka usluga ?

> (materialy + robota)

> Po regeneracji instalka do regulacji ?

> Miejsce: Krakow

Jeżeli mogę Ci doradzić to nie baw się regeneracje bo panuje opinia że na 10 regenerowanych 3 pracują poprawnie .(opinia gazowników}Mój reduktor BRC FOX wytrzymał 6 lat 140000 km przebiegu.Oczywiście miałem taki dylemat jak TY. Koszt regeneracji ok 200,- zakupiłem na allegro nówkę reduktor BRC za ok 250,- i wymieniłem.Jest rewelka ,pełna dostepna moc ,brak mulenia ,kichania itp.Staremu zrobiłem sekcje . Jeden syf,membrany sparciałe,elementy regulacji korozja.Oczywiście możesz podzwonić po serwisach może uda Ci się kupić u nich nówkę .Ostatnio podrożały reduktory bo mają duży popyt.Podaję ci nr.tel .do firmy na trasie do Niepołomic zaraz za mostem na Wiśle przy światłach przy stacji LPG. 0122813504 .Mozna z nimi normalnie pogadać o możliwościach zakupu ,za wymianę liczyli 20,-.Doradzą .Jeżeli będzie za drogo poszukaj na ALLEGRO napewno coś znajdziesz. Sam oceń co się bardziej opłaca. nono.gifyay.gif

Napisano

Wszystko dobrze, tylko kolega nie pytal o Foxa, tylko AT90, a te - wedlug opini gazownikow- swietnie nadaja sie do regeneracji. Przy zakupie nowego parownika musisz sobie jeszcze osobno doliczyc koszty regulacji.

Napisano

> Wszystko dobrze, tylko kolega nie pytal o Foxa, tylko AT90, a te -

> wedlug opini gazownikow- swietnie nadaja sie do regeneracji.

> Przy zakupie nowego parownika musisz sobie jeszcze osobno

> doliczyc koszty regulacji.

Regulacja nie jest aż tak droga ale co nowe to nowe.Można jeździć po regeneracji i po 10razy do regulacji . Piszecie powyżej o gazownikach wnioski nasówają się same. food.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.