Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zachowuje się dziwnie

Featured Replies

Napisano

Witam

Nie wiem czy to problem z samym centralnym czy może czymś innym (może w ogóle coś z elektryką).

W każdym razie mam centralny zamek sterowany z pilota. Kiedyś doszedłem do wniosku, że alarm chyba rozładowuje mi akumulator więc przestałem go uzbrajać. Od tego czasu zamykam normalnie kluczykiem. Z tym, że to też się chyba popsuło. Efekt jest taki, że czasami normalnie się zamknie albo otworzy (wszystkie drzwi) a potem na przykład 2 się tylko zamkną albo w ogóle centralny nie reaguje na przekręcenie kluczyka i tylko drzwi od kierowcy sie zamykają (bez udziału centralnego). Zauważyłem, że z tyłu w lewych drzwiach się zamek dziwnie blokuje i czasami nawet ręcznie tego nie potrafie zamknąć ale dzisiaj rozebrałem drzwi i już wiem, że nie to.

Na pilocie już raczej nie zamykam ale kilka razy spróbowałem i mam wrażenie, że działa to lepiej (poza tym blokującym się tyłem to reszta się zamyka i otwiera ok).

Co to może być ?

Miałem w tym aucie jakieś problemy z instalacją ale coś tam pogrzebałem i i wydaje mi się, że jest ok. Akumulator czasami pada bo auto bardzo rzadko jeździ ale jak go podładowuje to wszystko działa oprócz tego centralnego.

Napisano

> Witam

> Nie wiem czy to problem z samym centralnym czy może czymś innym (może w ogóle coś z elektryką).

> W każdym razie mam centralny zamek sterowany z pilota. Kiedyś doszedłem do wniosku, że alarm chyba

> rozładowuje mi akumulator więc przestałem go uzbrajać. Od tego czasu zamykam normalnie

> kluczykiem. Z tym, że to też się chyba popsuło. Efekt jest taki, że czasami normalnie się

> zamknie albo otworzy (wszystkie drzwi) a potem na przykład 2 się tylko zamkną albo w ogóle

> centralny nie reaguje na przekręcenie kluczyka i tylko drzwi od kierowcy sie zamykają (bez

> udziału centralnego). Zauważyłem, że z tyłu w lewych drzwiach się zamek dziwnie blokuje i

> czasami nawet ręcznie tego nie potrafie zamknąć ale dzisiaj rozebrałem drzwi i już wiem, że

> nie to.

> Na pilocie już raczej nie zamykam ale kilka razy spróbowałem i mam wrażenie, że działa to lepiej

> (poza tym blokującym się tyłem to reszta się zamyka i otwiera ok).

> Co to może być ?

> Miałem w tym aucie jakieś problemy z instalacją ale coś tam pogrzebałem i i wydaje mi się, że jest

> ok. Akumulator czasami pada bo auto bardzo rzadko jeździ ale jak go podładowuje to wszystko

> działa oprócz tego centralnego.

jeżeli od strony kierowcy zamyka tylko swoj zamek to pewnie masz przecięty kabel w drzwiach kierowcy grinser006.gif

Napisano

mi świruje jak jest zimno, wtedy lewy tył się nie zamyka

Napisano
  • Autor

> jeżeli od strony kierowcy zamyka tylko swoj zamek to pewnie masz przecięty kabel w drzwiach

> kierowcy

Możliwe ale raczej nie. To kilka razy zadziała, potem nie działa i znowu za chwile działa. Może sterownik nie dostaje prawidłowo sygnału, że przekręciłem kluczyk. Muszę to rozgrzebać całe chyba. Nie wiem czy to może być coś z centralką alarmu.

Napisano

> uzupełnij profil

można mówić jak do ściany icon_rolleyes.gif

Napisano

Ostatnio mialem cos podobnego lewe dzwi mi centralny nie zamykal bylo slychac,ze dziala ale skobel sie cos takjaby blokowal,wiec wziolem rozebralem boczek i nasmarowalem"WD40"wszystkie ruchome prety i psiknolem tez do mechanizmu centralnego i od tamtej pory dziala bez zarzutow:)Robilem to ze 4-5 dni temu.

> Możliwe ale raczej nie. To kilka razy zadziała, potem nie działa i znowu za chwile działa. Może

> sterownik nie dostaje prawidłowo sygnału, że przekręciłem kluczyk. Muszę to rozgrzebać całe

> chyba. Nie wiem czy to może być coś z centralką alarmu.

Napisano

Miałem podobnie. Jeśli centralnego nie miałeś od razu to możliwe że siłowniki z tyłu są za słabe i nie otwierają. W moim przypadku tak było. Bo z tyłu rzadko się używa grzybków dlatego ciężko chodzą i pewnie jak przyszły mrozy(słaby akumulator) stawiają jeszcze większy opór i siłowniki nie ruszają. I np moja centralka wariuje gdy jeden się zamknie a drugi nie i potem odmawia posłuszeństwa. Trzeba wtedy wszystkie otworzyć ręcznie i pilotem zamknąć. Jeśli jeździsz rzadko i w małym gronie. Polecam odłączyć siłowniki z tyłu (ja tak zrobiłem) Otwiera mi tylko przód i w 97% mi to wystarcza bo jeżdże sam lub w dwójkę. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Ostatnio mialem cos podobnego lewe dzwi mi centralny nie zamykal bylo slychac,ze dziala ale skobel

> sie cos takjaby blokowal,wiec wziolem rozebralem boczek i nasmarowalem"WD40"wszystkie ruchome

> prety i psiknolem tez do mechanizmu centralnego i od tamtej pory dziala bez zarzutow:)Robilem

> to ze 4-5 dni temu.

U mnie wszystkie działąją albo żaden nie działa ! Może czasami ten z tylu jeszcze się zablokuje ale już wiem, że on nie ma wpływu na działanie całej reszty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.