Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

emulacja Lambda BRC w fiacie

Featured Replies

Napisano

jak powinna być prawidłowo podłączona/ skonfigurowana emulacja sondy lambda w silnikach fiata, konkretnie 1,4 16v w stilo. Chyba mam coś źle podłączone (diagnoza z forum), bo po kilku przejazdach na lpg przestaje jeździć na PB. Instalacja to BRC sekwencja

Napisano

To przy sekwencji emuluje się sondę?

Pozdrawiam BAS

Napisano

Nie ma w sekwencji czegoś takiego jak emulacja sondy. Twój problem wskazuje źle zestrojoną instalacje.

Napisano
  • Autor

> Nie ma w sekwencji czegoś takiego jak emulacja sondy.

to nie wiedziałem smile.gif

> Twój problem wskazuje źle zestrojoną instalacje.

byłem na poprawkach, ale po jednej jeździe na gazie znowu się rozjechało. Problem tylko w regulacji, czy zły montaż, źle dobrana instalacja do silnika??

Napisano
  • Autor

> To przy sekwencji emuluje się sondę?

> Pozdrawiam BAS

nie wiem, dopiero się uczę gazu. Taką diagnozę dostałem na tym forum o ile pamiętam.

Napisano

> to nie wiedziałem

> byłem na poprawkach, ale po jednej jeździe na gazie znowu się rozjechało. Problem tylko w

> regulacji, czy zły montaż, źle dobrana instalacja do silnika??

każde z tych trzech możliwe

Napisano

> nie wiem, dopiero się uczę gazu. Taką diagnozę dostałem na tym forum o ile pamiętam.

Optymalnie byłoby męczyć gazownika do skutku.

Inna opcja to znaleźć kogoś z takim samym autem i taką samą instalacją, zapisać swoją mapę na dysk, skopiować z dobrze zrobionego auta mapę i wrzucić sobie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Optymalnie byłoby męczyć gazownika do skutku.

taki mam zamiar, ale niestety wymaga to czasu i zwolnienia z roboty :/

Praga gazownika ostatnio skończyła się na podłączeniu komputera i uruchomieniu automatycznego programowania, czy czegoś takiego.

> Inna opcja to znaleźć kogoś z takim samym autem i taką samą instalacją, zapisać swoją mapę na dysk,

> skopiować z dobrze zrobionego auta mapę i wrzucić sobie.

> Pozdrawiam BAS

Napisano

> taki mam zamiar, ale niestety wymaga to czasu i zwolnienia z roboty :/

> Praga gazownika ostatnio skończyła się na podłączeniu komputera i uruchomieniu automatycznego

> programowania, czy czegoś takiego.

Generalnie w tym kraju gazownicy są od zakładania gazu a później martw się sam.

Ostatnio jak poprawili to musiałem 3 razy do nich jeździć, żeby auto przestało gasnąć na każdym skrzyżowaniu. Oczywiście zawsze 2-3h na miejscu wyjęte z życiorysu plus dojazdy.

Oczywiście winny był mój silnik... dobrze, że mam możliwość kasowania autoadaptacji bo inaczej to bym wydał majątek na te ich kombinacje.

Chyba przed najbliższym przeglądem na wszelki wypadek zrobię sobie kopię konfiguracji na dysku, żeby w razie czego móc samemu poprawić po nich.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Na polskich druciarzy nie ma mocnych. Potrafią spartolić BRC, STAGA czy nawet LR Omegasa. Niech ci to ustawią zgodnie ze sztuką bez żadnej emulacji sondy tak aby auto nie łapało checka ani nie rozjeżdżała się mapa noPb a jak nie potrafią sobie poradzić to demontaż instalacji i zwrot pieniążków - krótka piłka na ten temat.

BTW Pokaż foty spod maski

Napisano

> aby auto nie łapało checka

W stilo a przynajmniej w 1.6 nawet jak auto będzie jechało na korektach +/- 70 to nie łapie check'a, ale niestety mapa potrafi się rozjechać.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Na polskich druciarzy nie ma mocnych. Potrafią spartolić BRC, STAGA czy nawet LR Omegasa. Niech ci

> to ustawią zgodnie ze sztuką bez żadnej emulacji sondy tak aby auto nie łapało checka ani nie

> rozjeżdżała się mapa noPb a jak nie potrafią sobie poradzić to demontaż instalacji i zwrot

> pieniążków - krótka piłka na ten temat.

> BTW Pokaż foty spod maski

pod maską wszystko schludnie zamontowane, wtryski ukryte pod filtrem powietrza, reduktor zamontowany na podłużnicy, przeód od reduktora do listwy ~60cm, na nim filtr gazu.

Napisano

> jak powinna być prawidłowo podłączona/ skonfigurowana emulacja sondy lambda w silnikach fiata,

> konkretnie 1,4 16v w stilo. Chyba mam coś źle podłączone (diagnoza z forum), bo po kilku

> przejazdach na lpg przestaje jeździć na PB. Instalacja to BRC sekwencja

W zasadzie nie powinno Cię interesować co się dzieje bo przyczyna tkwi w instalacji a to problem gazownika. Zapłaciłeś za BRC, które rzekomo za mocną stronę ma serwis, niech poprawiają. Ja też wpadam w tą karuzelę, od kilku miesiecy myśląc co jest nie tak z instalacją a przecież to nie miał być mój problem angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> W zasadzie nie powinno Cię interesować co się dzieje bo przyczyna tkwi w instalacji a to problem

> gazownika.

zgadza się, ale trzeba liczyć też zmarnowany czas i dodatkowe nerwy niestety...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.