Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kierunkowskazy problem

Featured Replies

Napisano

Witam. Otóż mam problem z za szybko migającymi kierunkowskazami. Jeśli mam włączone światła którekolwiek to kierunki migają za szybko a z tylu świeca ciągle razem ze światłami. Problem nie występuje przy wyłączonych światłach ale gdy nacisnę pedal hamulca znowu robi się choinka:-( mając do czynienia z elektronika niestety nie w unie myślałem ze problemem jest masa ale wyczyścilem styki pod akumulatorem i dalej nic. Wszystkie żarówki są dobre więc tu też nie powinno być problemu. Może ten przełącznik zespolony przy kierownicy coś miesza i on jest powodem? Proszę o pomoc bo nie za bardzo wiem czego teraz się złapać kolokwialnie to ujmując? :-(

Napisano

słusznie zacząłeś szukać, ale nie tam gdzie trzeba. tylne lampy mają masę z tyłu wkręconą w karoserię. przy lewej lampie, znajdziesz... i to wyczyść i dokręć

Napisano

Sprawdź także styk masy we wtyczce przy lampie. Może przygrzał się i słabo kontaktuje. niewiem.gif U mnie właśnie ten styk słabo kontaktował w lewej lampie i wprowadzał zamieszanie w światłach.

Napisano

a u mnie też kiedyś zaczął szybko migać lewy kierunkowskaz konkretnie

i pomogła wymiana przerywacza (taka kostka przy skrzynce bezpieczników)

Napisano

Może być coś z przerywaczem. Jeśłi przy naciśnieciu hamulca włączony, migający kierunek przygasa a włącza się np lampa odp. za hamowanie, może to byc problem z przetratymi ścieżkami przy zegarach. Sprawdz ścieżki.

Napisano
  • Autor

Zauważyłem że podczas normalnej jazdy przy włączonych światłach mijania żarówki od kierunkowskazów świecą słabym światłem przez cały czas. A co do tego hamulca to nie świeci się kontrolka hamulca (pod licznikiem) tylko kierunkowskazy migają szybciej. Najpierw sprawdzę przerywacz przełoże z brata samochodu a jeśli nie pomoże to chyba coś z tą masą będzie nie tak. Chociaż miałem wcześniej problem ze światłami( ich brak) ale to była wina przełącznika zespolonego połączenie styków szfankowało co udało się łatwo naprawić.

Dziwi mnie to że przy wyłączonych światłach kierunkowskazy zachowują się prawidłowo i to może świadczyć że problemem musi być masa. Nawet zegarek miga gdy włącze kierunki

Napisano

tak jak mówią koledzy - raczej masa nie łączy... ale znam przypadek, że czyszczenie masy nie pomogło i trzeba było lampy tylne wymienić frown.gif

ps

ej ziomek zlosnik.gif przywitaj sie chopie u góry w wątku powitalnym ok.giflinka ratunkowa

Napisano
  • Autor

Sprawdziłem przerywacz ale okazał się dobry. Gdzie jest ta masa obok tylnej lewej lampy bo nie mogę jej znaleźć?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.