Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik wycieraczek przód

Featured Replies

Napisano

Przyszla zima, roztargnienie itp i padly wycieraczki. Przy odpalaniu mialem wlaczone, a ze byly przymarzniete to szlag je trafil..

I teraz nie wiem - nie powinien pasc tez bezpiecznik? Nic nie bylo czuc, zadnego smrodu itp.

Gdy je odmrozilem pochodzily 3 razy i przestaly.

Nowy silniczek troche kosztuje, istnieja jakies sposoby, aby sprawdzic czy sie spalil, czy ew trzeba cos przeczyscic?

Napisano

> Przyszla zima, roztargnienie itp i padly wycieraczki. Przy odpalaniu mialem wlaczone, a ze byly

> przymarzniete to szlag je trafil..

> I teraz nie wiem - nie powinien pasc tez bezpiecznik? Nic nie bylo czuc, zadnego smrodu itp.

> Gdy je odmrozilem pochodzily 3 razy i przestaly.

> Nowy silniczek troche kosztuje, istnieja jakies sposoby, aby sprawdzic czy sie spalil, czy ew

> trzeba cos przeczyscic?

możesz odłączyć wtyczkę przy silniczku i sprawdzić czy napięcie się pojawia na odpowiednich pinach w zależności od położenia wajchy przy kierownicy. Mam to gdzies w domu na kartce rozpisane bo sam walczyłem na wiosnę z silniczkiem wycieraczek.....

ile masz predkosci wycieraczek? Przerywana, ciagla wolna, ciagla szybka czy tylko przerywana + ciągła?

Napisano
  • Autor

> możesz odłączyć wtyczkę przy silniczku i sprawdzić czy napięcie się pojawia na odpowiednich pinach

> w zależności od położenia wajchy przy kierownicy. Mam to gdzies w domu na kartce rozpisane bo

> sam walczyłem na wiosnę z silniczkiem wycieraczek.....

> ile masz predkosci wycieraczek? Przerywana, ciagla wolna, ciagla szybka czy tylko przerywana +

> ciągła?

3 predkosci

Napisano

> 3 predkosci

w takim razie wieczorem postaram się nie zapomnieć wink.gif żeby Ci sprawdzić gdzie i kiedy sie napiecia pojawiaja we wtyczce to sobie posprawdzasz czy instalacja jest ok

Napisano
  • Autor

> w takim razie wieczorem postaram się nie zapomnieć żeby Ci sprawdzić gdzie i kiedy sie napiecia

> pojawiaja we wtyczce to sobie posprawdzasz czy instalacja jest ok

W wolnej chwili jak bedziesz sie nudzil to napisz:) dzisiaj jade kupic wieczorem silniczek bo musze do jutra miec zrobione.. Za duzo jezdze, a teraz jeszcze pogoda jest jaka jest i musze miec sprawne, wiec nie mam czasu na kombinowanie smile.gif

Ale moze uda mi sie ew naprawic stary i go sprzedac smile.gif

Napisano

> W wolnej chwili jak bedziesz sie nudzil to napisz:) dzisiaj jade kupic wieczorem silniczek bo musze

> do jutra miec zrobione.. Za duzo jezdze, a teraz jeszcze pogoda jest jaka jest i musze miec

> sprawne, wiec nie mam czasu na kombinowanie

> Ale moze uda mi sie ew naprawic stary i go sprzedac

no ja mialem podobnie - spalil mi sie rok temu dzien przed wigilia tuż przed wyjazdem na swieta :/ na szczęscie kumpel pożyczyl silniczek od cc. Brakowalo jednego biegu ale mialem wyciaraczki. Właściwy silnik dopiero zamontowalem po borkach 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Pomylilem sie - mam 2 biegi, a nie tak jak mowilem 3.. W dodatku kupilem silnik do 3 biegow :/

I teraz mam pytanko.. Bo wycieraczki nie zatrzymuja sie w pozycji poziomej tak jak powinny, a pionowej. Da rade to jakos ustawic? Bo gdy ustawiam polazenie uchwytow pior, wtedy albo wysuwaja sie ponad kabine, albo wchodza na maske..

W dodatku po podlaczeniu silniczka i wylaczeniu wycieraczek caly czas tak jakby chodzil ( podobnie jak tykanie zegarka ), wiec odcialem czerwony kabelek i to ustalo..

Da sie jakos ustawic polozenie silniczka? Bo probowalem przestawiac i ciagle wraca do tej samej pozycji...

Napisano

> I teraz mam pytanko.. Bo wycieraczki nie zatrzymuja sie w pozycji poziomej tak jak powinny, a

> pionowej. Da rade to jakos ustawic? Bo gdy ustawiam polazenie uchwytow pior, wtedy albo

> wysuwaja sie ponad kabine, albo wchodza na maske..

Zrób tak:

Włącz wycieraczki bez założonego tego elementu z klinem od mechanizmu co to go napędza

ustaw mechanizm tak żeby jego dolna część była najbliżej silniczka tak jak na zdjęciu czyli tak jakby wycieraczki na szybie były na dole

284451949-1306170185.jpg

i zlukaj czy bangla, ale w takim położeniu powinno być git ok.gif

Trochę śpię więc może być trochę niezrozumiałe grinser006.gif i oczywiście coś ze zdjęciem nie bangla ale w załączniku jest

post-66214-14352510695611_thumb.jpeg

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie robilem tego co radzisz, ale zauwazylem jedna dziwna rzecz..

Ze w momencie wlaczania wycieraczek ida one w dol, a wg mnie powinny isc w druga strone.. Tak jakby silnik krecil odwrotnie.. I tu mam problem

Napisano

> Jeszcze nie robilem tego co radzisz, ale zauwazylem jedna dziwna rzecz..

> Ze w momencie wlaczania wycieraczek ida one w dol, a wg mnie powinny isc w druga strone.. Tak jakby

> silnik krecil odwrotnie.. I tu mam problem

silnik dobrze kreci, zle ustawiles mechanizm. Musisz odkrecic mechanizm od silnika i prawidlowo ustawic

Napisano

> Jeszcze nie robilem tego co radzisz, ale zauwazylem jedna dziwna rzecz..

> Ze w momencie wlaczania wycieraczek ida one w dol, a wg mnie powinny isc w druga strone.. Tak jakby

> silnik krecil odwrotnie.. I tu mam problem

Źle założyłeś mechanizm na ośkę silnika. Ośka kręci się zawsze tylko w jedną stronę - to sam mechanizm jest odpowiedzialny ze wycieraczki idą w ta i z powrotem.... Zamontuj sobie wszystko tak jak powinno być ale nie zakładaj tej materiałowej osłony i zaobserwuj jak się kręci silnik i jak pracuje cały mechanizm i będziesz wiedział co masz źle zamontowane i jak powinno być smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.