Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie zapala!!

Featured Replies

Napisano

Witam wszytskich serdecznie!! 20.GIF Jestem skazany na problemy-najpierw pęknięta przednia belka, a teraz to! oslabiony.gifNa początku zwalałem wszystko na mróz, potem na akumulator, a teraz na co..?? niewiem.gifDlaczego nie chce odpalić??Jestem totalnym amatorem w bawieniu się silnikiem-więc nie mam pojęcia o co chodzi!Prosze was bracia Unomaniacy o łopatologiczne wytłumaczenie ewentulnych przyczyn!!Dzięki bow.gif

Napisano
  • Autor

> No a mozna dokładniej "jak nie odpala"?

Hmm.Przekręcam kluczyk(ssanie włączone) niby już i nic-silnik nie odpala frown.gif

Napisano

> Hmm.Przekręcam kluczyk(ssanie włączone) niby już i nic-silnik nie

> odpala

znaczy sie - rozrusznik kreci

hmm.gif

Napisano
  • Autor

> znaczy sie - rozrusznik kreci

Kręci-ale wiesz co-dziwna rzecz-po 5,6 próbie jakby napięcie spadało w akumulatorze , czy coś(dziś włożyłemakumulator po całej nocy ładowania) i już rozrusznik nie ma tej samej "mocy". 6 razy to za dużo??

Napisano

> Kręci-ale wiesz co-dziwna rzecz-po 5,6 próbie jakby napięcie spadało

> w akumulatorze , czy coś(dziś włożyłemakumulator po całej nocy

> ładowania) i już rozrusznik nie ma tej samej "mocy". 6 razy to

> za dużo??

jak akumulator byl w nocy w domu to powinien krecic duzo wiecej niz 6 razy.

sprawdz przewody WN

Napisano
  • Autor

> jak akumulator byl w nocy w domu to powinien krecic duzo wiecej niz 6

> razy.

> sprawdz przewody WN

Niestety nie mam żadnego pojęcia na temat samochodów-jestem totalnym laikiem i nie weim co gdzie jest frown.giffrown.gif (gdzie są te kable) Może więcej niż 6 razy, ale chodzi o to, że czuje,że już tak mocno nie działa rozrusznik.Oczywiście wszytsko elektryczne mam wyłączone -światła, dmuchawa, radio (czytałem inne wątki:) )Mam mały wyciek oleju-może to to??

Napisano

> Hmm.Przekręcam kluczyk(ssanie włączone) niby już i nic-silnik nie

> odpala

Widze ze masz silnik gaznikowy, a wiec po wyciagnieciu ssania nadepnij energicznie do oporu 2-3 razy na pedal gazu i dopiero po tej operacji probuj odpalac oczywiscie juz bez naciskania gazu.

Moze bedzie lepiej ok.gif

Napisano

> Widze ze masz silnik gaznikowy, a wiec po wyciagnieciu ssania

> nadepnij energicznie do oporu 2-3 razy na pedal gazu i dopiero

> po tej operacji probuj odpalac oczywiscie juz bez naciskania

> gazu.

> Moze bedzie lepiej

Z dodawaniem gazu to uważaj ja raz jak zapalałem silnik na ssaniu to dodałem gazu cfaniaczek.gif i wogóle mi niezapalił sciana.gif a przyczyną było zalanie świec sick.gif i niestety dopiero jak wszystkie wykręciłem i wycześciłem zapalił wink.gif

Napisano

> Witam wszytskich serdecznie!! Jestem skazany na problemy-najpierw

> pęknięta przednia belka, a teraz to! Na początku zwalałem

> wszystko na mróz, potem na akumulator, a teraz na co..??

> Dlaczego nie chce odpalić??Jestem totalnym amatorem w bawieniu

> się silnikiem-więc nie mam pojęcia o co chodzi!Prosze was bracia

> Unomaniacy o łopatologiczne wytłumaczenie ewentulnych

> przyczyn!!Dzięki

W rozruszniku wypadało by zapewne wymienić tulejki lub rozebrać go przeczyścić i nasmarować , jest to często przyczyna nie prawidłowego działania . Mój był tak zasyfiony że nie chciał kręcić po przeczyszczeni cyka , no i w pierwszej chwili też stawiałem na zły akumulator . Co do odpalania to sprawdź świece czy jest iskra , czy dochodzi paliwo do gaźnika no i do cylindrów , rozebrać kopułkę ocenić stan palca rozdzielacza no i ogólnie czy niema pęknięć ubytków, wody w kopułce . Skontroluj ustawienie zapłonu . hmm.gif

Napisano
  • Autor

> W rozruszniku wypadało by zapewne wymienić tulejki lub rozebrać go

> przeczyścić i nasmarować , jest to często przyczyna nie

> prawidłowego działania . Mój był tak zasyfiony że nie chciał

> kręcić po przeczyszczeni cyka , no i w pierwszej chwili też

> stawiałem na zły akumulator . Co do odpalania to sprawdź świece

> czy jest iskra , czy dochodzi paliwo do gaźnika no i do

> cylindrów , rozebrać kopułkę ocenić stan palca rozdzielacza no

> i ogólnie czy niema pęknięć ubytków, wody w kopułce .

> Skontroluj ustawienie zapłonu .

DZięki. Ale ja jestem laikiem w mechanice frown.gif Świece jeszcze kumam, ale reszta to nie dla mnie czarna magia smile.gif

Napisano

> DZięki. Ale ja jestem laikiem w mechanice Świece jeszcze kumam, ale

> reszta to nie dla mnie czarna magia

No to pokrec chwile rozrusznikiem, wykrec swiece i zobacz co na nich jest. jak sa zalane benzyna to moze zwyczajnie gdzies ginie prad. sprubuju zdjac kopulke aparatu zaplonowego i zobaczyc w jakim stanie sa znajdujace sie tam styki. jak sa bardzo powycierane to czeka cie wymiana frown.gif

Napisano

Cześć kiedyś jeszcze ze 126p podobnie mi się działo (nadpalony komutator). Części tanie se ze szrota wymieniłem i do pozbycia było good. Ale to nie koniecznie musi być rozrusznik. Po pierwsze mrozy, rocznik akumulatora, zwarcia w układach (jak kiedyś przemyłem sobie silnik w kwietniu to go 2 dni go

piłowałem suszyłem przejechałem nawet z 500 m i nic. Dyżurny elektryk powiedział mi że to zwarcie w aparacie zapłonowym, przeczyścił i ustawił i wtedy jedyne 120 złociszów wyleczyło mnie z dalszej własnej kosmetyki Uniaka. Równie dobrze mogą byc przyczyną przewody WN ( spróbój gościa zapalić jak jest ciemno i czy są widoczne iskry). Dmuchnij też w regulator podciśnienia (jak ściągniesz wężyk- jak dziurawy to też może być winny że nie zapala)- można tanio naprawić. Trzy tygodnie temu właśnie coś takiego naprawiłem i przy tych mrozach chciałem sprawdzić czy działa po zapaleniu super zdjąłem z niego wężyk ( gasnął od razu, a przed naprawą nie - było cieplej) :Szukajcie sciana.gif, a znajdziecie. yay.gif

Napisano
  • Autor

Zazdroszcze wam wszystkim!!Grzebiecie sobie w silniku, wiecie co nie tak, a ja będe musiała jakiemus mechanikowi bulić $$. frown.gif Wiem co to gaz,sprzęgło i hamulec smile.gifReszta to jakieś dziwne sztuczki:) smile.gifsmile.gif pogrzebie popróbuje-mam nadzieje, że prśd mnie nie kopnie smile.gifsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.