Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie do właścicieli megan 1

Featured Replies

Napisano

Witam,

szukam informacji na temat megan 1, głównie w wersji hb z pięcioma furtkami ale kombi też mogłoby być.

Interesuje mnie wersja z silnikiem 1,4 16V i jego spalanie oraz awaryjność. Obecnie mam lanosa i oprócz silnika wymieniłem wszystko nie chce drugi raz sie naciąć. Spalanie miałem 8 do 10 l ale teraz coś się rypło i wychodzi 14 do 16 frown.gif

Przeglądałem wyniki na autocentrum i imponuje mi spalanie megan tylko ciekaw jestem realnych wyników no i tej awaryjności. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Napisano

> Witam,

> szukam informacji na temat megan 1, głównie w wersji hb z pięcioma furtkami ale kombi też mogłoby

> być.

> Interesuje mnie wersja z silnikiem 1,4 16V i jego spalanie oraz awaryjność. Obecnie mam lanosa i

> oprócz silnika wymieniłem wszystko nie chce drugi raz sie naciąć. Spalanie miałem 8 do 10 l

> ale teraz coś się rypło i wychodzi 14 do 16

> Przeglądałem wyniki na autocentrum i imponuje mi spalanie megan tylko ciekaw jestem realnych

> wyników no i tej awaryjności. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Pojedź się ze mną na spot.Pogadasz z chłopakami i wszystkiego się dowiesz.Ja zanim zakupiłem swoją Renatę,również tak zrobiłem.Możesz jeszcze postudiować tu:

Renault

i tu:

Megane

Wszystkiego się dowiesz.Studiować możesz bez logowania.Jednak chcąc zadać pytanko musisz się zarejestrować.

Ja mam motor 1.4 16V,więc już Ci mogę powiedzieć.Cała moja jazda,to jazda miejska,w której jeśli nie ma zbyt dużo korków,mieści się w przedziale 9,0-9,7 litra PB.Zimą oczywiście więcej.Znacznie więcej, zlosnik.gifczyli ok.10,5-11,3.

Jeśli chodzi o ostatni tydzień, czyli nagły i "niespodziewany" atak zimy i korki ,w których wszyscy staliśmy,komputer pokazał 13,4 litra Pb. yikes.gif

Piszę tu cały czas o wskazaniach Pb.

Jeśli chodzi o gaz,to mieszczę się w granicach 10,8-11,8 LPG.Jeśli chodzi o wymienione wcześniej korki uliczne,przełożyły się one na 13,8 LPG.

W przypadku trasy:autostrada Łódź-Poznań, średnie spalanie gazu (cztery osoby w samochodzie,pełny bagażnik,trzy rowery na dachu) przy prędkości 140 km/h -10 litrów.

No ale przy prędkości 100-110 i pustym aucie, LPG w granicach 7 litrów. zlosnik.gif

Podałem Ci wartości wskazane przez komputer oraz wyliczane na podstawie przejechanych kilometrów i zatankowanego paliwa.Wszystko to oczywiście średnia i dotyczy Megane II z motorem 1.4 16 v. Nie sądzę aby różnica w spalaniy między Megane I,a II była dużo inna.

Co do awaryjności, to jak do tej pory częstotliwość napraw między moją Renią, a innymi samochodami będącymi kiedyś w moim posiadaniu, oraz zestawieniu z autami moich znajomych,ilość napraw nie wykazuje jakiegoś odstępstwa od normy,które budziłyby obawy.

Napisano
  • Autor

Dzięki Tomku za odpowiedź postudiuję i spota pewnie też zaliczę. Marzył mi się rover ale życie sprowadziło na ziemię i ekonomia podpowiada meganke. Z lanosem muszę zerwać bo to już nie na moje siły i finanse.

Zastanawia mnie jeszcze jak duża jest różnica w spalaniu miedzy kombi, a hb.

Napisano

Witamy w clubie byłych posiadaczy lanosów.

Lanos palił Ci 14litrów pb??? Mi palił tyle na gazie.

Lanosa wspominam z sentymentem, byliśmy razem lat, ale przyszedł czas na zmiany na lepsze i kupiłem w lutym tego roku megane 1ph2 z 2001r 1.9dci kombi.

Jeśli jeździsz dużo zwłaszcza trasy to polecam silnik diselka, miasto niekoniecznie.

Generalnie jestem zadowolony z zakupu, wiadomo części do meganki będą dużo droższe niż do Lanosa, ale skoro ci się psuł to jak znajdziesz dobrą zadbana to będziesz zadowolony.

Nie wiem jak spalanie 1.4 ale w diselkach wygląda to następująco

trasa Poznań- Kłodawa (stara A2 przepisowo prawie) w 3 os i bagaż zużycie według komputera 5.2 l ON

trasa powrotna autostradą prędkości nieprzepisowe min 140km/h z testem V-max 195 według GPSa zużycie (chwilowe 21l) w obie strony 6.3l.

Miasto na krótkich odcinkach miedzy 7 a 8, zimą przy dużych mrozach 8.5l.

To autko kocha dłuższe trasy z napraw jedyne nowy akumulator, jakiś przekaźnik(40zl) świece żarowe, czyli normalna eksploatacja.

Jedyne co mnie wkurzało na początku to to że jest mało miejsca na stopy dla kierowcy i mi często buty zahaczały o jakieś elementy ale po części to wina moich bucików rozmiar 46.

Meganka jest wygodniejszym autem niż np. asterka i wydaje mi się ze żwawszym.

A co do poszukiwań auta, lub szczegółowych pytań zapraszam w imieniu własnym i kolegów na

http://megane.com.pl/index.htm.wybrane

Jest tam dział poświecony zakupowi auta, koledzy wstępnie lukną na wybrana internetową ofertę i doradzą, oraz jest dział sprzedam, można czasami trafić megane z udokumentowana przeszłością na forum.

Pozdrawiam i zapraszam

Napisano

> Witam,

> szukam informacji na temat megan 1, głównie w wersji hb z pięcioma furtkami ale kombi też mogłoby

> być.

> Interesuje mnie wersja z silnikiem 1,4 16V i jego spalanie oraz awaryjność. Obecnie mam lanosa i

> oprócz silnika wymieniłem wszystko nie chce drugi raz sie naciąć. Spalanie miałem 8 do 10 l

> ale teraz coś się rypło i wychodzi 14 do 16

> Przeglądałem wyniki na autocentrum i imponuje mi spalanie megan tylko ciekaw jestem realnych

> wyników no i tej awaryjności. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Kup ostatni rocznik 2002-2003r wink.gif.12k wystarczy, Mam akurat 1,6 16V.Spalanie teraz nie bardzo wiem jakie ,ale zrobiłem 230km na połówce.(ok.9l wink.gifLatem robie 270kmi schodze do 8,5l w Poznaniu (jazda w średnim korku)W trasie udało sie zejść do 5,5l W pewnym razie kup 1,6 spalanie widzisz nie duze .ja wyczułem auto i tak pali.Z silnika cewki Sagem sie psuja. wycieki z pompy wody zdarzaja się,poduszka pod skrzynia ,łozyska tylne,amory . Auto młode,z dynamicznym silnikiem ,szukaj najmłodszego z max wyposażeniem .

Napisano
  • Autor

właśnie teraz to nie bede się spieszył z kupnem auta bo w lano wymieniłem wszystko oprócz silnika. Teraz jak kupie to bedzie to przemyślany zakup. Co do silnika to nadal obstaje przy 1,4 ale z czasem poganiam kilka i podejme jakąś konkretniejsza decyzje. Dużo jeżdżę, nie ścigam się zależy mi na ekonomi myślałem o cento ale troche za małe potem było punto ale spalanie 1,2 tam jest wyższe jak meganki w 1,4 sick.gif

megan

punto

Napisano

parę lat temu przesiadłem się właśnie z Lanosa na Megankę.

Zupełnie nowa jakość jazdy - szczerze polecam smile.gif

A dlaczego nie 1.6?

W mojej megance z silnikiem 1.6 i LPG, mimo przebiegu prawie 170kkm nic złego się nie dzieje...

jeśli wybierasz 1.4 ze względu na mniejsze spalanie...to nie wiem czy wiele zaoszczędzisz...

Spalanie benzyny w 1.6 to w cyklu mieszanym jakieś 7 do 7,5 litra/100km. Mam nadwozie kombi.

Napisano
  • Autor

Właśnie na megan padlo ze wzgledu na spalanie. Objechałem kilkanaście różnych aut, przy okazji kochanie kupiła samochód to też miałem okazje potestować. Nie mogę znaleźć w sieci danych na temat spalania 1,4 w hb, a kombi. Tak samo dla 1,6, a chetnie bym przyjrzał się im. Wiadomo, że opłaty będą te same co w 1,4, moce podobne bo różnią się kilkoma konikami. Ciekawe jak przekładają się podczas jazdy na asfalt. Jak się troche pogoda poprawi to może uda się pojeździć w komisie jakąś i porównać.

Napisano

> Właśnie na megan padlo ze wzgledu na spalanie. Objechałem kilkanaście różnych aut, przy okazji

> kochanie kupiła samochód to też miałem okazje potestować. Nie mogę znaleźć w sieci danych na

> temat spalania 1,4 w hb, a kombi. Tak samo dla 1,6, a chetnie bym przyjrzał się im. Wiadomo,

> że opłaty będą te same co w 1,4, moce podobne bo różnią się kilkoma konikami. Ciekawe jak

> przekładają się podczas jazdy na asfalt. Jak się troche pogoda poprawi to może uda się

> pojeździć w komisie jakąś i porównać.

1,4 ma 95KM a 1,6 107Km. Jeżdziłem 1,4 i w normalnej jeżdzie raczej nie zauwazyłem gorszej jady.W katalogu róznica między tymi silnikami w spalaniu to 5,4l kontra 5,7 l to widzisz.Nie całe 0,5l/100km.Silnik 1,4 jest trochę cichszy.Wszystko zalezy jak bedziesz ganiał .No i do 1,4 jest pare gratów tańszych np tarcze chamulcowe czy opony ,bo sa 14-stki.

Napisano

aha...będziesz wybierać kombi to patrz czy przypadkiem nie masz hamulców tarczowych z tyłu (moja ma) - troszkę to podnosi koszty eksploatacyjne...

1.4 nie jeździłem...ale myślę, że lepiej mieć kilka koni więcej niż mniej smile.gif

Napisano

>Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Żona moja powozi Megane 1.4 16V 95KM. Wersja IphII (po lifcie) - rocznik 2000. Auto w lecie, z klimą spala ok. 10l/100km zlosnik.gif, teraz zimą, przy dość niskich temperaturach komp pokazuje aktualnie 11,8 zlosnik.gif. Na pewno ma na to wpływ specyfika jazdy - nasza Renata jeździ dom-przedszkole-praca, czasem market. Czyli odpalana jest rano, jedzie ok. 5km, czeka 8h, jedzie 6km. I tak w koło komina. Raz tylko podebrałem zonie auto, by przewietrzyć je trochę dalej i pokazać jak wygląda świat za znakiem granicy miasta zlosnik.gif. I tu mnie zaskoczyła niesamowicie - zrobiłem trasę 75km i powrót. Styl spokojny - 100-110km/h, klima non stop. Spalanie poniżej 6l wink.gif. Sądzę, że da się tym autem zrobić średnią ze zbiornika w granicach 8,5l/100km, ale trzeba dać mu trochę pojeździć zlosnik.gif.

Auto jest naprawdę bardzo fajne, jak na dość starą konstrukcję bogato wyposażone (ABS, 4xairbag, komp pokładowy, klima manual, elektr. szybyx2 + ogrzewane lustra, inteligentne wycieraczki, c.z, welur) i wygodne, z dość dużym bagażnikiem. Jakość materiałów we wnętrzu, w porównaniu do lanosa - to przepaść zlosnik.gif. Na plus dla Megane oczywiście - wiem, bo lanosa też miałem wink.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/renault/megane/i.html

> prosze tu masz dane techniczne meganek

wczoraj doszedłem do tego jak znaleźć masy pojazdów. Jednak to spalanie to kosmiczne podają oslabiony.gif to dane producenta czy znowu błąd na autocentrum??

Co do kombi a hb to róznica nie jest wielka 60 kg raptem to tak jakbym lekką osobę woził ze sobą. Kombi pakowniejsze, a nie wiadomo co bocian.... znaczy życie przyniesie i kiedy, wiec może się przydać bagażnik.

Napisano

co do kombi to jest duży pakowny ii ustawny bagażnik.

Jeden z kolegów napisał że niektóre wersje maja z tyłu tarcze i ze sa kosztowniejsze pewnie ma racje ale tez i lepiej hamuja. Przy okazji są wtedy montowane felgi i opony 15cali.

Dla mnie to zaleta ale......

Wadą w wersji kombi jest natomiast nagłosnienie tyłu, z tyłu masz głosniki 10ki zamontowane w podsufitówce!!!!!!

Całe szczescie że można wpakować w drzwi 16 cm głosniiki i fabryke basów do duzego bagażnika.

Napisano

> wczoraj doszedłem do tego jak znaleźć masy pojazdów. Jednak to spalanie to kosmiczne podają to

> dane producenta czy znowu błąd na autocentrum??

Spalanie jest niższe niz podają. 5,5-5,7l to w trasie jak jade we 2 osoby tak do 100km/h .A z klimą we wakacje 3 osoby i bagaż 110 km/h 6,5l .Najmniej pali do 90km/h i jak jade sam .W róznych warunkach bedzie palic inaczej .Ale np mniej niż foka II. wink.gif twoim powinienies zejśc do 5,2l/100km nawet .,chyba że bedziesz jężdził jak małzonka od Grzańca zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ja raczej oszczędnie jeżdżę rzadko przekraczam 140 przeważnie 100 do 120. Jak bedzie komputer to bede wiedział jak jeździć bo w lano to na wyczucie w zależności od załadowania i humoru wozu.

Co do nagłośnienia to zabieram głośnki z lana mam porzadne 160mm 2 razy 3 drożne na przód i 2 razy 2 rożne na tył narazie bedzie musiało starczyć jak w du.

Zastanawiam się czy moje borbety pasowały by do megan, bo jak nie to bym sprzedał i byłoby wieksze pole do popisu w szukaniu megan. Borbetki mam 14 ale tył wyglada tak: klikamy

Napisano

Ja mam megane 1ph2 w kombi z silniczkiem 1,4 16v z 2001r.

Nie mogę złego słowa powiedzieć na ten samochód bo jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.Spalanie to tak jak koledzy napisali wcześniej w mieście przy ciężkiej nodze koło 9l/100km.Jeszcze nigdy nie spaliła mi więcej niż 9l.Jeśli chodzi o porównanie piasty w bęben a piasty z tarczami wydatek jest podobny.Ja za piasty w bęben(bo takie mam) zapłaciłem 280,00zł natomiast kolega z tyłu ma tarcze i za piasty z tarczami bo występują razem zapłacił 250,00zł więc nawet jeszcze taniej niż ja.Fakt bagażnik dość pakowny choć sedan ma większy z tego co czytałem z danych.Jednak z kombi zawsze rozsuniesz sobie roletę i pakujesz po sam sufit.Jeśli chodzi o głośniki to fakt tylne są do bani ale nadrabiają przednie.Ogólnie autko w swojej klasie bardzo tanie i wygodne.

Mam lanosa jako drugie auto w HB i służy mi tylko jako auto do pracy i chyba do niczego innego to auto się nie nadaje.Przesiadając się z lanosa do meganki czuję się jakbym wsiadał do limuzyny wink.gif .

Napisano

> Ja raczej oszczędnie jeżdżę rzadko przekraczam 140 przeważnie 100 do 120. Jak bedzie komputer to

> bede wiedział jak jeździć

Chyba komputer pokazuje chwilowe spalanie hmm.gif, Ja nie mam komutera u siebie,to zawsze sprawdzam od wybicia pistoletu i na tym samym dystrybutorze.Wydaje mi sie dokładniej.Ale w przedziale 2a 3 tys jeżdze .

Napisano

komputer pokazuje średnie spalanie, chwilowe podczas jazdy, podczas postoju pokazuje - - - - -

Przed zakupem możesz sprawdzić błędy auta.

Źródło min. dialogsys:

1- włączamy funkcję diagnostyczną (wciśnięty przycisk ADAC i włączenie zapłonu bez uruchomienia silnika)

2- pojawi się test wyświetlacza i klikając odpowiednio przyciskiem ADAC (ten w w przełączniku wycieraczek) otrzymujemy wskazania:

--- 1 ilość paliwa w litrach

--- 2 przepływ paliwa w litrach (litry na gadzinę)- zazwyczaj 0- gdyż silnik musi wtedy pracować (ja to wykonywałem na postoju i zgaszonym silniku)

--- 3 wyświetlenie zapamiętanych usterek komputera: (t j d h

- lub w/w wspólnie)

t- oznacza wykrycie usterki na lini czujnika temperatury wody

j- oznacza wykrycie usterki na lini miernika poziomu paliwa

d- oznacza wykrycie usterki na temat przepływu paliwa od ponad 16 kilometrów

h- oznacza wykrycie usterki na lini miernika poziomu oleju

Zerowanie pamięci usterek (tzw. RESET):

1- wciskamy przycisk resetu wskazań czasowych (w czasie w/w operacji)

lub

2- zapamiętane usterki znikają również po odłączeniu akumulatora

------------------------------------------------------------------------------

Napisano
  • Autor

ooo bardzo fajna sprawa serdecznie dzięki. W du sprawdzasz błędy jak silnik oprze się o asfalt hehe.gif

coraz bardziej mi sie megan podoba grinser006.gif

Napisano

> coraz bardziej mi sie megan podoba

Polecam zaloguj się na megane.com.pl/index.htm

i daj ogłoszenie Kupię...... może akurat któryś z kolegów zmienia auto..... a przy okazji będziesz mógł przeczytac tam co się koledze z forum psuło na co zrzędził smile.gif jakie ma wyczyny itp , chyba że chcesz auto wypasione , sprowadzone, to dłuższe poszukiwanie ja szukałem ponad 3miesiące.

Jesli jeżdzisz dużo - zwłaszcza trasy polecam diselka.

Napisano

Kupiłeś już autko????Jeśli tak to pochwal się. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Kupiłeś już autko????Jeśli tak to pochwal się.

oglądałem fajną srebrną w kombiaczu przebieg idealny 120tys auto z LPG 2001. Cud, miód i naklejka z przebiegiem 310tys pod maską. Grzecznie podziękowałem. Naprawiłem lanosa i spalanie wróciło do normy ale nie przerywam poszukiwań.

Napisano

Hej

Miałem Lanosa 9 lat, z czego ja użytkowałem ok.5 lat, resztę czasu ojciec. Megane ma jakby Ci to powiedzieć bez naciągania - inny, lepszy komfort pracy całego auta, plastiki nie trzeszczą jak w Lanku, choćby kultura pracy skrzyni biegów i sprzęgła jest na plus, zawieszenie (u mnie twardsze amory akurat) nieporównywalne z bujającym w lanku, bagażnik rewelacyjny (mam sedana). Hamulce znów rewelacyjne (ale znów mam nacinane i nawiercane) Co do spalania rzeczywiście jest sporo niższe niż w Lanku 1.4. Mój silnik pewnie Ciebie nie zainteresuje w zakupie -1.4 8V natomiast był trochę dłubany, m.in inny wałek i kilka dupereli. W praktyce lekko odjeżdża wersji 1.6 8V. Spalanie w mieście przy normalnej jeździe 7,5-8l, jazda w stylu kapelusz - można zejść do 7l, przy but.gif wciąga 10, max 12l ale to jazda do odcinki więc Lanos 1.4 takich wyników nie osiągał (palił zawsze minimum 9-10l przy normalnej jeździe). W trasie nie ma co pisać bo to żaden wyznacznik. Natomiast silnik jest głośny i auto na pewno nie jest tak trwałe jak Lanos - szybciej zużywają się końcówki drążków, tłumik środkowy, co 6 m-cy masz do wymiany gumy stabilizatora, poza tym, np. przepala się podświetlenie zegarów. Reasumując prowadzenie, komfort oraz jakość wykonania - klasa wyżej ale co do awaryjności to może auto na drodze Ci nie stanie zlosnik.gif natomiast na Lanku mogłem bardziej polegać w tej kwestii. Silniczek 1.4 16v o którym pisałeś godny polecenia, z budą kombi tworzy zgrany duet, auto pakowne i dość ekonomiczne, jak będziesz dbał to będziesz ok.gif (znajomy ma ponad 5 lat właśnie taką wersję, natłukł prawie 200km i jest happy) Aha ostatnie - części bardzo tanie i łatwo dostępne

Pamiętaj na koniec - dużo zależy od egzemplarza, ja swoim jeździłem 3 lata bezawaryjnie a na początku przyszło się sporo rzeczy powymieniać. To nie jest stara dobra Toyota buu.gifzlosnik.gif

Napisano

> oglądałem fajną srebrną w kombiaczu przebieg idealny 120tys auto z LPG 2001. Cud, miód i naklejka z

> przebiegiem 310tys pod maską. Grzecznie podziękowałem. Naprawiłem lanosa i spalanie wróciło do

> normy ale nie przerywam poszukiwań.

Wpadnij na opłatkowego spota właścicieli Renault, w terminie który Ci podałem to wszystkiego się dowiesz "na żywo".A i przy okazji napijesz się z nami. pub2.gif

18 grudnia godz.16.30 parking Reala na Jana Pawła.

Napisano

Cześć,

ja jestem przypadkowym posiadaczem Megane I Classic z 1997 roku z silnikiem 1,6 8V. Przypadkowym, bo kupiłem ją jako auto zastępcze po rozbiciu poprzedniego, ale jeżdżę nim już pół roku i chyba go zostawię, tak mi przypasował:)

Kasy włożyłem w niego od razu na starcie sporo, bo ok. 4kpln, ale ja jestem maniakiem i lubię mieć wszystko zrobione jeszcze zanim da znać że pada wink.gif

Blacharsko - wymiana progów, kawałek błotnika, mocowanie amortyzatora tył, wszystko już rdza wcinała, oraz kawałek pod akumulatorem z przodu był wyżarty.

Mechanicznie - nowe kompletne hamulce przód i tył, nowy tłumik, nowa nagrzewnica i wymiana wszystkich lampek podświetlenia, jutro oddaję na nową półośkę i wymianę kompletnego rozrządu.

Zawieszenie wymienione rok temu kompletne - auto od kumpla, z polskiego salonu, bezwypadkowe więc stwierdziłem, że warto zainwestować.

Komfort jazdy wyższy niż np. w SpaceStarze z 2003 roku, czy ww. Lanosie, ja mam akurat wersję bieda - wspomaganie i centralny, ale póki co wystarcza.

Silnik żwawy, świetna "trójka", poruszanie się na trzecim biegu jest możliwe w zakresie 30 - 120 km/h bez wysiłku dla silnika, tzn. nie wchodząc na maksymalne obroty. Spalanie - od 6,5 na trasie, przy ciężkiej nodze - nie jeżdżę szybko, ale dużo przyspieszam, szybko się rozpędzam, do 9,5 litra teraz w zimie przy zalożeniu trasa/miasto 40/60.

Jedna niesamowita zaleta - nie widziałem nigdy większego bagażnika wink.gif

Powinien być wzorowym autem mafii - niepozorny, z bagażnikiem na 6 nieboszczyków bez upychania zlosnik.gif

Napisano

> Jedna niesamowita zaleta - nie widziałem nigdy większego bagażnika

potwierdzam ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.