Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

błąd EGR i przepływomierza

Featured Replies

Napisano

witam. dzis zaczął mi szwankowac samochód. po odpaleniu potrafił zgasnąc odrazu lub obroty spadały i wzrastały. podłączyłem kompa i zczytałem błędy. wyszło P0400 usterka EGR i P0100 usterka przepływomierza. samochód jest zmulony jak cholera. mam pytania do znawców tematu. czy EGR i przepływka pracują zaleznie od siebie????? patrzyłem na wartości na kompie podczas pracy silnika na biegu jałowym i zdziwiła mnie jedna rzecz. mass air flow sensor pokazywało wartosc około 480-500 mg/strk a pochwili wskakiwala wartość 1450-1520 mg/strk. jaka powinna byc prawidłowa wartosć???? samochód kopci no czarno słabo wchodzi na obroty. błędy dało sie wykasowac. czy szukac przyczyny w zaworze egr czy w przepływce. bede wdzięczny za jakąs rade. pozdrawiam.

Napisano

> mass air flow sensor pokazywało wartosc

> około 480-500 mg/strk a pochwili wskakiwala wartość 1450-1520 mg/strk.

> jaka powinna byc prawidłowa wartosć?

Prawidłowa wartość to 300-450 mg/suw i lekko rośnie po ok. półminucie do ok. 500-650 mg/suw.

Szukaj przepływki, a przynajmniej przyjrzyj się obecnemu.

Napisano
  • Autor

> Prawidłowa wartość to 300-450 mg/suw i lekko rośnie po ok. półminucie do ok. 500-650 mg/suw.

> Szukaj przepływki, a przynajmniej przyjrzyj się obecnemu.

dzięki za info. dzis wymienilem przepływkę i wszystko wróciło do normy. przejechałem po wymieanie około 20 km i samochod zachowuje sie dobrze wkręca sie na obroty i nie brakuje mu mocy. jest bardziej dynamiczny w dolnym przdziale obrotów. wydaje mi sie ze jest nawet troche lepiej niz było przed wymianą kiedy jeszcze przeplywka działa dobrze. koszt operacji to przepływka oryginał boscha za 340zł. pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.