Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak reakcji na ruszanie zaplonem w 1.4

Featured Replies

Napisano

Witam od sporego czasu mam problem z nierówna praca silnika uniacza 1.4 na gazie jak i benzynie wymienialem kopolke palec przewody swiece .Jak krece zapłonem silnik wogole nie reaguje wymienilem tez przewod od serwo bo syczal prosze o pomoc bo juz sam naprawde niewiem co jest.

Napisano

uzupełnij profil

odepnij gumowy przewód od digiplexa- jak obroty nie spadną to on będzie winowajcą

Napisano

w 1.4 masz zapłon elektroniczny i raczej obrót aparatem nic nie zmieni

a kopułka piszę się przez UUUUU wpysk.gif

jak pisał Triski, sprawdź czy map sensor działa poprawnie, potem zerknij do silnika krokowego i do przepustnicy, bo na gazie jak na sucho robi, to mogła się zabrudzić i benzyna jej teraz nie umyje

Napisano
  • Autor

> uzupełnij profil

> odepnij gumowy przewód od digiplexa- jak obroty nie spadną to on będzie winowajcą

kolego przy moim digipexie niema zadnego gumowego przewodu jest tylko kosta do wpiecia mam model 439 m digiplex 2

Napisano
  • Autor

> w 1.4 masz zapłon elektroniczny i raczej obrót aparatem nic nie zmieni

> a kopułka piszę się przez UUUUU

> jak pisał Triski, sprawdź czy map sensor działa poprawnie, potem zerknij do silnika krokowego i do

> przepustnicy, bo na gazie jak na sucho robi, to mogła się zabrudzić i benzyna jej teraz nie

> umyje

map sensor czyli? przepustnice czyściłem a silniczek wymieniałem .Skoro twierdzisz ze ma elektroniczny zapłon to jak ustawić zapłon kumpel ma tipo z tym silnikiem i jak kreci kopułą to mu reaguje gaśnie itd ma identyczny zapłon.

Napisano

> kolego przy moim digipexie niema zadnego gumowego przewodu jest tylko kosta do wpiecia mam model

> 439 m digiplex 2

to wepnij kolego ten przewód bo on tam musi być a pozniej zadawaj kolejne pytania

Napisano

> map sensor czyli? przepustnice czyściłem a silniczek wymieniałem .Skoro twierdzisz ze ma

> elektroniczny zapłon to jak ustawić zapłon kumpel ma tipo z tym silnikiem i jak kreci kopułą

> to mu reaguje gaśnie itd ma identyczny zapłon.

map sensor czyli digiplex który steruje zapłonem a kolega w tipo ma 1.4 ale na gaźniku

przewód gumowy do mapsensora czyt. digiplexa 2 idzie do przewodu do serwa

Napisano
  • Autor

> to wepnij kolego ten przewód bo on tam musi być a pozniej zadawaj kolejne pytania

kolego ale on jest od dołu czy jak ? z góry dzieki

Napisano
  • Autor

> kolego ale on jest od dołu czy jak ? z góry dzieki

dobra dzieki panowie ide sprobowac

Napisano

1062_1.jpg

po prawej stronie wtyku masz wystający kruciec, w niego wpinasz gumowy wężyk który idzie do przewodu kolektor-serwo

Napisano
  • Autor

> dobra dzieki panowie ide sprobowac

przewod spadł chyba nei byl założony uniacz chodzi normalnie dzieki wielkie chłopaki

Napisano
  • Autor

> po prawej stronie wtyku masz wystający kruciec, w niego wpinasz gumowy wężyk który idzie do

> przewodu kolektor-serwo

uniacz chodzi normalnie z gory dziekuje wam panowie nikt z mechaników nawet nie wiedział co jest dzieki wielki!!!

Napisano

> przewod spadł chyba nei byl założony uniacz chodzi normalnie dzieki wielkie chłopaki

to teraz jeszcze odepnij klemę od aku w celu zresetowania kompa bo mógł błąd złapać

Napisano

Apropo czy z wypiętym przewodem do digiplexa da się jeździć?

Napisano

> Apropo czy z wypiętym przewodem do digiplexa da się jeździć?

Chodzi Ci o kostkę? - to nie, natomiast jeśli o przewód od podciśnienia to tak. zlosnik.gif

Napisano

> Chodzi Ci o kostkę? - to nie, natomiast jeśli o przewód od podciśnienia to tak.

Oczywiście chodzi o przewód podciśnienia bo się na mrozie wziął i up.dolił

Będzie więcej palił? Ewentualnie jakieś innych kłopotów mogę się spodziewać

Napisano

> Oczywiście chodzi o przewód podciśnienia bo się na mrozie wziął i up.dolił

> Będzie więcej palił? Ewentualnie jakieś innych kłopotów mogę się spodziewać

proszę Cię, kawałek takiego przewodu to grodze 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Oczywiście chodzi o przewód podciśnienia bo się na mrozie wziął i up.dolił

> Będzie więcej palił? Ewentualnie jakieś innych kłopotów mogę się spodziewać

Deczko będzie bardziej mulasty, ale i tak większość posiadaczy aut wyposażonych w digiplexa 2 nie zwraca na to uwagi - ba nawet nie wiedzą o jego istnieniu zlosnik.gif

A schlać też może troszkę więcej - ale jak Ci si nie odpali tryb rajdowy to praktycznie nie poczujesz różnicy zlosnik.gif

Napisano

> proszę Cię, kawałek takiego przewodu to grodze

urwałem ten plastik wychodzący z digi. A jakoś nie chce mi się tego ruszać rotfl.gif

Napisano

> urwałem ten plastik wychodzący z digi. A jakoś nie chce mi się tego ruszać

aha to troszku kupsztal 270751858-jezyk.gif

Napisano

> aha to troszku kupsztal

kupsztal jak nic. Może coś dokleję na wiosnę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.