Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inny alternator (mocniejszy) do fiata punto I 1.1 8v

Featured Replies

Napisano

Witam! Jak w temacie, mam pytanie/prośbę czy ktoś jest w stanie pomóc mi w takiej materii? Precyzując moje zamiary :

chciałbym zmienić alternator w moim kropku z rakietą 1.1 pod maską z 98 roku (grudzień) bez klimy. Chciałbym zmienić go na jakiś "mocniejszy" i to nie tylko ze względów wytrzymałościowych, ale również na taki który wytwarza mocniejszy prąd, żeby był w stanie udźwignąć mi całe audio 270751858-jezyk.gif Czy ktoś już miał styczność z taką tematyką? Jaki by podpasował czy coś? Z góry bardzo dziękuje! smile.gif

(P.S. Jeżeli coś źle umieściłem, temat zły dałem etc. to proszę o poprawienie)

Napisano

skoro masz bez klimy to pewnie gdzieś w granicach 75A

szukaj altka z wersji z klimą tam miał coś koło 90A to najprostsza zmiana praktycznie p&p

w każdym innym wypadku jest już na zasadzie prób

Napisano

Skoro 1.1 to fire , więc pasuje każdy alternator z rodzinki fire-ów wink.gif Więc szukaj czegoś większego z takiego silniczka. Najprościej będzie oczywiście zamontować od wersji z klimą jak to napisał kolega jian ok.gif

Napisano
  • Autor

hmmm.. ciekawe propozycje smile.gif bo powiem szczerze że miałem ukierunkowane myślenie pt. żeby kupić np. od wersji z dieslem, ale rzeczywiście, jak by znaleźć od wersji z klimą (tylko czy te silniki w ogóle miały klimę zeby.GIF ) to było by super smile.gif żadnego większego dłubania i przerabiania smile.gif

Napisano

65A bez klimy, 75A z klimą. Jedynie Punto 90/GT/TD z klimą mają 85A ale te altki nie podchodzą do Fire. Altek z wersji z klimą nie podchodzi do wersji bez bo ma inne mocowanie (jest na osobnej łapie bo w miejscu altka jest sprężarka klimy)

Napisano

> 65A bez klimy, 75A z klimą. Jedynie Punto 90/GT/TD z klimą mają 85A ale te altki nie podchodzą do

> Fire. Altek z wersji z klimą nie podchodzi do wersji bez bo ma inne mocowanie (jest na osobnej

> łapie bo w miejscu altka jest sprężarka klimy)

spoko napisałem że nie pamiętam wink.gif

w domu mogę poszukać mocniejszego altka ale potrzebował bym vin auta

Napisano

a czy altki bez wspomagania i z wspomaganiem mają inną moc ?

Napisano

> a czy altki bez wspomagania i z wspomaganiem mają inną moc ?

Nie. Poza tym bez znaczenia to jest bo w mk1 wspomaganie nie jest odbiornikiem elektrycznym.

Napisano

nie sprecyzowałem pytania bo mi chodzi o mk2

Napisano

> nie sprecyzowałem pytania bo mi chodzi o mk2

Temat jest o mk1 i stąd taka moja odpowiedź. Sprawdź w instrukcji obsługi auta czy jest różnica pomiędzy altkami. Moim zdaniem nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.