Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[mk1] wylaczenie stacyjki nie wylacza wentylatora.

Featured Replies

Napisano

Witam;)

Jakis tydzien temu wymienialem nagrzewnice i od tego czasu (choc cos mi swita ze moze chwile wczesniej tez to bylo...) po wylaczeniu stacyjki nie wylacza sie nawiew wentylatora... Co zepsulem? ;P

I skoro juz przy elektryce jestesmy to czy tylna wycieraczka nie powinna czasem chodzic z przerwami? Mi po wlaczeniu zamiata bez przerw wink.gif

Napisano

> Witam;)

> Jakis tydzien temu wymienialem nagrzewnice i od tego czasu (choc cos mi swita ze moze chwile

> wczesniej tez to bylo...) po wylaczeniu stacyjki nie wylacza sie nawiew wentylatora... Co

> zepsulem? ;P

Nic, w mk1 wentylator chłodnicy działa chwilę po zgaszeniu silnika

> I skoro juz przy elektryce jestesmy to czy tylna wycieraczka nie powinna czasem chodzic z

> przerwami? Mi po wlaczeniu zamiata bez przerw

nie powinna, chodzi ciągle

Napisano
  • Autor

Sorka, nie napisalem ze chodzi o wentylator od ogrzewania wink.gif musze go po wylaczeniu stacyjki recznie wylaczyc dajac pokretlo na pozycje zero...

Napisano
  • Autor

troche poczytalem i prawdopodobnie siadl jakis przekaznik... gdzie moge go znalezc?

Napisano
  • Autor

a teraz cos znalazlem ze to moze byc rezystor dmuchawy nawiewu... tylko gdzie go znalezc :/ ?? confused.gif

EDIT:

tylko ze z rezystorem cos jest nie tak jesli ktorys bieg nie dziala, a mi dzialaja wszystkie tylko po wylaczeniu stacyjki sie nie wylacza dmuchawa...

Napisano

u mnie problem taki ze jak lekko dotkne kluczyka w stacyjce to wylacza mi sie wentylator ogrzewania i swiatla przednie slinka.gif

> a teraz cos znalazlem ze to moze byc rezystor dmuchawy nawiewu... tylko gdzie go znalezc :/ ??

> EDIT:

> tylko ze z rezystorem cos jest nie tak jesli ktorys bieg nie dziala, a mi dzialaja wszystkie tylko

> po wylaczeniu stacyjki sie nie wylacza dmuchawa...

Napisano
  • Autor

Widze ze to jakas ciezsza sprawa... Gdzie w ogole mam szukac usterki: w rejonie dmuchawy, za przelacznikami nawiewu, przy stacyjce czy przy bezpiecznikach?

Napisano

> Widze ze to jakas ciezsza sprawa... Gdzie w ogole mam szukac usterki: w rejonie dmuchawy, za

> przelacznikami nawiewu, przy stacyjce czy przy bezpiecznikach?

Musisz przewertować całą instalację. Być może coś źle połączyłeś.

Napisano
  • Autor

dzisiaj zauwazylem ze wycieraczki (i przednie i tylna) tez sie nie wylaczaja po wylaczeniu stacyjki... :/ jakis pomysl?

Napisano

> dzisiaj zauwazylem ze wycieraczki (i przednie i tylna) tez sie nie wylaczaja po wylaczeniu

> stacyjki... :/ jakis pomysl?

Rozpinałeś kostkę stacyjki? Gdzieś jest coś nie tak więc na początek posprawdzaj wszystkie kostki które rozpinałeś i wszystkie przekaźniki po drodze. Trochę jest ich przy skrzynce bezpieczników, trochę w schowku pasażera i jeśli pamiętam to również w komorze silnika.

Napisano
  • Autor

> Rozpinałeś kostkę stacyjki? Gdzieś jest coś nie tak więc na początek posprawdzaj wszystkie kostki

no jak robilem nagrzewnice to wszystko od kierownicy odlaczalem... ale wszystko tez wpialem na swoje miejsce (kazda wtyczka inna wiec nie da sie pomylic...)

> które rozpinałeś i wszystkie przekaźniki po drodze.

no wlasnie te w schowku po kolei wyjmowalem i dmuchawa nie przestawala dzialac, zaraz pokombinuje z tymi przy bezpiecznikach

> bezpieczników, trochę w schowku pasażera i jeśli pamiętam to również w komorze silnika.

no wlasnie w komorze silnik znalazlem takie duuuze bezpieczniki i po wyjeciu jednego dmuchawa przestala dzialac, no ale bezbiecznik w dobrym stanie wiec to nie to.

A gdzie sa jakies przekazniki w komorze silnika?

Napisano

Koło bezpieczników powinny być. Poszukaj pod tym plastikiem na podszybiu, za obudową filtra.

Napisano
  • Autor

> Koło bezpieczników powinny być. Poszukaj pod tym plastikiem na podszybiu, za obudową filtra.

znalazlem tam dwa kabelki nie podlaczeone do niczego wink.gif ale tez nie ma tam gdzie je podlaczyc... jeden czarny "żeński" a drugi z czerwona koncowka. moze sa od czegos czego nie ma w mojej wersji...

dodatkowo przed chwila znowu zdjalem kolumne i sprawdzylem wszystkie polaczenia przy stacyjce i jest ok.

jesli chodzi o przekazniki w schowku to nie sa one od dmuchawy i wycieraczek by wyjmowalem kazdy po kolei a dmuchawa nadal dzialala.

Dmuchawa i wycieraczki przestaja dzialac jak wyjme jeden duuzy bezpiecznik z tej mini skrzyneczki zaraz obok akumulatora (na prawo od niego)...

Z tego wynika ze musi GDZIEŚ byc wspolny przekaznik dla dmuchawy i wycieraczek... Tylko gdzie... :/

Napisano
  • Autor

ZNALAZLEM yay.gifwinner.gif001.gif

zeby.GIF

i dla potomnych spiesze ze wzkazowka wink.gif

otoz okazalo sie ze przekaznik od wycieraczek i dmuchawy jest w skrzynce bezpiecznikow (na lewo od kierownicy tam gdzie wiekszosc bezpiecznikow) ale jakby po drugiej stronie scianki z bezpiecznikami. Trzeba wlozyc reke od drugiej strony scianki na ktorej sa bezpieczniki. Jest tam dosc duzo przekaznikow. Wystarczylo ze tylko je podociskalem i wszystko juz jest ok zeby.GIFdrive.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.