Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nigdy się nie psujące - Toyota

Featured Replies

Napisano

panowie w nigdy się nie psującej marce a konkretnie Yaris II zapaliła się kontrolka ABS , tester powiedział że lewy tylny czujnik ebe . Serwis oblukał czy kable się nie urwał , ale było ok. Więc zamówiłem czujnik i czkam na ponowną wizytę . Ale wczoraj lampka sobie zgasła i ABS dział , natomiast dzisiaj rano odpaliłem furę lampla zgasła i poszedłem się odsiężać wracam do fury znów się pali . Potem w ciągu dnia znów zgasla .

Ma ktoś jakąś diagnozę ?

Napisano

przecież masz diagnozę. a że czasem dostaje styk, to nie znaczy że działa smile.gif

Napisano
  • Autor

> przecież masz diagnozę. a że czasem dostaje styk, to nie znaczy że działa

tyle to wiem , szukam przyczyny przerywania np niestykającej kostki. samochody mają nieraz jakie choroby które występują w danym modelu .

Np wspomniany yaris ma chorobę tylnych łozysk padaja coś koło 80 kkm .

Napisano

W naszej Yarisce też co jakiś czas się zapalała kontrolka ABS na szczęście na gwarancji jeszcze - serwis stwierdził awarię czujnika ABS. Gdy pojechałem na wymianę okazało się , że jeszcze dodatkowo trzeba wymienić pierścień ABS bo był pęknięty. Serwis twierdził ,że to pierwszy taki przypadek w Yarisie II niewiem.gif

Napisano

pamiętam że był service manual Toyoty odnośnie feleru w tynich czujnikach ABS'u w jarkach...

co sprytniejszy DS lub mechanik powienien to znać

Napisano
  • Autor

> W naszej Yarisce też co jakiś czas się zapalała kontrolka ABS na szczęście na gwarancji jeszcze -

> serwis stwierdził awarię czujnika ABS. Gdy pojechałem na wymianę okazało się , że jeszcze

> dodatkowo trzeba wymienić pierścień ABS bo był pęknięty. Serwis twierdził ,że to pierwszy taki

> przypadek w Yarisie II

tak tak oni w ASO zawsze maja pierwsze przypadki u mnie w firmie lata pare dziesiatek yarków i w paru tylnie łozyska przy ok. 80 kkm powiedziały papa. Kolo w serwisie , tez na pocztku podejrzewał łozysko i ten nieszczesny pierscien który jest podobno zintegrowany z bebnem .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.