Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wpływa na zwiększone spalanie ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Pytanie jak w temacie, co może wpłynąć na podwyższone spalanie ? Pomijamy ciężką nogę 270751858-jezyk.gif Astra C16SE spalanie z ostatniego tygodnia jazda oszczędna 60%-trasa 40%-miasto wyszło 11l/100km. Moim skromnym zdaniem troszkę dużo... Do tego czasami dodając gazu obroty spadają zatrzymując się na 1500obr/min i tak zostają. Aby obroty powróciły do normy trzeba zgasić silnik i odpalić jeszcze raz. Żadnych błędów nie wywala.

Napisano

A jesteś pewien, że to nie kwestia panującej pogody? Niska temperatura, śnieg i nawet z Astry robi się mały czołg. Szczególnie przy krótki odcinkach po mieście.

Napisano
  • Autor

> A jesteś pewien, że to nie kwestia panującej pogody? Niska temperatura, śnieg i nawet z Astry robi

> się mały czołg. Szczególnie przy krótki odcinkach po mieście.

Mój najkrótszy odcinek to 21km. Po 2km silnik rozgrzany, wydaje mi się że spalanie 9l byłoby jeszcze ok ale 11l ? I tak jak mówiłem jeździłem spokojnie.

Napisano

> Mój najkrótszy odcinek to 21km. Po 2km silnik rozgrzany, wydaje mi się że spalanie 9l byłoby

> jeszcze ok ale 11l ? I tak jak mówiłem jeździłem spokojnie.

mnie regularnie przy tej pogodzie X16SZR i jeździe z dala od miast; pochłania 12l LPG palacz.gif co też mnie irytuje

Napisano
  • Autor

> mnie regularnie przy tej pogodzie X16SZR i jeździe z dala od miast; pochłania 12l LPG co też mnie

> irytuje

Dobra czyli można przyjąć że to normalne smile.gif

Napisano

> Dobra czyli można przyjąć że to normalne

normalne by był jak by była sensowna cena przy dystrybutorze zlosnik.gif , a tak to jakieś turbinki trzeba by zamontować zlosnik.gif

Na chwilę obecną mamy mi większe opory toczenia; kilkanaście-kilkadziesiąt kg zlodowaciałego śniegu podoczepianego do podwozia, śnieg w nadkolach ocierający o opony, wychłodzone powietrze, zmarznięty smar, dłuższy czas na rozgrzanie się cieczy chłodzącej ( większość od razu daje nawiew na max hot do wewnątrz ), dodatkowe odbiorniki tj. ogrzewanie tylnej szyby, nadmuch

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.