Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik cieczy w termostacie w 900 rezystancja sprawnego?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie jaka ma rezystancje czujnik w termosie?.

Nikt nie wie...

Napisano

> jak w temacie jaka ma rezystancje czujnik w termosie?.

> Nikt nie wie...

dwie minuty szukania w sam naprawiam:

284507168-temp.GIF

post-127740-14352510892909_thumb.gif

Napisano
  • Autor

Ok dzięki szukałem ale gdzieś go minąłem wink.gif.

Aha no i w sumie co oznacza te Q? bo omy to omy a q co mam wtedy ustawić na mierniku jaki zakres?.

Napisano

> Ok dzięki szukałem ale gdzieś go minąłem .

> Aha no i w sumie co oznacza te Q? bo omy to omy a q co mam wtedy ustawić na mierniku jaki zakres?.

ktoś poprostu tak zaznaczył Ohmy,przynajmniej na to wygląda,bo już przerabiałem temat i wartości się zgadzają po zmierzeniu na ohmomierzu...

Napisano
  • Autor

Bo tak właśnie patrze q co jest grane grinser006.gif.

A jak sprawdzić czujnik ten w głowicy od kontrolki z płynu 1 kabel na wtyczke czujnika a 2 gdzie bo jest tylko 1 kabel do tego czujnika?

Napisano

to jest czujnik na bimetal i służy tylko do sygnalizacji przegrzania płynu chłodniczego.mase bierze z głowicy,a jak jest za wysoka temperatura,to bimetal "puszcza" mase i zapala Ci się kontrolka na liczniku. jeśli bedzie walnięty to będzie Ci żażyć kontrolka,lub nie zapali się wcale gdy płyn będzie bulgotac...

Napisano
  • Autor

> to jest czujnik na bimetal i służy tylko do sygnalizacji przegrzania płynu chłodniczego.mase bierze

> z głowicy,a jak jest za wysoka temperatura,to bimetal "puszcza" mase i zapala Ci się kontrolka

> na liczniku. jeśli bedzie walnięty to będzie Ci żażyć kontrolka,lub nie zapali się wcale gdy

> płyn będzie bulgotac...

Własnie brałem mase z głowicy i zero pomiaru, a kontrolka świeci napewno bo jak myłem karcherem silnik to gdzieś sie zalał kabel z czujnika i świeciła lampka.

Lambda sprawdzona na początku ma ok 6ohm i spada do ok 3o, wtrysk też ok 2,4o jutro sprawdzam reszte dam znać.

Co jest efektem spalania 9l. może poprostu sam termostat.

Napisano

odepnij konektorek z czujnika,przyłóż go do masy i powinna sie świecić kontrolka.jeśli nie świeci to albo żarówka do wymiany,albo kabel przegnił

Napisano
  • Autor

Witam czujnik na termostacie ma mieć ok 2400-2600 o a mój ma 8,6 k O ! w temp powietrza ok 0C Czy to normalne???.

Dodam że po odpaleniu chodził na wolnych przez ok 4min i czujnik pokazywał wartośc ok 1 k o Co jest grane?.

Napisano

Może tak być- wartość rezystancji czujnika jest odwrotnie proporcjonalna do temperatury,czyli niska temperatura=wysoka rezystancja. a tamta wartość w książce podana jest dla czujnika w temperaturze 20*C,wiec aby sprawdzić czy wartości mieszczą się w tolerancji,musiałbyś mieć go w temperaturze ok 20*C.

na mój gust,on jest sprawny i nie musisz szukać dziury w całym:P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.