Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra C - Zakup

Featured Replies

Napisano

Witam, juz niebawem bede szukać nowego autka, z żoną celujemy w Vectre C lub signum (oba przed liftem.)

Żona sklania sie tylko do diesla a ja myśle jeszcze o benzynie która lubi sie gazować.

Jakie silniki polecacie w tym autku z dieslem pod maska oraz z benzyną + dobre lpg.

Co boli te dwa samochody maja jakies typowe swoje bolaczki, na co zwracać uwage przy oglądniu.

Za każda porade wielkie dzieki

Pozdrawiam zlosnik.gif

Napisano

> Jakie silniki polecacie w tym autku z dieslem

przed liftem masz albo 2,0 DTI albo 2,2 DTI - napewno drugi jest lepszy ze względu na trochę większa moc

> pod maska oraz z benzyną + dobre lpg.

bez problemów możesz zagazowac silnik 1,8

silnik 1,6 słaby do tego auta...

Napisano

> przed liftem masz albo 2,0 DTI albo 2,2 DTI - napewno drugi jest lepszy ze względu na trochę

> większa moc

1,9 CDTI też występują

Napisano

> Witam, juz niebawem bede szukać nowego autka, z żoną celujemy w Vectre C lub signum (oba przed liftem.)

> Żona sklania sie tylko do diesla a ja myśle jeszcze o benzynie która lubi sie gazować.

> Jakie silniki polecacie w tym autku z dieslem pod maska oraz z benzyną + dobre lpg.

Jako bardzo świeży użytkownik vectry c 2.2dti gts (auto jeszcze nie przerejestrowane) mogę dać pomacać skromny.gif

Ogólnie po 1000km wrażenia całkiem pozytywne, jest wszystko co ma być, auto przyspiesza, hamuje i skręca bardzo przyzwoicie, miejsca w środku ma sporo, tylko zimą gleba trochę dokucza zlosnik.gif

Napisano

Diesle przed liftem raczej nie najlepsze, kupa bolączek i mało inteligentne rozwiązania. Co prawda jak dobrze trafisz to będzie jeździł bez większych problemów, ale jak będziesz miał pecha to skarbonka bez dna. Poliftowe to już inna bajka ale i ceny też.

Napisano

> Witam, juz niebawem bede szukać nowego autka, z żoną celujemy w Vectre C lub signum (oba przed

> liftem.)

> Żona sklania sie tylko do diesla a ja myśle jeszcze o benzynie która lubi sie gazować.

> Jakie silniki polecacie w tym autku z dieslem pod maska oraz z benzyną + dobre lpg.

> Co boli te dwa samochody maja jakies typowe swoje bolaczki, na co zwracać uwage przy oglądniu.

> Za każda porade wielkie dzieki

> Pozdrawiam

Witam,

Mam vectrę c, 2002, 2.2 DTi, 125 KM, klima 2-strefowa, 8xPP, szyberdach, elektryczne szyby przód/tył, tempomat, ABS/ESP itp. Generalnie dobrze wyposazony. Wóz jest super, jeżdzę od pażdziernika 2009, zrobiłem prawie 17 tys (generalnie niedużo,ale na razie nie mam potrzeb jazdy).Kupiona od 1 właściciela z salonu z Polski. Stan bdb.

Krótko ocenię - silnik ( dla mnie) super - b. dynamiczny, oszczędny, sprawdzałem sam w lecie na kompie pokładowym zuzycie - przy jeżdzie "kapelusznika" 70-90 km/h komputerek wskazał 4,4 l/100 km. Dla mnie rewelacja cool.gif. Przy jeżdzie miejskiej 6-8 l/100 km. Silnik dobrzez wyciszony. Spece mówia, że są problemy z pompami. U mnie nic takiego nie ma (przynajmniej w tej chwili). Przebieg oryginalny (sprawdzany w Oplu) 153 tys. Olej wg instrukcji fabrycznej wymienia się po 30 lub 50 tys (przedłuzone przebiegi) ale ja ostatnio wymieniłem bodaj po 15 tys.

Karoseria - bez żadnych śladów rdzy, dobrze zabezpieczona, miejsca w środku b. duzo (mam 186 cm wzrostu !), kufer duzy.

Zawieszenia - miesiąc temu wymieniałem kpl wahacz. wziąłem porządny (żadne podróbki) firmy TRW - 550 zł. Ale poza tym żadnych innych luzów, stuków itp.

Generalnie jestem bardzo zadowolony ! Wiem, że są pewnie lepsze samochody ale na pewno są i gorsze wink.gif Dla mnie jest OK.

Być może w przyszłym roku (jak dobrze pójdzie) bedę chciał go sprzedać. Ma zamiar załozyc osrodek szkolenia kierowców i będę chciał kupić wóz taki jak maja ośrodki egzamionowania w okolicy tj. Lublin - toyota yaris lub Tarnobrzeg - peugeot 207. Ale czas pokaże.

Osobiście polecam zakup vectry c. signum nie znam ale podobno jest bliźniacza więc chyba jest podobnie.

Pozdrawiam palacz.gif

Napisano

> 8xPP,

Nawiazujac do Twojej wypowiedzi, to wydaje mi sie ze VC nie ma 8PP tylko 6. Spotkalem sie z opiniami na innych forach, ze kurtyny liczone sa podwojnie, a faktycznie punktow z napisem Airbag jest tylko 6.

Patrze teraz w instrukcje i jest mowa o:

- poduszkach kierowcy i pasazera

- poduszkach bocznych

- kurtynach, ktore oslaniaja boczne szyby+kierowcy

Niby to drobnostka, jednak dziala na wyobraznie kupujacego, bo lepiej miec 8, niz 6:)

Jesli sie myle, to mnie poprawcie:)

Napisano
  • Autor

Czyli ogólnie z diesli polecane bardziej 2.2

a co myślicie o benzynie 2.2 lubi sie gazować czy nie za bardzo ?? (taką własnie jeździlem od wujka w automacie i podobała mi sie moc było jej wystarczajaco )

Napisano
  • Autor

> Jako bardzo świeży użytkownik vectry c 2.2dti gts (auto jeszcze nie przerejestrowane) mogę dać

pomacać

Chetnie bym spojrzał na twoja vectre z tym silniczkiem żeby zobaczyć jaka ma kulture pracy itd. bo nie mialem styczności z tym dieslem. A jako ze jestesmy z jednego osiedla to można sie kiedys spotkać.

Pozdrawiam

Napisano

> Nawiazujac do Twojej wypowiedzi, to wydaje mi sie ze VC nie ma 8PP tylko 6. Spotkalem sie z

> opiniami na innych forach, ze kurtyny liczone sa podwojnie, a faktycznie punktow z napisem

> Airbag jest tylko 6.

> Patrze teraz w instrukcje i jest mowa o:

> - poduszkach kierowcy i pasazera

> - poduszkach bocznych

> - kurtynach, ktore oslaniaja boczne szyby+kierowcy

> Niby to drobnostka, jednak dziala na wyobraznie kupujacego, bo lepiej miec 8, niz 6:)

> Jesli sie myle, to mnie poprawcie:)

Tzn w mojej vectrze jest 8 pkt z napisem airbag smile.gif

Poduszka kierowcy - 1, poduszka pasażera - 2, poduszki (kurtyny) na przednich słupkach - 3 i 4, poduszki (kurtyny) na środkowych słupkach - 5 i 6 oraz poduszki w fotelach - 7 i 8. Tak mam. Ale jeśli sposób liczenia jest różny - to nie dyskutuję, bo nie wiem niewiem.gif

Dodatkowo mam jeszcze punkty z tyłu, na tylnych słupkach, ale tam już mam tylko punkty, bez napisów AIRBAG, czyli poduszek nie ma skromny.gif

Napisano

> a co myślicie o benzynie 2.2 lubi sie gazować czy nie za bardzo ?? (taką własnie jeździlem od

> wujka w automacie i podobała mi sie moc było jej wystarczajaco )

Silnik 2.2 direct nie lubi się z LPG -> tzn. niektórzy twierdzą się się nie da w ogóle zamontować, inni, że da się ale 5 tysi kosztuje instalacja.

Są też chyba silniki 2.2 zwyczajne i tam sytuacja wygląda lepiej.

Polecam Vectra Klub Polska smile.gif

Napisano

> Silnik 2.2 direct nie lubi się z LPG -

Na bezpośrednim wtrysku beny.....

> Są też chyba silniki 2.2 zwyczajne i tam sytuacja wygląda lepiej.

Dokładnie

Napisano

> Na bezpośrednim wtrysku beny.....

> Dokładnie

Mowa o przedlifcie, a w tych byly tylko 2.2 zwykle.

Napisano

> Mowa o przedlifcie, a w tych byly tylko 2.2 zwykle.

A czy ja wymieniłem te silniki?

Ja tylko napisałem jak one nadają się do gazu.....

Napisano

> Mowa o przedlifcie, a w tych byly tylko 2.2 zwykle.

Aha, dobrze wiedzieć. Ze swojej vectry B FL jestem bardzo zadowolony, jak C trochę stanieje to chętnie bym takiego 2.2 LPG przedliftem łyknął. zlosnik.gif

Napisano

Od dwóch miesięcy jeżdżę Vectrą C 1,8 GTS. Silnik 122 km9dobry do LPG). Kupując ten samochód myślałem o LPG ponieważ w poprzednim też miałem sekwencję. Teraz się mocno zastanawiam. Gro czasu spędzam w mieście a tu sekwencja na krótkich dystansach kompletnie się nie sprawdza. Przy innych proporcjach trasa - miasto może być atrakcyjnie. Co do autka to jestem nawet bardziej niż zadowolony. Duży, ładny samchód.

Pozdrawiam

Boa

Napisano

> pomacać

> Chetnie bym spojrzał na twoja vectre z tym silniczkiem żeby zobaczyć jaka ma kulture pracy itd. bo

> nie mialem styczności z tym dieslem. A jako ze jestesmy z jednego osiedla to można sie kiedys

> spotkać.

Zatem zapraszam, email, gg, jabber w profilu.

Napisano
  • Autor

> Zatem zapraszam, email, gg, jabber w profilu.

Z góry dziekuje, myśle że niedługo sie odezwe, pozdrawiam.

Napisano

Witam,

Polecam Viki C, bo sam sie nią kulam od pół roku smile.gif

Te auto to już jednak inna bajka, o wiele fajniejsza smile.gif

Jeżdże automatem 6-biegowym z Tipem. Póki co odpukać - super.

Jakbys kupował diesla, to sprawdź w miare możliwośc co z filtrem DTP, czy był wymieniany czy nie. Dziadostwo jak sie zepsuje, to masz potem wydatek rzędu 20% ceny całego auta w ASO.

Mi wyjarał sie przy 180.000 całkiem niedawno i zdecydowałem sie usunąć i przeprogramować kompa.

Całość zrobiłem w nowym, bardzo dobrym warsztacie w Gliwicach, szczerze polecam wszystkim z takimi problemami (www.cinsoft.pl).

Napisano

> Jakbys kupował diesla, to sprawdź w miare możliwośc co z filtrem DTP, czy był wymieniany czy nie.

Filtr cząstek stałych DPF

Napisano
  • Autor

> Jakbys kupował diesla, to sprawdź w miare możliwośc co z filtrem DTP, czy był wymieniany czy nie.

słyszałem o tym filtrze i wiem ze trzeba zwrócić na niego uwage przy kupnie.

> Całość zrobiłem w nowym, bardzo dobrym warsztacie w Gliwicach, szczerze polecam wszystkim z takimi

> problemami (www.cinsoft.pl).

Warsztat znam i właściciela również i wiem że to bedzie serwis mojej viki. smile.gif

Napisano

> słyszałem o tym filtrze i wiem ze trzeba zwrócić na niego uwage przy kupnie.

> Warsztat znam i właściciela również i wiem że to bedzie serwis mojej viki.

no dokładnie ok.gif bardzo sie ciesze, że zdecydował sie otworzyć warsztat 20.GIF

Napisano

> Filtr cząstek stałych DPF

zwał jak zwał wink.gif wiadomo o co chodzi przecież ok.gif

Napisano

> Mi wyjarał sie przy 180.000 całkiem niedawno i zdecydowałem sie usunąć i przeprogramować kompa.

a ile taka impreza kosztuje i czy pozniej podczas przeglądu [badania spalin] widac, że nie ma filtra?

Napisano

> a ile taka impreza kosztuje i czy pozniej podczas przeglądu [badania spalin] widac, że nie ma

> filtra?

jak mnie zapewnił szef warsztatu banana-wave.gifnie bedzie żądnych problemów ok.gif

co do ceny, wierz mi, że jest ona BARDZO atrakcyjna w porównaniu do tego co może zaoferować Ci ASO 20.GIF

nie bede pisal o detalach, bo każdy taki zabieg jest wyceniany indywidualnie... palacz.gif

Napisano

> nie bede pisal o detalach, bo każdy taki zabieg jest wyceniany indywidualnie...

to moze jakies widełki cenowe? 270751858-jezyk.gif

Noszę się z zamiarem kupna Vectry C na wiosne z silnikiem fiatowskim 1.9, dlatego interesuje mnie co i za ilę będę musiał poprawiać po fabryce wink.gif

Napisano

> to moze jakies widełki cenowe?

> Noszę się z zamiarem kupna Vectry C na wiosne z silnikiem fiatowskim 1.9, dlatego interesuje mnie

> co i za ilę będę musiał poprawiać po fabryce

sensowniej bedzie po prosu jak pojedziesz do niego z autem przed zakupem, wtedy sie dowiesz w jakim stanie masz fure ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.