Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawdz silnik - zolta kontrolka

Featured Replies

Napisano

dzis rano zapalila mi sie zolta kontrolka informujaca o jakims bledzie EOBD czy jakos tak...

pojechalem do serwisu jako ze samochod na gwarancji. Okazalo sie ze przepustnica sie zabrudzila... rok temu byla taka sama sytuacja... czym to jest spowodowane i jak tego uniknac? wkoncu gwarancja sie kiedys skonczy a pewnie takie czyszczenie zwykly zjadacz chleba sam pewnie nie da rady wykonac?

Czy u was tez tak sie dzieje?

auto uzywane codziennie na odcinkach ~20km (praca i powrot z pracy), oraz czasmi jak kazdy na krotsze po miescie...

Napisano

> dzis rano zapalila mi sie zolta kontrolka informujaca o jakims bledzie EOBD czy jakos tak...

> pojechalem do serwisu jako ze samochod na gwarancji. Okazalo sie ze przepustnica sie zabrudzila...

> rok temu byla taka sama sytuacja... czym to jest spowodowane i jak tego uniknac? wkoncu

> gwarancja sie kiedys skonczy a pewnie takie czyszczenie zwykly zjadacz chleba sam pewnie nie

> da rady wykonac?

> Czy u was tez tak sie dzieje?

> auto uzywane codziennie na odcinkach ~20km (praca i powrot z pracy), oraz czasmi jak kazdy na

> krotsze po miescie...

rozumiem , że silnik 1.4 8v ? Dość często pojawia się ten problem , tak jak miało to miejsce w 1.2 8v. Procedura jest łatwa , bo dostać się do przepustnicy nie jest trudno. Zdejmujesz puchę z filtrem powietrza i czyścisz benzyną ekstrakcyjną.

Napisano

Rozwiązaniem problemu jest zatkanie odmy. ok.gif Ja nie zatykałem bo wiem że zawsze znajdę czas na wyczyszczenie i przesmarowanie przepustnicy rotfl.gif. Właśnie samochody używane na krótkich odcinkach mają takie problemy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Rozwiązaniem problemu jest zatkanie odmy. Ja nie zatykałem bo wiem że zawsze znajdę czas na

> wyczyszczenie i przesmarowanie przepustnicy . Właśnie samochody używane na krótkich odcinkach

> mają takie problemy

a czy jazda z zabrudzona przepustnica moze spowodowac uszkodzenie silnika? tz od momentu zapalenia kontrolki ile mozna jeszcze km bezpiecznie przejechac?

Napisano

> a czy jazda z zabrudzona przepustnica moze spowodowac uszkodzenie silnika? tz od momentu zapalenia

> kontrolki ile mozna jeszcze km bezpiecznie przejechac?

według mnie nie zepsuje to silnika, przepustnica może wolno reagować na przyśpieszenie i mieć problemy z wolnymi obrotami. W moim czyszczona napewno nie była od początku chociaż tragedii nie było. Po wyczyszczeniu wielkiej różnicy nie odczułem może dlatego że nie była bardzo zabrudzona ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.