Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie dotyczące skrzyni biegow i puszki filtra pow

Featured Replies

Napisano

Hmm takie dziwny mam wrażenie ze jak chce gwaltowniej ruszyc z miejsca na pierwszym biegu to taki dziwny dzwiek sie wydobywa ze skrzyni, podczas jazdy jest wszystko ok, na sniegu jak gwałtowniej rusze i koła traca przyczepność to tez takie jakby szuranie slychac ale tylko na pierwszym biegu. Co to moze byc??

Odnosnie filtra powietrza, to mam pytanie czy i jaki przewod powinien wychodzic z puszki filtra powietrza tak jakby z dolu w strone srodka komory silnika?? Czym moze skutkowac jego brak?? Dodam ze mam LPG i zastanawiam sie co z tym robic bo takowego kupilem ??

ponizej foto

284516696-1369173663_4.jpg

z gory wielkie dzieki za info

post-55453-14352510915897_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Hmm takie dziwny mam wrażenie ze jak chce gwaltowniej ruszyc z miejsca na pierwszym biegu to taki

> dziwny dzwiek sie wydobywa ze skrzyni, podczas jazdy jest wszystko ok, na sniegu jak

> gwałtowniej rusze i koła traca przyczepność to tez takie jakby szuranie slychac ale tylko na

> pierwszym biegu. Co to moze byc??

> Odnosnie filtra powietrza, to mam pytanie czy i jaki przewod powinien wychodzic z puszki filtra

> powietrza tak jakby z dolu w strone srodka komory silnika?? Czym moze skutkowac jego brak??

> Dodam ze mam LPG i zastanawiam sie co z tym robic bo takowego kupilem ??

> ponizej foto

> z gory wielkie dzieki za info

i jak tam nikt nie wie jak to ma sie wszystko kulac??

Napisano

nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem ale chyba chodzi Ci o przewód łączący puszke filtra powietrza a kolektorem wydechowym (łapanie ciepłego powietrza)

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałem ale chyba chodzi Ci o przewód łączący puszke filtra powietrza a

> kolektorem wydechowym (łapanie ciepłego powietrza)

a moglbys podeslac mi jakies foto?? nie mam tam zadnego przewodu a chcialbym go jakos zainstalowac tam, a czy to przy instalacji LPG powinno byc??

Napisano

1. JEśli chodzi o filtr powietrza, to tam idzie rura ciągnąca ciepłe powietrze znad kolektora wydechowego.

2. szuranie, albo sypie się skrzynia (łożyska, może dyfer), albo poduszka któraś urwana.

Napisano
  • Autor

> 1. JEśli chodzi o filtr powietrza, to tam idzie rura ciągnąca ciepłe powietrze znad kolektora

> wydechowego.

> 2. szuranie, albo sypie się skrzynia (łożyska, może dyfer), albo poduszka któraś urwana.

pare dni temu wymienial mi mechanik sprzeglo i wydaje mi sie ze od tamtego momentu cos tak szura ale tylko na pierwszym biegu przy ostrzejszym ruszaniu jak to sprawdzic?? czy jezdzic z tym i sie nie przejmowac??

co do puszki to jakis specjalny gumowy przewod ma tam isc czy co??

Napisano

> pare dni temu wymienial mi mechanik sprzeglo i wydaje mi sie ze od tamtego momentu cos tak szura

> ale tylko na pierwszym biegu przy ostrzejszym ruszaniu jak to sprawdzic?? czy jezdzic z tym i

> sie nie przejmowac??

Wcześneij nie występowało?

to reklamacja

> co do puszki to jakis specjalny gumowy przewod ma tam isc czy co??

"papierowy"ok.gif

Napisano

> Hmm takie dziwny mam wrażenie ze jak chce gwaltowniej ruszyc z miejsca na pierwszym biegu to taki

> dziwny dzwiek sie wydobywa ze skrzyni, podczas jazdy jest wszystko ok, na sniegu jak

> gwałtowniej rusze i koła traca przyczepność to tez takie jakby szuranie slychac ale tylko na

> pierwszym biegu.

Też tak miałem zlosnik.gif potem będzie na 2 później na 3 aż będzie zgrzytać na każdym przy przyśpieszniu wink.gif

Zgrzta huczy ale jedzie dalej grinser006.gif

Napisano

tak jak WaWeR napisał taki specjalny papierowy on jest w środku z aluminiową przekładką dzieki czemu se formuje lepiej , bywają też całe z folii aluminiowej karbowanej firmy Gates np., tylko zmierz sobie średnice tego króćca na filtrze i na blasz nad kolektorem wydechowym (chyba że ta blacha przerdzewiała i odleciała i nie bedziesz miał jak umocować tą rure przy kolektorze wydechowym) 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> tak jak WaWeR napisał taki specjalny papierowy on jest w środku z aluminiową przekładką dzieki

> czemu se formuje lepiej , bywają też całe z folii aluminiowej karbowanej firmy Gates np.,

> tylko zmierz sobie średnice tego króćca na filtrze i na blasz nad kolektorem wydechowym (chyba

> że ta blacha przerdzewiała i odleciała i nie bedziesz miał jak umocować tą rure przy

> kolektorze wydechowym)

a mozesz mi to prosciej wytlumaczyc?? bo lookam na ten kolektor i poza kolektorem 4-1 ktory potem schodzi w dol silnika to nic nie widze tam zebym mial cos montowac?? A czy powietrze ktore jest wewnatrz komory silnika nie jest wystarczajaco cieple?? na czym polega regulacja w tej puszce filtra powietrza ze przelacza sie na powietrze czerpane z pola??

Napisano

> a mozesz mi to prosciej wytlumaczyc?? bo lookam na ten kolektor i poza kolektorem 4-1 ktory potem

> schodzi w dol silnika to nic nie widze tam zebym mial cos montowac?? A czy powietrze ktore

> jest wewnatrz komory silnika nie jest wystarczajaco cieple?? na czym polega regulacja w tej

> puszce filtra powietrza ze przelacza sie na powietrze czerpane z pola??

tak w zależności od temperatury, zasysa ciepłe powietrze z kolektora lub zimne z zewnątrz. Do kolektora powinien być przykręcony taki czarny uchwyt na który zakłada się elastyczną rurę idącą do filtra powietrza. Może to foto Ci pomoże.

[image]a3386b73dbe5a439.jpg[/image]

Napisano
  • Autor

> tak w zależności od temperatury, zasysa ciepłe powietrze z kolektora lub zimne z zewnątrz. Do

> kolektora powinien być przykręcony taki czarny uchwyt na który zakłada się elastyczną rurę

> idącą do filtra powietrza. Może to foto Ci pomoże.

> [image][/image]

hmmm u mnie tego nie ma, co robic??

u mnie wyglada to tak nie ma zadnego uchwytu do zamocowania tej rurki

284523773-1370746562.jpg

post-55453-14352510957008_thumb.jpg

Napisano

> hmmm u mnie tego nie ma, co robic??

> u mnie wyglada to tak nie ma zadnego uchwytu do zamocowania tej rurki

to poszukaj, kup i zamontuj, może gdzies na szrocie znajdziesz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.