Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mokre turbo w klekocie

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj popatrzyłem pod maskę i turbo nie wygląda ciekawie. Myślicie że pasuje zająć się poważniej tematem i skoczyć do mechanika? panic.gif

20101221142.th.jpg 20101221143.th.jpg

Napisano

> Dzisiaj popatrzyłem pod maskę i turbo nie wygląda ciekawie. Myślicie że pasuje zająć się poważniej

> tematem i skoczyć do mechanika?

Umyc wszystko i patrzec gdzie to leci; sądząc po uwalonej rurze przy ssaniu kompresora zaciąga pary z odmy i wali to potem na cooler.

Pozdro

Napisano

Jak CINEK_ powyżej napisał, umyć i obserwować skąd i w jakim tempie przybywa tego oleju, jednak wg mnie to za dużo tego jest jak na samą odmę wink.gif

Napisano

> Dzisiaj popatrzyłem pod maskę i turbo nie wygląda ciekawie. Myślicie że pasuje zająć się poważniej

> tematem i skoczyć do mechanika?

Chciałbym to porównać z moim zaoliwieniem ale na razie się nie da bo mi na przeglądzie w aso silnik umyli i teraz wygląda jak nówka, ale wydaje mi się, ze jednak miałem trochę mniejsze to zaoliwienie. W sumie po umyciu silnika przejechałem jakieś 2,5 tyś i na razie widać zapocenie a nie zaoliwienie tego miejsca wiec mam nadzieję, że nie będzie to stanowiło większego problemu. Myślę, że u Ciebie też najlepiej dobrze umyć to miejsce i tak jak pisali powyżej obserwować gdzie olej wychodzi i w jakich ilościach.

Napisano

> Chciałbym to porównać z moim zaoliwieniem .......

Kartonik po chipie się pojawiło to zaoliwienie czy przed?

Napisano

> Kartonik po chipie się pojawiło to zaoliwienie czy przed?

Praktycznie od nowości zaczęło się turbo pocić

Napisano

> Praktycznie od nowości zaczęło się turbo pocić

Ale chip zaowocował jakimś intensywniejszym poceniem? Czy nie zwróciłeś uwagi? hmm.gif

Napisano

> Ale chip zaowocował jakimś intensywniejszym poceniem? Czy nie zwróciłeś uwagi?

Jest bez zmian.

Napisano

ja miałem na dukcie powietrza ale niżej (od mniej więcej czujnika EGR niżej do filtra powietrza) i w ASO powiedzieli mi, że to normalne przy turbo i mam sie nie przejmować. U mnie nie było tego widać od góry tyko od spodu od filtra i zuważyłem to po ok. 50 tys. przebiegu i 1,5 roku od nowości ale było jednak gdzieś o połowę mniej niż u Ciebie.

Napisano
  • Autor

Wymyłem dzisiaj dziada.Teraz troszke pośmigam i się zobaczy za jakiś czas. Ale generalnie jak dzisiaj popatrzyłem przy lepszym świetle to nie jest aż tak strasznie. Raczej pył+pocenie spowodowały taki obrazek. Napewno nie ma taż że olej gdzieś się skrapla i kapie - pod spodem wszędzie czysto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.