Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapach paliwa w kabinie CC

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie, kolejne pytanie z seri o co mu chodzi :-) co jakis czas w samochodzie smierdzi mi benzyna, hmm tak ponizej 1/4 jest ok ale jesli w baku jest wiecej paliwa to smierdzi wewnatrz samochodu, jak otwieram korek paliwa to jest taki "syk" bak mam nowy bo poprzedni wlasciciel wymienial, podczas wymiany przewodow hamulcowych podobno bak byl wyciagany ponownie i moze wtedy cos zle zmontowali?? Gdzie szukac przyczyny??

Aha dodam ze samochod ma instalacje LPG i jesli w baku jest ponizej 1/4 paliwa to czasami nie da sie go odpalic na benzynie, lub w trakcie jazdy jak przelacze na benzyne to zdechnie, moze pompa jest jakos zle wlozona albo plywak wskazuje blednie??

Napisano

Chyba w kazdym CC jest problem ze smierdzacym paliwem. Przynajmniej we wszystkich ktore znam. A co do syczenia, to tez nic dziwnego wink.gif

Napisano

> Witam ponownie, kolejne pytanie z seri o co mu chodzi :-) co jakis czas w samochodzie smierdzi mi

> benzyna, hmm tak ponizej 1/4 jest ok ale jesli w baku jest wiecej paliwa to smierdzi wewnatrz

> samochodu, jak otwieram korek paliwa to jest taki "syk" bak mam nowy bo poprzedni wlasciciel

> wymienial, podczas wymiany przewodow hamulcowych podobno bak byl wyciagany ponownie i moze

> wtedy cos zle zmontowali?? Gdzie szukac przyczyny??

> Aha dodam ze samochod ma instalacje LPG i jesli w baku jest ponizej 1/4 paliwa to czasami nie da

> sie go odpalic na benzynie, lub w trakcie jazdy jak przelacze na benzyne to zdechnie, moze

> pompa jest jakos zle wlozona albo plywak wskazuje blednie??

Przyczyny szukaj najlepiej pod samochodem. Jeśli śmierdzi paliwem, to prawdopodobnie gdzieś cieknie. Sprawdź przewód od wlewu (odpowietrzenia?).

Syk to nic innego jak gaz uciekający z baku.

Co do wskazań poziomu paliwa, to w to nie wierz, bo często pokazuje co chce grinser006.gif

Jeśli chcesz sprawdzić ile jeszcze zostało, to przy stanie 1/4 zatankuj do pełna.

Napisano

> Syk to nic innego jak gaz uciekający z baku.

Ja bym powiedziła ze jest to raczej zasysanie i problem z odpowietrzenie hmm.gif

U siebie też mam ten super zapach, ale podejżewam, że dostaje się on z komory silnika - z odmy, bo nie mam jej podłączonej do dolotu.

Napisano
  • Autor

> Przyczyny szukaj najlepiej pod samochodem. Jeśli śmierdzi paliwem, to prawdopodobnie gdzieś

> cieknie. Sprawdź przewód od wlewu (odpowietrzenia?).

> Syk to nic innego jak gaz uciekający z baku.

> Co do wskazań poziomu paliwa, to w to nie wierz, bo często pokazuje co chce

> Jeśli chcesz sprawdzić ile jeszcze zostało, to przy stanie 1/4 zatankuj do pełna.

hmm ok to plywak sprawdze po swietach :-) a co do wyciekow z baku to ok od spodu bede zerkal ale jak dosrtac sie i co sprawdzac mam w tym przewodzie co sie dolewa paliwa?? wsumie to zaraz po zatankowaniu nie smierdzi paliwem podczas jazdy jak na jakiejs dzurc albo wyboju podskoczy to wtedy zaczyna dopiero??

Napisano

a odkręć tą klape pod kanapą i sprawdź czy jest sucho, aaale to przy okazji sprawdzania pływaka sprawdzisz.

Napisano

> a odkręć tą klape pod kanapą i sprawdź czy jest sucho, aaale to przy okazji sprawdzania pływaka

> sprawdzisz.

ok.gif U mnie w 700-cie nie dość ,że uszczelka nie trzymała i wywalało wache i syczało to dodatkowo jeden krociec z wężyka był ułamany i benzin wylewało

Napisano

> Witam ponownie, kolejne pytanie z seri o co mu chodzi :-) co jakis czas w samochodzie smierdzi mi

> benzyna, hmm tak ponizej 1/4 jest ok ale jesli w baku jest wiecej paliwa to smierdzi wewnatrz

> samochodu, jak otwieram korek paliwa to jest taki "syk" bak mam nowy bo poprzedni wlasciciel

> wymienial, podczas wymiany przewodow hamulcowych podobno bak byl wyciagany ponownie i moze

> wtedy cos zle zmontowali?? Gdzie szukac przyczyny??

> Aha dodam ze samochod ma instalacje LPG i jesli w baku jest ponizej 1/4 paliwa to czasami nie da

> sie go odpalic na benzynie, lub w trakcie jazdy jak przelacze na benzyne to zdechnie, moze

> pompa jest jakos zle wlozona albo plywak wskazuje blednie??

Czy podczas tankowania paliwo się pieni? Mój Dziadek miał ten sam problem w CC - śmierdziało paliwem jak był pełny bak i przy tankowaniu robiła się piana. Okazało się, że odpowietrznik baku był zatkany - po wymianie problem ustąpił smile.gif

Napisano

U mnie w CCS nic nie smierdzi a zawsze tankuje po sam korek aż zauważe paliwo

ale gdy kiedyś jeździłem 700setką to czasami smierdziło wachą ale nigdy się tym nie zajmowałem bo to nie moje auto było

Napisano

Kiedyś miałem CC 700 to też śmierdziało paliwem. Okazał się owinięty wąż wlewu jakąś taśmą 270751858-jezyk.gif

Obecnie śmigam CC 899 i nic podejrzanego nie czuję ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.