Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na co wkleić wkład lusterka

Featured Replies

Napisano

Witam

Na co najlepiej wkleic szkla lusterek w SC chodzi mi o lusterka zewnetrzne bo zamonowałem sobie maty podgrzewajace i nie bardzo wiem czym wkleić szkła Klej do szyb bedzie dobry czy czymś innym bo wydaje mi sie ze oryginalnie to jakaś taśma była

dzieki za pomoc

Napisano

> Witam

> Na co najlepiej wkleic szkla lusterek w SC chodzi mi o lusterka zewnetrzne bo zamonowałem sobie

> maty podgrzewajace i nie bardzo wiem czym wkleić szkła Klej do szyb bedzie dobry czy czymś

> innym bo wydaje mi sie ze oryginalnie to jakaś taśma była

> dzieki za pomoc

moim zdaniem mozna by bylo na jakims kleju silikonowym, lub specjalnym kleju do luster wink.gif

ale mozna ktos bedzie mial inne propozycje wink.gif

Napisano

Klej do szyb daje radę wink.gif

Miałem też te maty i na kleju do szybek normalnie trzymało i zdawało rezultat waytogo.gif

Napisano

to ja zadam pytanie w druga manke.. jak wyciagnac szklo z lusterka od CCs ?.. podwazac czyms .. n a wcisk to jest ?

Napisano

podważać nie bo pęknie raczej, mozna sprówobać je nagrzać bądź w gorącej wodzie wymoczyć klej powinien puścić a lusterko wylecieć wink.gif

A jak nie to zbić i u szklarza zrobić wink.gif koszt jednego to bodajże 9zl także żaden majatek wink.gif

Napisano

na taśmę dwustronną ... taką grubą piankową do lusterek ...

jakie dałeś maty ???

Napisano
  • Autor

> na taśmę dwustronną ... taką grubą piankową do lusterek ...

> jakie dałeś maty ???

taka zwykła dwustronna co w każdym sklepie można dostać?

Maty dałem takie

http://allegro.pl/maty-grzewcze-do-lusterek-gb-8-i1367402879.html

na szerokośc są idealne na długość troche za krótkie brakuje jakos 2-2,5cm żeby były na całe lustro ale myśle że bedzie OK

Napisano
  • Autor

> podważać nie bo pęknie raczej, mozna sprówobać je nagrzać bądź w gorącej wodzie wymoczyć klej

> powinien puścić a lusterko wylecieć

> A jak nie to zbić i u szklarza zrobić koszt jednego to bodajże 9zl także żaden majatek

Ja kupiłem same wkłady po 9,9 szt wiec to nie majatek a przy okazji mam nowe lustra bo moje juz były troche porysowane ok.gif

Z wyciagania zrezygnowałem po 10min mimo ze miałem wskazówki jak to zrobic

Za leniwy chyba jestem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Klej do szyb daje radę

> Miałem też te maty i na kleju do szybek normalnie trzymało i zdawało rezultat

Klej mam w domu jeszcze troche wiec chyba tez wkleje na ten klej

Napisano

> Ja kupiłem same wkłady po 9,9 szt wiec to nie majatek a przy okazji mam nowe lustra bo moje juz

> były troche porysowane

> Z wyciagania zrezygnowałem po 10min mimo ze miałem wskazówki jak to zrobic

> Za leniwy chyba jestem

a próbowałeś je wyjąć tak jak Ci mówiłem? Co prawda wyciągnięcie pierwszego szkła zajęło mi ok pół godziny (wymyślenie sposobu i znalezienie narzędzi) to przy drugim szkle trwało to może 3-4 minuty wink.gif

Lusterka kleiłem, tak jak Krisoo radził, na taśmę dwustronna piankowę - do dostania u pierwszego lepszego szklarza za parę zł. Trzyma się już 4 sezon zimowy i bardzo często używam mat (nawet latem) chociażby do odpakowania wody ze szkieł. smile.gif

Napisano

> taka zwykła dwustronna co w każdym sklepie można dostać?

> Maty dałem takie

> http://allegro.pl/maty-grzewcze-do-lusterek-gb-8-i1367402879.html

> na szerokośc są idealne na długość troche za krótkie brakuje jakos 2-2,5cm żeby były na całe lustro

> ale myśle że bedzie OK

no na koncach moze od razu nie odparowywać ale po paru minutach i z końcówek odparuje.

zaparowane lusterko temp ok 0*C na podziemnym parkingu w markecie:

284531173-ResizeofP1000358.JPG

po ok 2,5 minuty.......

284531173-ResizeofP1000359.JPG

post-25723-14352510972855_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> a próbowałeś je wyjąć tak jak Ci mówiłem? Co prawda wyciągnięcie pierwszego szkła zajęło mi ok pół

> godziny (wymyślenie sposobu i znalezienie narzędzi) to przy drugim szkle trwało to może 3-4

> minuty

> Lusterka kleiłem, tak jak Krisoo radził, na taśmę dwustronna piankowę - do dostania u pierwszego

> lepszego szklarza za parę zł. Trzyma się już 4 sezon zimowy i bardzo często używam mat (nawet

> latem) chociażby do odpakowania wody ze szkieł.

Próbowałem ale ja to chyba nie mam nerwów do takich operacji a poza tym jedno szklo i tak było juz mocno zużyte wiec kupiłem nowe

W poniedziałek podejde do szklarza i popytam o taka taśme

Napisano

> Witam

> Na co najlepiej wkleic szkla lusterek w SC chodzi mi o lusterka zewnetrzne bo zamonowałem sobie

> maty podgrzewajace i nie bardzo wiem czym wkleić szkła Klej do szyb bedzie dobry czy czymś

> innym bo wydaje mi sie ze oryginalnie to jakaś taśma była

> dzieki za pomoc

Taśma dwustronna i [motyla noga].

To wystarcza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.