Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek maski Corsa B

Featured Replies

Napisano

Znajomemu wczoraj w nocy padło autko, szarpanie za linkę nie otwiera maski(słychać, że się rusza) a potrzebuję dostać się pod maskę.

Ma ktoś zdjęcie zamka? Albo "włamywał" się pod maskę do Corsy B i podpowie jak się za to zabrać?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Znajomemu wczoraj w nocy padło autko, szarpanie za linkę nie otwiera maski(słychać, że się rusza) a

> potrzebuję dostać się pod maskę.

> Ma ktoś zdjęcie zamka? Albo "włamywał" się pod maskę do Corsy B i podpowie jak się za to zabrać?

nie wiem czy w corsie jest podobnie ale w astrze I trzeba zdemontowac przedni grill i wtedy jest dojscie do zamka.

grill jest na spinkach/zatrzaskach - nie wiem jak to nazwac...

Napisano

W starej Omedze jak np. krzywo stała to trzeba było nacisnąć maskę i pociągnąć za wajchę od otwierania. Może tu trzeba podobnie spróbować .

Napisano
  • Autor

> W starej Omedze jak np. krzywo stała to trzeba było nacisnąć maskę i pociągnąć za wajchę od

> otwierania. Może tu trzeba podobnie spróbować .

Maskę w nocy dociskaliśmy, szarpaliśmy do góry i ogólnie cuda wyprawialiśmy a skubana nie otworzyła się.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Maskę w nocy dociskaliśmy, szarpaliśmy do góry i ogólnie cuda wyprawialiśmy a skubana nie otworzyła

> się.

> Pozdrawiam BAS

ewentualnie położyć się pod auto i wsadzić rękę od spodu - namierzyć zamek i pociągnąć za element, za który ciągnie linka. W corsie powinno być sporo miejsca, by wepchnąć tam rękę od dołu

Napisano

> nie wiem czy w corsie jest podobnie ale w astrze I trzeba zdemontowac przedni grill i wtedy jest

> dojscie do zamka.

> grill jest na spinkach/zatrzaskach - nie wiem jak to nazwac...

w przedlifcie czyli 94-97 gril jest zintegorwany ze zderzakiem (jest odlany z jednego kawalka plastiku)

Napisano

Proponuję uderzyć płasko dłonią w środek maski nad zamkiem. W tej samej chwili druga osoba pociąga za dźwignię w środku. Czy dźwignia stawia sztywny opór, czy sprężynuje. Prawdopodobnie zaciął się ten dodatkowy haczyk, nie zamek.

Napisano
  • Autor

> Proponuję uderzyć płasko dłonią w środek maski nad zamkiem. W tej samej chwili druga osoba pociąga

> za dźwignię w środku. Czy dźwignia stawia sztywny opór, czy sprężynuje. Prawdopodobnie zaciął

> się ten dodatkowy haczyk, nie zamek.

Hmm, próbowaliśmy różnych kombinacji. Kolega rano leci na sylwestra na Słowację innym autem, jak wróci to będziemy walczyć dalej, żeby było cieplej to by nie było problemu a przy tej pogodzie to sciana.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> nie wiem czy w corsie jest podobnie ale w astrze I trzeba zdemontowac przedni grill i wtedy jest

> dojscie do zamka.

> grill jest na spinkach/zatrzaskach - nie wiem jak to nazwac...

Tak jak ktoś wcześniej pisał w przedlifcie grill i zderzak to jeden element. Natomiast w wersji po liftingu grill przykręcany jest śrubami, do których dostęp mamy właśnie po otwarciu maski.

pozdro

wookash84

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> w przedlifcie czyli 94-97 gril jest zintegorwany ze zderzakiem (jest odlany z jednego kawalka

> plastiku)

Dokładnie do takich samych wniosków doszliśmy dzisiaj. Autko odholowane dzisiaj do warsztatu, jutro będzie się martwił o to mechanik.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.