Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AH] GID i klima

Featured Replies

Napisano

Hejka,

Mam pytanie dotyczące tego paska na dole wyświetlacza GID.

14674547ac1031ddda4-64077.jpg

Pokazuje on informacje związane z pracą klimy. Czy to działa tylko przy automacie czy taka standardowa "ręczna" klima obsługiwana takim panelem 284541915-1345533550.jpg

też powinna dać się wyświetlić? Generalnie chodzi o same piktogramy aktywnego kierunku nawiewu i poziomu wiatraka bo temperatury to pewnie nie pokaże.

post-43149-1435251099751_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> IMHO tylko klima ECC pokazuje dane na wyświetlaczu

Szkoda. W sumie informacje układ ma ale jak nie umie to nie umie.

Przy okazji się jeszcze zapytam.

Taka odmiana fejsu z zakładkami to już od radia zależy?

AstraH-GID-01.jpg

Napisano

> Taka odmiana fejsu z zakładkami to już od radia zależy?

Nie. Wyswietlacz to osobne urządzenie które jest tylko sparowane z radiem.

Napisano
  • Autor

> Nie. Wyswietlacz to osobne urządzenie które jest tylko sparowane z radiem.

hmm.gif No to jest to niby zwykły GID.

Czemu wygląda inaczej niż np. ten:

bk_bc.jpg ?

Myślałem, że to właśnie kwestia podpiętego do niego radia. Lepsze (bardziej rozbudowane) radio, więcej guzików, więcej funkcjonalności to i więcej wyświetlacz pokazuje niewiem.gif

Napisano

> Myślałem, że to właśnie kwestia podpiętego do niego radia. Lepsze (bardziej rozbudowane) radio,

> więcej guzików, więcej funkcjonalności to i więcej wyświetlacz pokazuje

Częściowo masz racje bo do Navi musi być GID albo CID wiec lepsze radio wymusza lepszy wyświetlacz. Choć spotkaem sie CIDem podłączonym do CD30

Napisano
  • Autor

> To jest ten sam, tylko ktoś wszedł w zakładkę

No chyba nie jest. Strona główna od tej zakładki jest na zdjęciu w pierwszym poście. To niebieskie to zupełnie inne GUI. Stąd moje pytanie czy to kwestia oprogramowania GIDa czy oprzyrządowania do niego podłączonego. Sądząc po zakładkach może to być GID w samochodzie z radiem z MP3 i konsolą telefonu.

Napisano

Miałem w Zafirze B właśnie takie menu po wejściu w zakładkę.

20101115img0711.th.jpg20101115img0712.th.jpgimg4618l.th.jpg

Pasek jest tylko wtedy, jeśli w kodowaniu wariantowym masz ECC. Obecność zakładek zależy chyba od rocznika

• 3 lata później...
Napisano

Problem rozwiązany. Zakładki są, jeśli w kodowaniu wariantowym jest radio R10, CC20, CDC40. Jeśli jest CD30 i CD30mp3, to będzie wyglądał jak w pierwszym poście. Pozostałe radia (DVD, NAVI i telefony) - znowu zakładki

Napisano

> Problem rozwiązany. Zakładki są, jeśli w kodowaniu wariantowym jest radio R10, CC20, CDC40. Jeśli

> jest CD30 i CD30mp3, to będzie wyglądał jak w pierwszym poście. Pozostałe radia (DVD, NAVI i

> telefony) - znowu zakładki

Po wybraniu w Dis opcji Nawigacja na Występuje lub Portal telefonu pojawiają się zakładki na głównym ekranie niezależnie od zainstalowanego radia.

Napisano

> Po wybraniu w Dis opcji Nawigacja na Występuje lub Portal telefonu pojawiają się zakładki na

> głównym ekranie niezależnie od zainstalowanego radia.

Nie zgodzę się. Mam Operę, bez navi, bez telefonu i mam zakładki. Ale na pewno przy włączeniu radia/telefonu one się pokażą w każdym radiu

Napisano

> Nie zgodzę się. Mam Operę, bez navi, bez telefonu i mam zakładki. Ale na pewno przy włączeniu

> radia/telefonu one się pokażą w każdym radiu

Mam najzwyklejsze CD30 i gdy w DISie wybrałem Portal telefonu oraz Nawigacja na Występuje to pojawiły się od nich zakładki, oczywiście puste.

Masz w/w opcje zaznaczone w DISie?