Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

407 1,8 116KM Jak znosi gaz

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

rozważam zakup 407 z tym silnikiem w benzynie i po zakupie ewentalną instalację LPG.

Stąd moje pytanie do tych którzy mają wiedzę w tym temacie jak autko z tym silnikiem zachowuje się z instalką LPG, może sami używacie albo ktoś ze znajomych jest szczęśliwym posiadaczem.

Będę wdzięczny za opinie.

Napisano

> Witajcie,

> rozważam zakup 407 z tym silnikiem w benzynie i po zakupie ewentalną instalację LPG.

> Stąd moje pytanie do tych którzy mają wiedzę w tym temacie jak autko z tym silnikiem zachowuje się

> z instalką LPG, może sami używacie albo ktoś ze znajomych jest szczęśliwym posiadaczem.

> Będę wdzięczny za opinie.

Z chęcią dołączę sie do pytania.

Z tego co sie orientuję to 1,8 116KM były tylko na początku w 2005.

Końcówka 2005 to juz 125KM dla 1,8. Zastanawiam sie czym on sie rózni od poprzednika i jak sie sprawuje bo własnie taki pogodziłby ekonomie i osiągi tak mi sie wydaje przynajmniej. biglaugh.gif

Napisano

> Z chęcią dołączę sie do pytania.

> Z tego co sie orientuję to 1,8 116KM były tylko na początku w 2005.

> Końcówka 2005 to juz 125KM dla 1,8. Zastanawiam sie czym on sie rózni od poprzednika i jak sie

> sprawuje bo własnie taki pogodziłby ekonomie i osiągi tak mi sie wydaje przynajmniej.

a ten 1.8 116KM to taki jak w 406 ?

bo brat ma takiego z NL, gaz od początku, auto ma ponad 200kkm i śmiga

instalacja AG, oczywiście sekwencja

Napisano

> a ten 1.8 116KM to taki jak w 406 ?

> bo brat ma takiego z NL, gaz od początku, auto ma ponad 200kkm i śmiga

> instalacja AG, oczywiście sekwencja

obstawiam ze ten sam hmm.gif

Napisano

> obstawiam ze ten sam

to tak jak pisałem, raczej gaz znosi nieźle, auto z 2002 roku, gaz założony chyba jeszcze u dilera - też w 2002r.

na liczniku jak go kupował miał ponad 200kkm, teraz 240kkm

silnikowo bez zarzutów, w ciagu roku sypła się pompa paliwa, sprzęgło, coś tam w zawieszeniu, ale to raczej nie od gazu

teraz znowu padła mu pompa paliwa, co ciekawe kupił rok temu dość dobry zamiennik za 170zł, benzynę w baku ma niewiem.gif

auto na gazie jest trochę przymulone, po przyjeździe do PL musiał założyć filtr fazy lotnej, bo w NL nie przewidzieli PL gazu wink.gif

problem jest z regulacją, bo prawie nikt nie serwisuje tych instalacji frown.gif

Napisano
  • Autor

> obstawiam ze ten sam

Egzemplarz który mam na oku rocznikowo jest 2006 wiec może to ten sam silnik co w 406 były.

Napisano

> Egzemplarz który mam na oku rocznikowo jest 2006 wiec może to ten sam silnik co w 406 były.

2006 rok to juz 1,8 125KM powinien byc chyba (ale z tego co pamietam ułamek sekundy lepszy sprint i kieliszek benzynki mniej z baku idzie na 100km) biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.