Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z N75 w 1.9 TDI wyłącza się turbo :(

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma na to jakiś patent żeby się turbo nie zacinało przy wyższych obrotach,wiem że to czujnik N75 za to jest odpowiedzialny i jak go przedmucham to jest extra ale za jakiś czas znowu to samo.

Napisano

> Czy ktoś ma na to jakiś patent żeby się turbo nie zacinało przy wyższych obrotach,wiem że to

> czujnik N75 za to jest odpowiedzialny i jak go przedmucham to jest extra ale za jakiś czas

> znowu to samo.

Przepraszam za złośliwość, ale co to za słowo "wyłancza" ?

Jak miałem uszkodzony N75 w 1.8t ktory powodował przekroczenie

dopuszczalnego cisnienia doładowania i tryb awaryjny pracy silnika, to ten zawór po prostu wymieniłem...

Napisano
  • Autor

> Przepraszam za złośliwość, ale co to za słowo "wyłancza" ?

> Jak miałem uszkodzony N75 w 1.8t ktory powodował przekroczenie

> dopuszczalnego cisnienia doładowania i tryb awaryjny pracy silnika, to ten zawór po prostu

> wymieniłem...

poprawione 893goodvibes.gif

Napisano

> Czy ktoś ma na to jakiś patent żeby się turbo nie zacinało przy wyższych obrotach,wiem że to

> czujnik N75 za to jest odpowiedzialny i jak go przedmucham to jest extra ale za jakiś czas

> znowu to samo.

Pewno turbo do czyszczenia, 100000000000000 tematów na forum o tym jest...

edit:

zgaduję że turbina przechodzi w tryb awaryjny i poprawnie działa dopiero po wyłączeniu i włączeniu silnika?

Napisano
  • Autor

> Pewno turbo do czyszczenia, 100000000000000 tematów na forum o tym jest...

> edit:

> zgaduję że turbina przechodzi w tryb awaryjny i poprawnie działa dopiero po wyłączeniu i włączeniu

> silnika?

dokłądnie tak,ale turbine ostatnio wymieniałem na 130-kową co prawda używaną ale była czysta w środku.

Napisano

> dokłądnie tak,ale turbine ostatnio wymieniałem na 130-kową co prawda używaną ale była czysta w

> środku.

Ale skąd wiesz że "była czysta w środku"? Taka impreza z czyszczeniem turbo to jest jakieś 500zł (z demontażem i montażem).

Napisano

ja na probe podmienilem z N18 i auto normalnie smigalo smile.gif

po wymianie na nowy N75 wszystko wrocilo do normy i nie przeladowywuje - obylo sie bez wyciagania turbo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ja na probe podmienilem z N18 i auto normalnie smigalo

> po wymianie na nowy N75 wszystko wrocilo do normy i nie przeladowywuje - obylo sie bez wyciagania

> turbo

No to sam sobie odpowiedziałeś zeby.GIFok.gif

Napisano
  • Autor

> No to sam sobie odpowiedziałeś

a co powiecie żeby zamiast N75 założyć MBC "manual boost control"???

Napisano

> Ale skąd wiesz że "była czysta w środku"? Taka impreza z czyszczeniem turbo to jest jakieś 500zł (z

> demontażem i montażem).

ja placilem ostatnio 300zł za czyszczenie, mialem dokladnie te same objawy i wszystko teraz dziala idealnie ok.gif

Napisano

> znowu to samo.

wpisz w google "brak mocy w tdi" i masz 100000000 tematów na 10000000 forów... poczytaj ok.gif

mialem te same objawy i u mnie pomoglo czyszczenie turbiny ok.gif

Napisano

> a co powiecie żeby zamiast N75 założyć MBC "manual boost control"???

Ale powiedz mi po co?? N75 steruje praca zmiennej geometrii w turbinie, jezeli go zastapisz mbc to raczej juz nie bedziesz mial zmiennej geometrii.

Ja kupilem nowy orginalny N75 do swojego leona za 120zl i wszystko smiga wiec koszt nie jest jakis ogromny grinser006.gif

Napisano

> No to sam sobie odpowiedziałeś

Ja pisalem o swoim przypadku jaki mialem w autko jakis czas temu.

Chyba pomyliles mnie z autorem tematu.

Napisano

> Ja pisalem o swoim przypadku jaki mialem w autko jakis czas temu.

> Chyba pomyliles mnie z autorem tematu.

Aaaaa sorka z jakiegoś powodu myślałem że to autor tematu napisał zeby.GIF

Czyli tak jak już zostało powiedziane... Najbardziej prawdopodobne że to czyszczenie albo ewentualnie przewód.

• 8 miesięcy później...
Napisano

> znowu to samo.

Rozbierz go sprawdz stan membranki i tłoczka ze sprężynką, jeżeli jest ok to ładnie wszystko przeczyść potraktuj wd40 i będzie działał. Tam niema sie co zepsuć, a samo dmuchanie na długo nie pomaga.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.