Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala....nie wiem co się dzieje

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dzisiaj pojechałem od sklepu i jak wracałem auto padło. Tzn. rozrusznik kręci ale nie odpala. Nie słychać pompy paliwa. Po podłączeniu miernika okazuje się że nie ma napięcia na wtyczce od pompy. Nie działa również centralka od alarmu, tzn. po podłączeniu świecą kierunkowskazy nonstop. Gdzie jest przekaźnik od pompy i bezpiecznik?? Czy alarm mógł odciąć zasilanie pompy??

Napisano

1. Przekaźnik od pompy paliwa znajduje się w czarnej skrzyneczce na ścianie grodziowej(do tej samej skrzyneczki wchodzą kable od sondy lambda).

2. Alarm mógł odciąć, musisz poszukać przekaźnika od alarmu. Dość typowym miejscem gdzie bym go szukał jest obudowa kolumny kierowniczej lub jej okolice.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> 1. Przekaźnik od pompy paliwa znajduje się w czarnej skrzyneczce na ścianie grodziowej(do tej samej

> skrzyneczki wchodzą kable od sondy lambda).

Tam jest jeszcze taki bezpiecznik IGN, po jego wyjęciu alarm sie uspokoił. Tzn. dalej nie działa z pilota ale też nie świecą kierunkowskazy.

> 2. Alarm mógł odciąć, musisz poszukać przekaźnika od alarmu. Dość typowym miejscem gdzie bym go

> szukał jest obudowa kolumny kierowniczej lub jej okolice.

> Pozdrawiam BAS

No tylko czy odłączenie centralki alarmu nie powinno spowodować uruchomienia pompy?? Czy alarm poprostu rozłącza obwód?

Mam alarm Cheetah. Niestety nie wiem jaki model.

Napisano

> No tylko czy odłączenie centralki alarmu nie powinno spowodować uruchomienia pompy??

Nie a raczej wątpię bo byłoby to bez sensu bo wystarczyłoby, żeby kradziej odłączył centralkę alarmu. Jak centralka alarmu nie poda napięcia na przekaźnik, którym jest przerwany obwód zasilający pompę to pompa nie działa.

> Czy alarm

> poprostu rozłącza obwód?

IMO on go zamyka po rozbrojeniu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Czy ten alarm nie ma systemu Anti Car Jacking, który odcina paliwo po przejechaniu pewnego dystansu? Kluczyk immobilizera pojawia się, gaśnie?

Napisano
  • Autor

Witam,

Auto odpaliło, alarm przełączyłem w tryb serwisowy. I na całe szczęście da się jeździć. Nie działa tylko centralny zamek z pilota, ale tym się zajmę w weekend jak znajdę więcej czasu. Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.